Mosselen en venusschelpen….

Ik ben best een makkelijke eter en erMosselen1 is maar weinig dat ik niet lust alleen mosselen dat was iets wat ik niet door mijn keel kon krijgen (dacht ik tenminste).
Nu is Wim een schaaldieren/vis eter bij uitstek, het liefst vangt ie ze ook nog zelf en die snapte niet dat ik geen mosselen lustte terwijl ik vis wel heel lekker vind.
Ik bekende hem dat ik eigenlijk nog nooit mosselen gegeten had gewoon omdat ik ze er zo vies uit vond zien en wat de boer niet kent dat eet ie niet.
Nou ja mijn exgenoot was gek op mosselen en onze voormalige buren en vrienden ook en er werden in het seizoen dan ook vaak mosselavondjes gehouden. En ik nam dan gewoon saté of zoiets.
Afgelopen vrijdag kwam ik in Apeldoorn aan met de trein en we gingen zoals gewoonlijk onderweg even wat drinken. Ben dan al een paar uur onderweg en de toiletten in de trein die mijd ik liever. En naar zijn huis is het ook altijd nog wel een half uur lopen, bovendien is het ook gezellig even bij te kletsen tijdens een bakje.
We kwamen langs Appie en Wim zei, voordat we verder gaan zal ik even zeggen wat ik gemaakt heb voor vanavond.  Een vissoep met mosselen, venusschelpen, garnalen en kabeljauw er doorheen. Maar als je het niet wilt eten moeten we even voor jou wat anders kopen.
Toen dacht ik, wat flauw eigenlijk dat is het gewoon eens niet probeer dus zei ik, nee hoor dat hoeft niet, ik ga het gewoon proberen en dat heb ik gedaan.
SChelpen 1Heb voor het eerst van mijn leven mosselen gegeten, ze smaakten prima en de venusschelpen vond ik eigenlijk nog lekkerder. Het was een heerlijke soep geworden.
Nam twee schelpen mee naar huis als teken van de overwinning op mezelf, je bent tenslotte nooit oud genoeg om wat nieuws te doen of oude gewoontes overboord te zetten. En een compliment voor Wim want mij mosselen laten eten daar was nog geen man in geslaagd. 😉 😉

31 gedachten over “Mosselen en venusschelpen….

 1. Goed idee ga zaterdag maar eens mosselen eten.
  Ik woon vlakbij de Oosterschelde en op een plak kunnen we alikruiken raapen. hele kleine slakkenhuisjes eigenlijk, ook erg lekker maar veel werk om ze met een speld eruit te peuteren.

 2. Je bent een held! Voor mij geen schaaldieren, garnalen en al dat soort spul. Ik mag niet meer zeggen dat ik niet van vis houdt, want er is vis genoeg wat ik wel lekker vind, maar dit soort dingen waag ik me echt niet aan! Ooit in mijn leven mosselen gekookt voor ex, dochter en moeder. Totaal mislukt 😦

  1. Haha ik zie ze mezelf ook niet koken hoewel heb het vaak genoeg gezien en het is zo gebeurd eigenlijk. Nou ja de kop is eraf. Garnalen vind ik trouwens wel heel lekker.

 3. Oep, ik eet ze eigenlijk niet om dezelfde reden als je ze tot nu toe niet at, het ziet er niet geweldig uit. net als garnalen en nog wel wat griezels. Maar ik ben ook niet écht een viseter al gaat een goed lekkerbekje er wel in, net als een stukje makreel en gerookte zalm. maar dan heb je het ook wel gehad.Je bent een heldin;-)

  1. Nou ik lust wel veel soorten vis eigenlijk en garnalen vind ik heerlijk. Dus nu weer wat toegevoegd en met Wim zijn interesse zullen ook nog kokkels en dat soort dingen volgen. Maar er zijn natuurlijk grenzen haha.

      1. Wim kweekt zaden die hij weer verkoopt dus die is daar heel het daar mee bezig. Vooral met oudere rassen en soorten…… eigenlijk wel eens een blogje waardig om daar over te schrijven haha.

 4. Ja, ook ik heb al eens ontdekt dat het geen ik jaren terug echt niet lekker vond ik nu wel lust. Heb wel eens gehoord dat in de loop van je leven, je smaak verandert. Ben jij nu ook weer het bewijs van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s