Dagje administratief…

Gisteren heel de dag eigenlijk besteed aan het vrijwilligerswerk, ook wel leuk weer eens om te doen. Voor 1 juni moeten we weer de aanvraag voor de subsidie ingestuurd hebben en daarvoor wil de gemeente (terecht) de verantwoording van het afgelopen jaar en de planning voor het volgende jaar en nog een winst- en verliesrekening, begroting, reserveringsrekening en een jaarverslag.
Daarbij kan je digitaal tegenwoordig de aanvraag doen dat is dan wel weer gemakkelijk.
Een van de andere vrijwilligers keek dit keer mee om te weten wat er allemaal gedaan moet worden. Tenslotte ben ik ook niet van plan om dit altijd te blijven doen, doe het nu al 35 jaar en het is wel prettig als ook een ander van de hoed en de rand weet.
Volgende week hebben we een extra activiteit voor de kinderen, een grote bingomiddag in een feesttent want volgende week is al weer de feestweek op ons dorp.
Wel ingekort van 4 dagen tot 2 dagen en daar ben ik wel blij mee want in plaats van mijn schoonmaakactiviteiten in het café ga ik tijdens de feestweek altijd muntjes verkopen.
Zittend werk dus dat moet wel weer kunnen voor 2 avonden eind volgende week.
Op alle scholen ben ik flyers gaan brengen die uitgedeeld gaan worden ben heel benieuwd hoeveel kinderen er zullen komen. Geen flauw idee. Maar wel leuk hoor heb er wel weer zin in.
Meteen gisterenavond de subsidie aanvrage opgestuurd, ruim op tijd want de meeste keren deed ik het de afgelopen jaren altijd op de laatste dag dat het mogelijk was dus 31 mei. 😉  Waarom ik dat altijd uitstel tot de laatste dag is toch eigenlijk wel een gekke gewoonte.
Vandaag een lekker eind gaan fietsen en ik wilde zo graag naar de zwarte sterns en inderdaad waar ik ze al een paar jaar zag waren ze nu ook weer. Vrijwilligers van de vogelwerkgroep leggen ieder jaar broedeilandjes neer voor deze vogels. De jongen waren al weer aardig groot, sommige leken wel groter dan de ouders.
Ik vind het een van de mooiste zomergasten. Lekker een uur in het gras gezeten, wat foto’s zitten maken, zo heerlijk. Onderweg volop jong grut, fuutjes, eendjes, meerkoetjes, waterkipjes er is genoeg te zien.
Het is ook iedere keer wel prachtig weer zeg en dat voor mei, hoop niet dat we het dan ook maar gehad hebben er mee maar dat er nog wel wat over blijft voor de zomer.

12 gedachten over “Dagje administratief…

 1. Jouw reactie op mijn blog stond ineens bij spam en daarom kon ik niet reageren. Dus daarom even hier. Mijn blogje over privacyregelement is een beetje ironisch bedoeld. Je wordt er nu zo mee om de oren geslagen dat ik bedacht dat ik ook wel iets kon verzinnen.
  Ik geloof niet dat dit echt verplicht is. Ik heb tenslotte geen bedrijf. Maar hoe het nu zit met foto’s waar mensen opstaan die je niet eens kent, foto’s die je bijvoorbeeld bij een evenement maakt of straatfotografie? Ik weet het ook niet.

  1. Ja ik had het pas ook dat een aantal reacties bij spam stonden. Ja die privacy ik vind het maar een gedoe hoor. Dat laatste bedoel ik, dat doe ik ook vaak. Nam pas een foto van mijn vriend in Rdam bij de markthal, moet je eens proberen om niemand op de achtergrond te krijgen…. lastig hoor.

     1. Ik vond een enigszins duidelijke uitleg over het publiceren van foto’s:
      Bij het aan het publiek bekend maken van informatie, meningen of ideeën, is in principe automatisch de vrije nieuwsgaring de grondslag (dit is een eigen gerechtvaardigd belang). Bij dat belang geldt altijd een afweging met de privacy van de geportretteerden, maar die afweging komt de facto neer op wat we al decennia kennen als de redelijk-belangtoets in het portretrecht. De AVG is niet strenger dan het portretrecht.
      Voor het portretrecht, met name de niet in opdracht gemaakte portretten, gaat het om herkenbaarheid voor familie en vrienden en niet om de inspanning die je als fotograaf zou moeten leveren om iemand te kunnen identificeren. Als iemand in die zin herkenbaar is afgebeeld, dan hebben we te maken met het portretrecht. Er moet bij de niet in opdracht gemaakte portretten dan een belangenafweging gemaakt worden tussen het belang van de partij die het portret openbaar wil maken (meestal is dat de vrijheid van meningsuiting) en het belang van de geportretteerde (het privacybelang). Dat een geportretteerde wellicht niet zo blij is met de publicatie, is nog lang niet genoeg. Geportretteerden hebben geen vetorecht.
      – Lees hier verder: https://www.charlotteslaw.nl/2018/05/over-privacy-de-avg-en-het-portretrecht-voor-fotografen/

      Het laatste woord zal er nog niet over gezegd zijn. Ik denk dat ik altijd al zorgvuldig gekeken heb wanneer en wat ik aan foto’s post dus ik wil nu weer gewoon verder gaan zoals ik altijd deed.
      Onder het mom van “vrijheid van meningsuiting” 🙂

 2. Je komt gewoon alweer aardig in je ritme;-) Heel verstandig om iemand in te werken voor zo’n complex karweitje. Volgens jaar de rollen omdraaien, jij toekijken en zo nodig corrigeren want daar leren ze het meest van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s