Boeken op zolder………

Boekenkastje1Gisteren weer eens lekker een middagje met mijn zusje op stap geweest. Gaan fietsen richting Rotterdam naar Lage land waar een winkelcentrum is met daarbij ook een Action en nog wat van die winkels waar ze alles verkopen wat je niet nodig hebt.
Sinds er een Action gekomen is in een winkelcentrum dat dichterbij gelegen is komen we er niet zo vaak meer maar met die mooie weer een lekker ritje. Er was ook nog een markt op vrijdagmiddag.
Lekker lopen snuffelen en eigenlijk niet veel gekocht, had ook niet echt iets nodig.
Wel ideetjes gezocht en opgedaan in die winkels voor mijn nieuwe boekenkastje dus en toen we bijna al weer de winkel uitgingen kreeg ik opeens een ingeving.
Ik had daar dus een insectenhotel zien staan in de vorm van een huisje en opeens zag ik dat als mijn nieuwe boekenkastje.
Dus even teruggelopen en het gekocht.
Thuis meteen begonnen om te kijken of ik alles er wel uit zou kunnen krijgen, had nog een houten kistje over waar ik die materialen in kon doen en zo dus een daarvan een insectenhotel kan maken.
Het viel me mee, zodra de eerste bamboekokertjes er uit waren kon ik alBoekenkastjeles er zo uit wrikken. Het gaas verwijderen en het plankje want dat wilde ik nog gebruiken om nieuwe plankjes van te maken.
En dat lukte ook, kon er beneden en op de eerste verdieping zal ik maar zeggen nieuwe plankjes in maken.
Daarna alles nog even geverfd met krijtverf dat ik ook bij de Action had gekocht en laten drogen. Vanmorgen even mijn boekjes er in gezet. De kleinste boekjes pasten precies op de zolder. Nu nog ergens op gaan hangen.
Zo ik kan voorlopig even doorgaan met sparen van boekjes want in deze boekenkast kan ik er nog heel wat in kwijt….. Lekker knutselen I love it………

 

19 gedachten over “Boeken op zolder………

  1. kijk me toch eens aan….jij kan ook je handen niet stilhouden hè? Ik zou het eigenlijk zonde moeten vinden, maar nee, ik heb zelf twee jaar geleden van een vriendin precies zo’n insectenhotel gekregen en daar komt niksnietniemand eitjes leggen. Wel zie ik er torretjes en spinnetjes.
    Een andere vriendin zegt dat mij tuin genoeg natuurlijke holletjes en spleten heerft waar insecten hun gang kunnen gaan. En dat je er ook een poppenhuis van had kunnen maken.

    1. Had er al een tijdjes twee ophangen in de tuin en daar zie ik wel eens dat er kokertjes in de winter dichtgemetseld zijn dus denk ik dat daar wel vliegen of beestjes inzitten. Bij mij in de tuin zijn ook genoeg kieren en dingen waar beesten een plekkie vinden voor de winter.

    1. Ik heb er al een paar jaar twee in de tuin hangen en zie in de winter dat een aantal kokertjes wel dicht gemaakt zijn dus daar zullen best insecten overwinteren. ’t is ook een leuk gezicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s