Klein dorp …. grote kampioen

Roest 9 (Small)Vandaag stond de huldiging van Patrick Roest in mijn agenda, vond het vandaag koud, had gewerkt en een flink eind gefietst dus met mijn dekentje op de bank was het eigenlijk best lekker. Wetend dat ik niet meer hoefde voor de krant dacht ik even, lekker blijven liggen maar ik wilde het toch niet missen dus gegaan.
Er stonden al aardig wat mensen te wachten, gewoontegetrouw liep ik maar meteen naar voren toe maar helaas mocht ik niet meer voor de hekken maar moest ik er nu ook achter blijven. Best wel gek eigenlijk hoor maar ik stond vooraan en misschien was het daar nog wel beter foto’s maken dan in de hoek waar

al die fotografen bij elkaar stonden. Weet hoe het dan gaat ongemerkt gaan ze dan weer voor je camera staan en ik kon nu steunen op het hek en best nog wat aardige plaatjes schieten zo.
Eerst kreeg hij een rondrit voor het dorp begeleidt door alle leden van de Schaatstrainingsvereniging waar hij begonnen is en daarna werd hij verwelkomd op het balkon van het gemeentehuis (o nee zo mag ik het niet meer noemen nu het de gemeente Krimpenerwaard is, het heet tegenwoordig het gemeentekantoor) door de burgemeester.
Inmiddels was het plein vol gelopen en ook onderweg langs de route stonden heel veel mensen te kijken en te juichen.  Op het plein waren er koek en zopie kramen, spelletjes voor de kinderen. Er werden vlaggetjes uitgedeeld en natuurlijk wilde ik er ook een hebben :). Patrick zijn vader speelde zelf in het dweilorkest dat er speelde.
Lekker even wat opwarmmuziek en na een half uurtje blauwbekken (het was koud, beetje miezeren er bij) kwam hij toch. Op het grote videoscherm was zijn wedstrijd op de Olympische spelen te zien en weer kreeg ik kippenvel.
Van de gemeente Krimpenerwaard kreeg hij de ere speld die kortgeleden in het leven geroepen is voor mensen die iets bijzonders gedaan hebben. Hij was de eerste die deze speld overhandigd kreeg. En van de wethouder van sport nog een of ander schaatsbeeld.
Nou ja kortom, ondanks de kou was het een hartverwarmende huldiging die hij zeker heeft verdiend met zijn debuut op de Olympische Spelen en dan ook nog eens afgelopen week het Wereldkampioenschap winnen…….  En nu maar hopen dat er nog meer van deze huldigingen mogen volgen.  Filmpje gepikt van de gemeente Krimpenerwaard.

20 gedachten over “Klein dorp …. grote kampioen

  1. Nee hoor dat heeft ie helemaal niet. Volgende week kan ik hem zo weer op de tractor van zijn vader tegenkomen. Was wel jammer hij kwam in het café ’s nachts nog een afzakkertje halen. Was net weggegaan toen hij kwam had er zitten kaarten. Had wel met hem op de foto gewild haha….

 1. Wat een volk brengt dat op de been. Een paar weken geleden was in het buurdorp ook de huldiging van Schuilging. Ik wist niet deze dame zo dicht in de buurt woonde.

   1. Schulting natuurlijk. Mijn computer was me voor, ik moet dat nog steeds eens uitschakelen maar ben veel te druk met andere dingen.

 2. Ja dat is dan wel jammer dat je nu niet meer bij de krant hoort, maar ach, jij bent daar ondertussen toch ook wel een beetje “bekende figuur” dus het kwam helemaal goed.

  1. Nou het gekke was dat ik zoals altijd gewoon langs iedereen heen liep die er al stond en zei mag ik er even door zoals ik het altijd deed. En er was niemand die zei achter aansluiten. Dus inderdaad misschien omdat ze me dat altijd zagen doen gingen ze nu nog automatisch aan de kant. Zo had ik toch nog een goed plekkie vooraan. Haha nog even profiteren er van maar.

  1. Dat is zeker, was wel jammer was ’s avonds nog gaan kaarten in ’t café en om half 1 naar huis gegaan en een half uur later kwam hij daar een afzakkertje halen met vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s