Van winter naar lente…..

Wat een wereld van verschil in twee dagen tijd, vrijdag adviseerde iemand me nog om niet te gaan fietsen en vandaag konden de sjaal, handschoenen en muts de zolder op bij wijze van spreken, wat een prachtig zonnig voorjaarsweer was het.
Gisterenavond waren Peter en Chantal weer thuisgekomen van een geslaagde wintersportvakantie al hadden ze zelf niet geskied of zo dit jaar maar gewoon lekker een weekje met familie van Chantal doorgebracht.
Vanmiddag dus gauw even gaan kijken bij de kleine Yenthe wat was ze al weer gegroeid, zoveel wijzer geworden, al weer lachen, echt lachen en soms ook heerlijk scheel kijken.
Meteen het hete hangijzer ook maar aangepakt en een gesprek aangegaan over het oppassen. Maanden geleden hadden ze al gevraagd of ik ook een dag op wilde passen en ik had toen ja gezegd. Maar de geboorte van Yenthe heeft toch meer met me gedaan dan ik ooit verwacht had en ik wil gewoon eerst mezelf weer in orde hebben voordat ik deze verantwoording durf aan te gaan. Met pijn in mijn hart maar ze snapten het gelukkig wel. En ben dus eerste reserve geworden, bij ziekte of als ze eens wegmoeten maar niet iedere week een dag vast daar op gaan passen.

Ik vind het wel heel erg jammer maar toen ik naar huis fietste voelde ik ook een enorme last van mijn schouders vallen want ik was hier al maanden mee bezig of ik het wel aan zou kunnen.
Vandaag een lange route gefietst voordat ik bij Peter en Chantal was, langs de IJssel waar nog heel wat drijfijs in lag. Je zag in de polder dat alle vogels weer tot leven gekomen zijn.
Zaten ze twee dagen geleden nog kleumend bij elkaar nu was er volop leven, zag je weer reigers in de polder. Heel veel bergeenden, krakeenden, smienten. Een prachtig gezicht en fotograferen zonder dat je handen er af vriezen is ook niet verkeerd.

29 gedachten over “Van winter naar lente…..

 1. Goed van je om zo duidelijk te zijn over je gevoelens. Ik begrijp je best. Gelukkig weet jij intussen heel goed hoe je voor jezelf moet opkomen en zorgen.

 2. Hartstikke goed dat je het meteen heb gezegd en er niet aan begonnen bent met angst in je hart.
  Nog beter ook, reserve… Dat is een goede zaak voor ouders die werken als ze iemand achter de hand hebben.
  Nou zeg, wat een verschil hè, was gisteren 11 graden hier! Heerlijk!

   1. Iedereen die nu oppast kan heus wel eens niet en dan is het fijn dat ze op je terug kunnen vallen. En als oma zul je vast wel eens vaker oppassen buiten hun werktijden om, als ze wat groter is!

 3. Kies AL tijd voor jezelf!

  Ik snap van jou geen ene moer?
  Zo woon je vlakbij de Lek en nu bij de IJssel? 🤔😞

   1. Ik dacht en weet wel zeker dat de IJssel door Deventer en Zwolle stroomt !!!
    Nu zie ik op google maps het dorp Koudekerk a/d IJssel. Ben daar ooit zelf nog doorheen gefietst op zoek naar Mirjam Kakelbont, die ik niet kon vinden omdat ik haar echte achternaam vergeten was. 🤔
    Nu weet ik niet of dit dezelfde IJssels zijn? 😞

    1. Het heet Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Maar Mirjam woont een dorp verder dan ik aan de Lek. In Krimpen aan de Lek……. snap je het nog. De Hollandse IJssel is dat.

     1. Weet wel dat ik die dag bijna 200 km reed vanaf Heemskerk, Krimpen a/d Lek, Heemskerk. En ook nog dat ik vlakbij Mirjam’s huis een foto maakte van haar plaatsnaambord.

       1. Nou, ik kom deze zomer eens die kant op fietsen als ik goed getraind ben. Kwam afgelopen jaar tot Schoonhoven. Was een beetje een ontdekkingsreis toen. Vanuit Zeist is het een stuk eenvoudiger dan vanuit Heemskerk, dus…..!

 4. Wat goed dat je voor jezelf gekozen hebt. Weet je, je had er niemand een plezier mee gedaan om dit niet te delen met de jonge ouders, en je kleindochter had het zeker gevoeld.
  En iedereen in dit verhaal zal beamen dat je er geen slechtere oma door bent, maar een die haar kleindochter nu al leert voor zichzelf te kiezen 🙂

 5. Fijn dat de kinderen het óók begrepen, dat is voor jou dan weer iets makkelijker want natuurlijk ben je dol op je kleindochter en daar moet géén stress aan te pas komen. Alles op z’n tijd, je zult het weten wanneer je er wél aan toe bent.
  Het was inderdaad een feestje vandaag buiten, wij hebben er ook van genoten.

  1. Hoewel in me heel opgelucht voelde het gezegd te hebben blijf ik het wel jammer vinden. Maar goed voor nu is het een goede beslissing misschien kan ik later nog wel inspringen….. we zullen het zien.

   1. Snap ik want je wilt dat kleine ding natuurlijk graag vaak om je heen. Maar ik denk dat dit goed is, je kunt het altijd alsnog aanbieden, andersom zou het stelletje in de problemen brengen als je terugkrabbelt na de belofte het wél te doen.

 6. Lijkt me een heel verwarrende gewaarwording. Zó blij ben je dat Yenthe er is en dan loop je tegen een oude angst aan. Begrip is de enige manier om er weer bovenop te komen. Gun jezelf die tijd.
  De polder leeft weer op, heerlijk! Genoten van je foto’s.

  1. Ja het was me inderdaad knap overvallen en op me gevallen. Het zakt gelukkig al weer wat af nu het al weer wat “gewoner” wordt. Maar goed ja de polder wordt weer mooi kijk al weer uit naar de eerste jongen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s