Update lief en leed ;)

Ja even een update over lief en leed en de zaken waarover ik de laatste maanden toch wel heb geschreven.

De operatie. Vorige week zou ik opgebeld worden door de chirurg maar ik was thuis, telefoon opgeladen maar werd niet gebeld. Dag later het ziekenhuis gebeld en er was een nieuwe afspraak gemaakt. Leuk om te weten maar goed afgelopen woensdag werd ik dus wel gebeld. Heb me op de lijst laten zetten voor een operatie. Het gaat via laparoscopie wel onder algehele narcose maar als alles goed gaat weer dezelfde dag naar huis mits de operatie niet te laat plaatsvind dan mag ik een nachtje blijven slapen daar.
Krijg nu een oproep voor een bezoek aan anesthesist dus dat wacht ik maar even af.

Het grafje op het kerkhof.  De man gebeld en het was iemand die ik al eerder gesproken had. Ik vroeg hem waarom hij dat nu weer opgerakeld had en of die familie van het andere kindje soms gereageerd had. Nee dat was niet zo vertelde hij die woonden ook niet meer in ons dorp. Maar hij vond zelf dat alles in zijn ogen juist hoorde te zijn.
Heb nu afgesproken als hij geen bericht van de andere familie krijgt dat alles blijft zoals het is, voor mij staat die steen daar prima. Heb wel een schriftelijke bevestiging gevraagd zodat niet over een paar jaar weer een wakkere ambtenaar er over zal gaan beginnen.

Mijn toch wel moeite na de geboorte van Pretty. Toch maar bij een psychologe gaan praten. Een heel jonge vrouw en ik dacht meteen pff liever iemand die iets ouder was maar het voordeel van de twijfel gegund en het was een prima mens. Goed gesprek gehad en afgesproken een aantal gesprekken te hebben. Alleen dat gesprek heeft me al zo opgelucht dat ik gewoon kon zeggen hoe ik me voelde en hoewel ik dolgelukkig met  de kleine Pretty ik het er soms zo moeilijk mee hebt.

Nou dat waren ongeveer de perikelen die ik even weet het hoofd moest/moet bieden en aan ga werken dus en hopen dat ik me dan wat beter ga voelen.
Hoewel ik moet zeggen dat dit weer van de laatste weken, zo’n beetje vriezend en overdag zon en mooi weer daar geniet ik er echt helemaal van en dat komt ook mijn instelling wel ten goede.
Gisterenavond werd het ’s middags pas wat beter weer en ging ik later dus op de dag toch nog een eindje fietsen. Toen ik terugkwam begon het al donker te worden en fietste ik (bijna) als enige in op een stille polderweg en zag de zon onder gaan. Dat gevoel is gewoon niet te beschrijven, zo heerlijk, zo vrij voelde ik me zo goed……. puur genieten en hoop dat het weekend ook zo zal zijn.

De foto’s van de zwanen waren al van een paar dagen geleden toen ik in een weiland wel drie stelletjes zag baltsen, echt een geweldig gezicht. De polder komt weer helemaal tot leven, overal zijn de vogels partners aan het zoeken, vechten er om, elkaar versieren….. het voelt al aan als een beetje lente….. heerlijk.

15 gedachten over “Update lief en leed ;)

 1. Pracht foto’s Anneke! En ja, natuurlijk spelen er na de geboorte van je kleindochtertje allerlei zaken weer op. Heb het niet meegemaakt, maak kan het me zo goed voorstellen. Goed dat je gegaan bent. En sterkte met de operatie! Hoop dat het allemaal mee zal vallen! XXX

 2. Wat fijn dat het gesprek je goed heeft gedaan het is gewoon jammer wanneer je niet voor de volle 100% van Yenthe kunt genieten. Al is het niet heel vreemd dat je dat nog niet helemaal kunt of durft.
  De rest van de hobbels toch ook min of meer gladgestreken zijn. Het heerlijk zonnige weer en de levendigheid in de polder zullen zeker bijgedragen hebben aan wat meer rust in de bol.
  Prachtige zwanenfoto’s en zo’n zonsondergang is natuurlijk een cadeautje.

  1. Klopt hoor veel mensen snappen het ook niet. toevallig gisteren op een verjaardag weer en toen heb ik het gewoon gezegd dat het voor mij anders is. Niet dat ik niet geniet hoor van Yenthe maar ik wil niet altijd die gedachten er bij hebben dat er wat kan gebeuren met haar. Maar ja sommige mensen kunnen dat gewoon niet snappen daarom is het wel lekker even dingen uit te kunnen spreken met een onafhankelijk iemand.

   1. Nou dat snap ik best hoor, natuurlijk knijpt je af en de strot dicht omdat je wéét hoeveel er allemaal fout kan gaan, jij hebt het meegemaakt en mazzelaars die het niét allemaal mee hebben hoeven maken zouden alleen maar hun zegeningen moeten tellen.

    1. Gelukkig gaat het meestal allemaal goed en had nooit verwacht dat dit nog zo op zou spelen bij me dacht toch wel alles goed onder controle te hebben. Maar dit komt zo dicht weer bij mij natuurlijk…… en dan komt alles weer zomaar opeens terug.

 3. Goed bezig Anneke, een paar gesprekken bij een therapeut kun je nooit slechter van worden. Duim voor jou dat ze je vroeg op de dag gaan plannen voor de operatie…… thuis slaap je toch het beste.

  1. Ja ik hoop het ook dezelfde dag weer thuis te zijn hoewel ik ben wel alleen en misschien is dan een nachtje even bijkomen ook niet erg. Ja het eerste gesprek heeft me al veel goed gedaan gewoon eens kunnen zeggen hoe het voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s