Het eerste krulletje…….

Vandaag is het Moederdag, het blijft een beetje gek nog steeds dat mijn moeder er niet meer is en al had ik er nu toch niet naar toe gekund, dat gevoel blijft. Eergisteren was het al weer 2 jaar geleden dat ze is overleden. Heb na haar overlijden een vestje van haar meegenomen dat ik altijd bij haar droeg als ik in de tuin werkte. Ik trek het vandaag aan en dat voelt best goed eigenlijk. 
Gisteren had ik echt een slechte dag die ik maar weer gauw wil vergeten. Het begon best goed en ik ben met mijn zus naar het dorp wezen wandelen waar een braderie was. Lekker op een terrasje koffie gedronken. Ging eigenlijk best goed, rustig aan gedaan. 
Maar weer thuis kreeg ik opeens een soort paniek, had een beetje last van mijn buikspieren die pijn deden (zal best van het lopen zijn gekomen) en ik dacht, o jee, heb vast te veel gedaan. Straks begint alles weer van voren af aan….nou ja de rest van de dag heb ik gewoon hangend en liggend afwisselend binnen en buiten doorgebracht en niks meer gedaan. 
Vandaag eigenlijk nergens last meer van, voelde me weer prima en wat kleine dingetjes gedaan zoals de afwas die er nog stond, een wasje gedraaid en de schone kleding in de kast gelegd. Allemaal dingen die niet veel energie kosten. 
Vanmiddag kwamen Peter, Chantal en Yenthe en werd ik verwend voor Moederdag.
Vanmorgen had ik Chantal al een leuke kaart gestuurd die ik gemaakt het met “Mijn eerste Moederdag” met een paar foto’s die ze nog niet gezien had van Yenthe. Ze vond het heel leuk. 
Afgelopen week appte Peter al wat ik wilde hebben voor Moederdag en ik had gezegd dat ik al zoveel moederdagmomenten ervaren had de afgelopen weken dat een cadeautje echt niet nodig was. Dat ze kwamen vond ik al het mooiste cadeau. Maar natuurlijk hadden ze wel weer wat gekocht, lekkere theesoorten met een mooie mok er bij. 
Toen Peter klein was had hij zo rond het jaar een kop met blonde krullen. Zijn krullen die hij zeker in de pubertijd regelmatig vervloekt heeft. 
Op welk tijdstip zijn krullen een beetje kwamen hadden we vorige week nog zitten bekijken in zijn fotoalbum.
Chantal, zelf in mijn beleving mooi maar wel stijl haar,  had altijd al gezegd dat ze hoopte dat Yenthe Peter zijn krullen zou erven en vandaag lieten ze trots een paar foto’s zien van haar in bad en inderdaad hoor, het eerste krulletje was een feit. Zo leuk om te zien dat ze daar zo blij mee waren haha…. alsof dat het allerbelangrijkste is. Nee hoor natuurlijk weten ze heus wel dat het niet zo is maar goed ik snap het wel.
Zelf was ik vroeger juist onwijs jaloers op mijn zus die lang en sluik haar had zonder een krul er in. Bij mij zat het nooit zo, het krulde ook aan alle kanten en ik was daar echt niet altijd blij wel. Nu wel trouwens, heb nog steeds krullend haar, het valt zonder dat ik er iets anders aan doe dan wassen en föhnen eigenlijk altijd wel goed en dat is verrekte gemakkelijk.  

18 gedachten over “Het eerste krulletje…….

 1. Schattig kereltje en het is altijd leuk om oude foto’s te bekijken om naar gelijkenissen te zoeken.
  Ik denk toch maar goed dat je wat gas teruggenomen hebt ,maar zoals je gemerkt hebt fluit je lichaam je vanzelf wel terug. Maar voorlopig ben je maar weer mooi op de been, houden zo!

  1. Ja ach je ziet toch van beide kanten wel trekjes maar ze is vooral zichzelf zeg ik altijd. En het is zo’n schatje als ze lacht zo tegen me echt geweldig een rechtstreeks lijntje naar mijn hart.

 2. Vooral niet bukken voorlopig. Daar word je voor afgestraft door je buik.
  Wij zijn ook gezegend met krulletjes en onze nazaten ook. Behalve degenen die kaal worden. 😉

  1. Haha die laatste zin. Ja ik probeer inderdaad zo weinig mogelijk te bukken maar ja soms moet je wel, begint al met douchen moet toch mijn voeten ook wassen en afdrogen. Maar gaat goed nu hoor gelukkig.

 3. Dat was even schrikken! “Tol betalen” noem ik het, wanneer je teveel gedaan hebt. Gelukkig bleef het bij de schrik en heb je geen nadelige gevolgen overgehouden aan je heerlijk uitstapje. En een fijne moederdag gehad. Fijn voor je ♥

 4. O, dat paniek gevoel dat herken ik, had het vannacht …… puur stress en verwerken van wat er gebeurd is, maar het is wel heel naar.
  Wat heerlijk hè dat er zo aan je gedacht word.

  1. Klopt hoor dat molentje gaat dan draaien in je hoofd en dan komt alles weer terug. Ja dat zal je zelf ook wel ervaren als je wat mankeert dan zijn er altijd weer mensen die spontaan van alles voor je doen. Dat is wel heerlijk hoor.

 5. Fijn dat je toch een fijne gezellige dag had. Ook ik had vroeger al slagen in mijn haar en wilde het liefst steil haar..Nu ik wat korter heb laten knippen komt het allemaal weer terug en ben ik er blij mee.:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s