We worden nog beroemd….

OIMG_2115 (2)nze Krimpenerwaard is de laatste week aardig op de kaart gezet. Sowieso natuurlijk door Patrick Roest die eerst zilver en vandaag een bronzen medaille won op de Olympische spelen. En daarna was er eerst een kleine geelpootruiter die aardig wat mensen onze richting opbracht, gisteren en eergisteren schijnt er dus een bastaardarend (nog nooit van gehoord)  gesignaleerd te zijn.
En dat bracht aardig wat vogelmensen op de been die soms uren stonden te wachten of ie weer ergens te zien was. Een man vertelde voor de lokale televisie dat hij de ene dag vier uur zonder resultaat had staan kijken en de volgende dag weer een aantal uren met resultaat.
Ik kan me daar echt niets bij voorstellen hoor om uren te gaan staan wachten om een vogeltje te zien, bij mij zijn het altijd toevallig ontmoetingen en soms wel als ik weet waar vogels regelmatig komen dat ik wel eens ga kijken. Maar meer dan een kwartier of zo investeer ik er niet in. Ik heb hem dus ook niet gezien.
Of het moet een mooie zonnige zomerdag zijn dan ga ik ook wel gerust een uurtje zitten kijken bijvoorbeeld bij de zwarte sterns, futen, visdiefjes of andere broedende watervogels.
Vandaag zou ik gaan zwemmen maar mijn vriendin belde af omdat haar auto het niet deed, vervelend voor haar maar heel eerlijk gezegd vond ik het niet zo heel erg. Ben lekker gaan fietsen het was prachtig weer. Beetje rondkijken een kleine 30 km fietsen, bakje doen, nog wat snuffelen in de kringloopwinkels.  Gewoon een heerlijke dag die afgesloten werd met een bezoekje vanavond aan Yenthe. Samen met mijn exgenoot en zijn vriendin even gedag wezen zeggen want ze gaan al een weekje op vakantie naar de wintersport. Ik vind het rijkelijk vroeg maar goed, de jeugd denkt daar anders over.
Ze gaan met de hele familie van Chantal en rijden ook met haar ouders mee, doen nog een overnachting onderweg dus zal best goed komen allemaal. Maar ik moet dan natuurlijk wel een dag of 10 zonder Yenthe doen. En mijn voorstel om haar maar thuis te laten en mij op te laten passen werd niet gehonoreerd. 😉
Nou ja heb dan maar aangeboden om een paar keer even de post op te gaan ruimen en kijken of ik nog wat kan doen daar en dat werd wel in dank aangenomen. Hoop ook dat ze een mooie tijd hebben met elkaar en dat zal best wIMG_2131 (2)el hoor. En tenslotte zijn 10 dagen ook zo weer om. Komend weekend weer naar Apeldoorn, ze geven prachtig winterweer op dus heel veel zin in. De laatste dagen ook niet veel foto’s gemaakt. Het is wel prachtig in de polder momenteel, veel vogels die al voorjaarskriebels hebben, die al weer samen gaan scholen met elkaar in open water.  Zag vanmiddag weer een zwaan die het ijs nog probeerde te breken. Kortom………. heerlijk winterweertje zo en hopelijk voor de kinderen dat het even blijft vriezen zodat ze volgende week als er schoolvakantie is lekker kunnen schaatsen.

24 gedachten over “We worden nog beroemd….

  1. Nou de sterns in de zomer wel maar voor de rest heb ik echt geen uren geduld daarvoor zeker niet zoals nu als het koud is. Hoewel pas bij die zwanen in het weiland waarvan er zoveel aan t baltsen waren dan blijf ik ook gerust meer dan een half uur staan kijken en fotograferen.

 1. Oh maar in Apeldoorn is het ook leuk en vergeet je Yenthe vast wel eventjes. Ik snap de vogelaar Een Heel klein beetje. We zijn op safari geweest in Afrika en daar wilden we de Big 5 zien. Als je er dan eentje mist wil je de volgende dag gewoon weer op pad om hem te spotten. Heel spannend.

  1. En heb je ze alle 5 gezien??? Kan me er ook wel iets bij voorstellen hoor. Ben ook altijd wel blij als ik iets bijzonders gezien heb. Maar echt uren zoals die vogelaars nee dat is niet mijn ding.

   1. Ja, ik heb ze allemaal gezien maar mijn echtgenoot niet. De leeuw hadden we niet gezien. Enkele zagen hem nog net oversteken maar Wim keek net de verkeerde kant op. Daarna konden we ze niet meer vinden.
    Nee zoals de vogelaar kan ik ook niet hoor maar ik ga hier nog wel eens het bos in met de hoop reeën of zwijnen te spotten. Soms lukt het wel en soms ook niet maar het blijft leuk om te doen.

    1. Ja als je op tv kijkt denk je inderdaad dat in Afrika alles zomaar voorbij komt lopen maar heb al eerder gehoord dat het ook inderdaad een sport is om de Big 5 te spotten. Moet wel een belevenis zijn geweest.

 2. Gewoon Anneke

  al jouw verhalen lezen altijd als een enorm spannend boek
  of het nu gaat over zeldzame vogels of een puit
  er straalt, tot na het laatste punt, levenslust uit
  én levenslessen, zoals het geluk ligt vaak juist om de hoek

  Dankjewel om ze te delen!
  Lenjef

 3. Inderdaad wel vroeg, maar ach, met zoveel mensen is er altijd wel iemand die op haar kan passen toch? Mooi hoor die zwanen.. wordt toch wel weer ander weer voor die dieren allemaal, die al het voorjaar ik hun koppie hebben..

  1. Ja hoor en mama heeft eten bij haar dus ze komt vast niets tekort. Zag er ook zo schattig uit in haar maxi cosi in de auto lag ze lekker te slapen. Kan niet wachten op de foto’s in de sneeuw met haar skipakje aan…….

 4. Het zal het kleintje niets uit maken of ze thuis of dáár in haar wagen of wiegje ligt. En het zal hier de komende week ook nauwelijks warmer zijn dan daar. Maar het hád natuurlijk leuk geweest als ze haar bij jou hadden willen laten;-)

  1. Nee hoor ze heeft het daar ook prima, ze hebben een appartement en bedje mee. Komt zeker goed. Nou wist wel zeker dat ze haar niet achter zouden laten hoor haha….. zou dat zelf ook niet gedaan hebben. Komen vast wel foto’s straks in de sneeuw. zo leuk verheug me er nu al op in haar miniskipakje.

 5. Tegenwoordig gaan kleine ukkies ook mee naar Zuid-Frankrijk. Hebben de ouders niets van. En dan slapen ze ook nog in een tent…
  Dat wordt even afzien, Anneke (-:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s