Het is een vreemdeling zeker……

VogelaarsIk ben geen vogelaar, hoewel ik wel een voorkeur voor vogels heb en ze wel graag op de foto zet.
Maar voor mij maakt het niet zo heel veel uit of het bijzondere vogels zijn, vorige week met de bevroren sloten met daarop een groep eenden vind ik ook mooi. Zeker die glanzende gekleurde koppen van de mannetjes in de zon.
Toch ontkom ik er ook soms niet aan om “met de meute” mee te gaan zoals gisterenmiddag.
Ik had gehoord via FB dat er in de buurt een kleine geelpootruiter gesignaleerd was en dat is echt een vreemdeling in de polder. Een verdwaalde wintergast zal ik maar zeggen.
Wist ook ongeveer waar hij gezien was. Gisteren had ik een verjaardag van mijn zus maar omdat het zulk mooi weer was wilde ik eerst nog even een lekker rondje fietsen voor ik naar haar toe ging.

Toch maar de richting opgegaan waarvan ik wist dat die vogel gesignaleerd was en toen ik daar fietste zag ik al allemaal mensen met camera’s en verrekijkers onderweg zijn.
Camera’s met zulke jaloersmakende toeters van lenzen waarbij de mijne totaal in het niet valt maar goed nu was ik zover al gekomen dus toch maar gaan kijken.
Een heel stuk over een baggerkade lopen en ja hoor daar zag ik de kleine geelpootruiter bezig met eten. Op de kade stonden al aardig wat fotografen en vogelaars opgesteld.
Die hebben zo’n app en als ze iets bijzonders gespot hebben melden ze dat aan elkaar.
Ik er naast gaan staan met mijn cameraatje, eigenlijk nog wel wat te ver weg voor mijn lensbereik maar toch nog een paar foto’s kunnen maken.

Toen ik terug weer liep kwam ik zelfs de burgemeester tegen die ook even kwam kijken, nog even een praatje staan maken.  Je bent zeker voor de krant zei hij ?  Blijkbaar was het nog niet doorgekomen dat de krant niet meer bestaat en dat vertelde ik hem meteen maar even. Hij vond het wel jammer voor me zei hij. Nou ja, voor wat het waard is. Onderweg spotte ik ook nog een aantal kramsvogels die momenteel best in grote getale ook hier te vinden zijn.
Meteen weer doorgefietst naar de verjaardag bij mijn zusje, met vette modderschoenen en een broek met moddervlekken. FotografenAch ze zijn wel wat gewend van me en tenslotte had ik vanmorgen echt alles schoon aangetrokken en deed ik netjes mijn schoenen buiten uit.
Thuis gauw de foto’s bekeken, viel me een beetje tegen maar met wat inzoomen en bewerken bleven er toch nog wel een paar leuke plaatjes over…..

 

12 gedachten over “Het is een vreemdeling zeker……

 1. De geelpootruiter en de kramsvogels heb je toch mooi even meegepikt.
  Gisteren zijn wij over de Zaag gewandeld. Over “modderig” gesproken!
  Nog gefeliciteerd met je zus.

 2. Ik trek altijd modder aan. Als ik met zo’n groep zou lopen heb ik gegarandeerd de vieste schoenen en klein tot boven knieen. Zal wel aan manier van lopen liggen en ik heb het al mijn hele leven.

  Vorig jaar zat er een grauwe gier op weiland op 100 meter, de buren kwamen ons roepen en later kregen we een mooie compilatie van een vogelaar.
  Het is ook leuk om op waarnemingen.nl te zien waar hij vandaan kwam en naartoe ging verder.

 3. Nooit van gehoord en zou hem ook niet als “iets bijzonders hebben”áls ik hem had gezien. Al die vogels lijken zo vaak op elkaar, zo is de kramsvogel voor een leek nauwelijks te onderscheiden van een merel of een leeuwerik, temeer daar vogels meesal niet even geduldig naast elkaar gaan zitten om te kunnen vergelijken;-)

  1. Klopt hoor ik had die kramsvogels pas ook al een keer gezien maar dacht toen dat het spreeuwen waren. 😉 En die ruiter kende ik ook niet ik hoorde het via FB van een aantal fotografen die daar opzitten en ook vaak de polder intrekken. Was trouwens wel leuk om te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s