Een schrale oostenwind…

Ik hoor het mijn moeder nog zeggen terwijl ze mijn sjaal goed vastknoopt “het is een schrale oostenwind, dus lekker warm aankleden” …. en gelijk had ze.
Was best blij na de vorige vorstperiode weer zo lekker zonder sjaal, muts en handschoenen te kunnen fietsen maar het afgelopen weekend had ik ze weer hard nodig want het was gewoon echt koud.
Maar dat weerhield met er niet van om te gaan fietsen. Zaterdag had ik met zusje afgesproken en normaliter als ik kom om haar “op te halen” (klinkt zo schoolachtig) staat haar fiets al klaar maar nu niet.
Dacht je dat ik niet kwam, vroeg ik haar, nou zei ze, ik twijfelde wel want het is wel erg koud en jij moet altijd nog een km of 10 meer fietsen dan ik.
Zoals me al vaker opvalt van mensen die meestal in de auto zitten dat ze het toch wel anders ervaren als ik die eigenlijk (of het moet echt storten van de hemel of glad zijn)  iedere dag wel een rondje gaat fietsen. Ja koud, oké daar kleed ik me dan op. En heel eerlijk vind ik dat gevoel als je thuiskomt en het huis langzaam opwarmt en je voelt je lijf ook weer een beetje ontdooien bij wijze van spreken een heel prettig gevoel. Een warme kop thee erbij….. mij heb je.
Grauwe gans 1 (Small)Heb echt een heerlijk tuttel weekend verder gehad, gisteren nog naar Yenthe geweest (ook naar Peter en Chantal natuurlijk ). Ze lacht als zo mooi nu, dat straalt rechtstreeks mijn hart in hoor. Wat een mooi gezicht is dat. Dat ze al zo gericht zit te kijken, probeert te kletsen een beetje en het ook al doet van die geluidjes maken zo ontzettend lief zeg.
Grauwe gans 2 (Small)Voor de rest lekker in huis administratieve dingen bij zitten werken, voor het jeugdwerk alles uitgezocht zaterdag avond tot half 2 ’s nachts. Ik hou van de nacht, dan is het zo stil behalve een muziekje, zomaar wat tuttelen en opruimen, echt dat is voor mij puur genieten.  Grauwe gans 3 (Small)Net ook weer een eind wezen fietsen, nog steeds een stevige oostenwind maar een strakblauwe lucht erbij, niks mis mee. Onderweg weer eens wat foto’s gemaakt. Wil nog even naar de grutto’s deze week, heb ze al wel gehoord maar alleen nog maar in de verte gezien. Dus wat warmer en zonder muts, handschoenen en sjaal fietsen lijkt met ook wel wat hoor……. Laat het nu maar echt lente worden.

12 gedachten over “Een schrale oostenwind…

  1. Gisteren zat er een kramsvogeltje in de voortuin. Las dat die er veel waren op het moment, maar had hem nog nooit gezien.

    1. Tot een paar weken geleden had ik ze ook nog nooit gezien maar heb ze nu regelmatig op de weilanden gezien> Waren er inderdaad veel dit jaar, althans had ze nog nooit gezien daarvoor.

  2. Kou mét een zonnetje is heerlijk. Volgende week gaat wél de temperatuur omhoog maar wordt het weer wisselvalliger . Nou ja, we moeten het ermee doen en daar heb jij zéker geen probleem mee, dat weet ik. Ik fiets nog wel eens even snel naar het dorp voor de bakker of zo. Dan maakt het me ook niet uit of het al dan niet koud is want ik wil snel terug zijn!.

    1. Het is voor mij een beetje verslavend dat fietsen, wil eigenlijk wel iedere dag een flinke ronde fietsen.. en het was best koud maar warm aankleden en het heeft ook wel iets hoor tegen die oostenwind intornen (zo noemden we dat altijd is geen echt woord geloof ik haha)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s