Sleeptimer….

samsung-bn59-00624a - kopieTot ik een jaar of 10 geleden ging scheiden had ik nooit tv op mijn slaapkamer gehad, ik wilde het nooit, vond het ook maar niets.
Op een gegeven moment ging ik mijn eigen slaapkamer opknappen en tijdelijk in de slaapkamer van mijn zoon slapen waar wel een klein tv’tje stond.
En eigenlijk vond ik dat wel handig, nog even in bed tv kijken, sleeptimer aan en als ik dan in slaap viel, wat meestal gebeurde, dan stopte de tv er weer mee.
Niet alleen de tv beviel me wel ook de kamer vond ik eigenlijk prettiger dan mijn eigen slaapkamer, ze waren ongeveer even groot maar die van mijn zoon was veel zonniger en daar hou ik van. ’s Morgens wakker worden met het zonnetje op mijn raam.
Dus na een flinke verhuizing, opknappen van beide kamers verhuisde ik definitief naar de andere slaapkamer en als Peter nog wel eens bij mij sliep mocht hij in de andere kamer of we ruilden even, was nooit een probleem.
Afijn een paar weken geleden ging mijn afstandsbediening kapot, nu had ik van een andere tv’tje ( wat een luxe eigenlijk 3 tv’s in huis maar door vererving gekregen dus) nog een afstandsbediening alleen daar zit geen sleeptimer op en dat is heel vervelend, al een aantal nachten dat heel de nacht mijn tv aan bleef staan omdat ik eerder sliep dan ik hem uitgezet had.
Om het nog ingewikkelder te maken, ik doe niet voor minder, heb ik beneden KPN en boven UPC (wat inmiddels Ziggo is geworden). Ik had eerst overal UPC maar was overgestapt naar KPN en het gekke is dat ik niet betaal voor UPC maar de aansluiting zit er nog. Ook wel een voordeel heb altijd tv als een van de twee providers storing heb kan ik er altijd een andere kabel indoen.
Op mijn sleeptimer probleem op te lossen dacht ik, ik neem boven ook gewoon KPN, dan ben ik van het gezeur af dus gebeld en gevraagd wat ik daar voor nodig had. Het antwoord was van de KPN medewerker een stopcontact dus ik bestelde zo’n tweede kastje, kreeg het netjes op tijd binnen maar zag daar opeens weer een kabel inzitten, sjips dat wordt lastig om die boven te krijgen natuurlijk.
Ga niet uitleggen hoe het zit maar mijn ex heeft daar een ingenieuze oplossing gemaakt voor de oude kabel naar boven zodat mijn kamer er snoerloos uitziet waar ik heel bij mee ben alleen er moet dan niets veranderen natuurlijk. Heb geen zin om mijn halve kamer te slopen.
Peter om advies gevraagd, die gebeld naar KPN kon wel met een soort stekker op stroom boven en beneden waarbij dan je stroomleiding voor de overbrenging zorgt. Maar dat kost dan weer 80 euro extra en dat vond ik ook wel weer een aardig prijsje. Weer KPN gebeld of ik alles terug mocht sturen en dat was geen probleem.
Dan maar naar de winkel voor een nieuw afstandsbediening  à raison van ca. 40,00, ze doen niet voor minder. Had bij de verschillende kringlopen ook al bakken met afstandsbedieningen uitgespit maar niet gevonden.  Ik legde het probleem aan die man uit en die vertelde dat ziggo bezig is om alles digitaal te maken en als mijn tv daar niet geschikt voor is dan heb ik straks ook niets meer aan die oude aansluiting. Pfff….. Nou ja toch maar besteld.
Word ik vandaag gebeld, hij gaat 50 euro kosten, nou dat vond ik helemaal eigenlijk wel vrij duur dus maakte de bestelling ongedaan.
Terug bij af dus. Vanavond weer Peter gebeld en gevraagd of ik  toch weer KPN zou bellen, die worden natuurlijk ook gek van zo’n twijfelaar kan ik me voorstellen maar goed. 1227010631 - kopie
Peter ging meteen op internet kijken naar afstandsbedieningen en zei kom morgen even naar mijn werk dan kijk ik er naar en bestel er wel een voor je. Als het inderdaad wegvalt die aansluiting misschien over een half jaar of zo dan kan je altijd nog extra KPN kastje aanschaffen. Dat vond ik wel een reële oplossing dus als alles goed gaat kan ik volgende week weer tijdens het tv kijken in slaap vallen en dat vind ik toch wel een prettig idee.  

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Sleeptimer….

 1. Een tv in mijn slaapkamer heb ik nooit gehad, als ik mijn mandje stap, ben ik tien minuten onder zeil.

 2. Marja zegt:

  Succes. Wij hoeven geen tv op de slaapkamer.

 3. AnneMarie zegt:

  Lekker bezig geweest en probleem opgelost.

 4. Ik snap je heel goed, ik vind de TV op de slaapkamer ook heel fijn, alleen maak ik er op het moment niet veel gebruik van. Als ik aan het strijken ben wel, maar ’s avonds eigenlijk nooit meer. Komt omdat ik niet meer om 9 uur mijn bed in duik, maar gezellig op de bank blijf zitten met Jan.
  Mijn dochter had ook ooit Ziggo, maar overgestapt op Telfort, net als ik had, ongeveer 3,5 jaar geleden, maar heeft nog steeds het Ziggo signaal. Kennelijk weten ze daar niet hoe ze een abonnee echt helemaal moeten afsluiten hahaha…
  Ook zij gebruikte altijd een sleeptimer, nog steeds misschien wel, doodeng vind ik dat. Je TV altijd op standby laten staan is gewoon gevaarlijk. Als je hoort hoe vaak daar brand door ontstaat.. Ik heb een paar brandweermannen in mijn kennissenkring en die kunnen verhalen vertellen.. Voor veel mensen is het uitzetten als je uitgekeken bent kennelijk geen optie. Maar ik doe/deed dat altijd wel.

 5. rietepietz zegt:

  Een sleeptimer is reuze handig ja, ik val ook altijd bij de TV in slaap . Vroeger las ik om in slaap te vallen maar sinds ik daar een bril voor nodig heb is dat niet handig. Ziggo werkt op het oude kabelsysteem en blijkt dat inderdaad niet af te kunnen sluiten, wij hebben hier zelf alles weggehaald van die kabel dus dat is nu niet meer in gebruik.

  • gewoonanneke zegt:

   Ja bij mijn zat ie nog met een kabel naar boven dus dat was wel handig hoefde ik geen extra toestanden overhoop te halen. Vandaag heeft zoonlief iets gesoldeerd in de afstandsbediening en hij deed het weer…… lezen vind ik met bril ook niet handig. Vroeger las ik ook altijd in bed inderdaad.

 6. minoesjka2 zegt:

  Ik heb geen tv op mijn slaapkamer, gewoon omdat ik het meestal niet nodig vindt, daarbij komt dat ik haast nooit zo ziek ben dat ik het bed moet houden.
  En toch, met mijn rug heb ik heel veel op bed gelegen, en het had me wel lekker geleken een tv. Maar ach …… dat is weer over en de wens om daar een tv te hebben ook 🙂
  Hoop dat je ondertussen al plezier hebt van je afstandsbediening met sleeptimer.

  • gewoonanneke zegt:

   Nou er bleef een tv’tje van Peter staan en later erfde ik een grote van mijn moeder dus heb ik er nu 3 in verschillende maten. Dus dan vind ik het wel lekker een op de slaapkamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s