Laat ik het hier eens over hebben….

The continuing story of my bike…….

Nou ja al weer bijna twee weken geleden zei mijn fiets dus, doe het zelf maar en gaf een storing aan tussen de motor en het scherm dat het aanstuurt.
Dat was dus al de tweede keer, een paar weken daarvoor was dat ook al het geval geweest.
Afijn, ik kreeg een andere E-bike mee van mijn fietsenmaker maar dat was geen fijne fiets, maar goed ik deed het er maar mee.
Afgelopen zaterdag ging ik eens vragen hoe de stand van zaken was, wist dat de fietsenmaker al het scherm vervangen had maar nog deed ie het niet.
Nu zou hij weer iets anders toegestuurd krijgen.
Neem jij maar dezelfde fiets als je nu hebt mee voor de paasdagen zei hij, dus daar was ik ook wel weer (even) blij mee. (Hij heeft een aantal testfietsen voor mensen om ze uit te proberen)  Maar toen ik aan het einde van de middag nog even naar Krimpen aan den IJssel wilde gaan fietsen (ca. 9km) zag ik dat zelfs met de een na laagste stand van ondersteuning (2) dat de accu best snel leegging.
Zuinig aan gedaan, wilde nog even een rondje door de polder fietsen in totaal een kleine 25 km en dat haalde hij maar net. Dan moest er echt geen flinke wind staan zodat ik mijn ondersteuning wat hoger zou willen zetten want dan denk ik dat een retourtje Krimpen er nog niet inzit.
Tweede Paasdag ook naar het metrostation, een km of 13 x 2 dus werd nog net gehaald, dus voor mij is deze accu veel te licht.
Op mijn eigen fiets kan ik wel zo’n 80 km fietsen op de middelste stand (3) en nog steeds 60 km op de hoogste stand (5).
Nou ja vandaag weer even rondje gaan fietsen en onderweg zat ik zo aan die fiets te denken, eigenlijk is die fiets niet mijn probleem dat het probleem van de fietsenmaker, die heeft een niet goede fiets geleverd en moet het dus op gaan lossen. Maar goed ik zit er wel mee.
Terwijl ik dat zo zat te denken belde de fietsenmaker, mijn fiets was gemaakt maar zei hij, ik ben er niet gerust op en wil hem je eigenlijk niet meegeven dus had ie weer met de fabrikant gebeld en nu gaat die fiets terug om helemaal goed nagekeken te worden in de fabriek. He he…. pff ben benieuwd wat daar dus uitkomt.
De fietsenmaker heeft mijn eigen accu even via de computer weer aangesloten op mijn leenfiets dus ik ben weer even gered en kan weer rustig de weg op.
Met E-bikes schijn ik echt geen geluk te hebben, hoop toch wel een keer dat het tij zal gaan keren. Mijn zus en zwager hebben allebei zo’n zelfde Batavus fiets als ik. Dat was met mijn vorige Gazelle fiets ook al zo, die hadden zij toen ook. En zij hebben gewoon nog nooit wat aan al die fietsen gehad, daar snap je toch helemaal niets van.
P.s. kom gauw weer blogjes lezen maar even geen tijd en puf…….

14 gedachten over “Laat ik het hier eens over hebben….

    1. Ja precies dat hoopte ik ook. Had nog niet op mijn blog geschreven dat hij het zo goed deed of het was meteen over. Had hem niet de hemel in moeten prijzen, wordt meteen afgestraft.

    1. Die Ebikes mogen me niet terwijl ik toch best een redelijk aardig mens ben meestal haha. Dat zullen ze nog niet weten wat een goeie baas ze aan me hebben. Misschien een streng toespreken ipv al dat lieve gedoe.

    1. Dat heb ik wel gehoord hoor, ben echt niet de enige. Maar bij mij is het wel heel erg raak, eerst 4 jaar ellende met die Gazelle en nu begint het al weer met een Batavus…..

  1. Nou dat schiet ook allemaal niet echt op hé!! Hoop dat ze hem in de fabriek nu echt goed nakijken, zodat je er een jaartje of wat zonder problemen mee kunt weg trappen ………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s