Rokjesweer

Ik ben totaal geen rokjes of jurkjes mens, vind het maar onhandig en gedoe alleen nu na mijn operatie heb ik eigenlijk niet zoveel last meer van pijn of zo. Alleen als ik een broek aan heb (wat ik eigenlijk altijd draag) dan zit die band precies op de plaats waar mijn littekens nog zitten en zeker als ik dan buk dan is dat best vervelend.
Dus gisteren had ik bij de Hema twee jurkjes gekocht, gewoon een paar tricot jurkjes die ik dan thuis aan zou kunnen doen.
Alleen de een leek net een nachthemd toen ik hem aanhad en die andere was veel te warm voor dit weer.
Vandaag ging ik met zusje even op stap en ik vertelde dat ik even voor een jurkje ergens wilde kijken. Nou is zij echt een jurken mensen volgens mij heeft ze een kast vol.
We gingen naar MS mode en daar zag ik echt een schattig jurkje hangen, zwart met een leuke print met bloemetjes en vogeltjes.
Was ook wel een aantal kilo’s afgevallen in het ziekenhuis, dat scheelde ook wel. Ik ging hem passen en eigenlijk vond ik het best leuk staan dus meteen gekocht en zodra ik thuis was hem aangetrokken (of is het haar).  Mooie lengte, leuk decolleté, net niet tè laag en een leuk kapmouwtje.
En het is gewoon heerlijk, lekker wat lopen rommelen in de tuin, wat kliederen in de vijver, altijd heerlijk met dit weer.
Bij het winkelcentrum had ik nog een AD afhandig gemaakt van zo’n verkoper zonder me te laten strikken door een abonnement. Kon een gratis abonnement krijgen zei hij een jaar lang vier dagen per week. Dus ik zei oké doe maar, maar terwijl hij mijn postcode in wilde vullen zei hij nog wel dat het 5 euro per week kostte voor het bezorgen. Het leek me ook al zo onwaarschijnlijk, zo kan een krant toch geen boer blijven.
Dus ik zei, dat noem ik niet gratis, laat maar verder en bedankt voor je krant en weg was ik. Vanmiddag in de tuin kon ik dus krantje lezen, staan ook nog veel leuke puzzels in.
Het jurkje bevalt me zo goed dat er nog wel een of twee bij zullen komen. Zie mezelf er nog niet mee fietsen maar met een leuk kanten hesje erover is dit jurkje ook leuk om eens te dragen op een uitje of zo.
Zo zie je maar, zelfs ik als verstokte broeken drager gaat met zulk mooi weer nog overstag op deze rokjesdagen.

15 gedachten over “Rokjesweer

 1. Eindelijk wordt je een dame!
  Ik kom niet bij je op visite als je geen (laag uitgesneden) jurkje draag. Begrepen?
  En niet van die ‘oma jurken’ met bloemen en vogels !!!!!!!
  Leuke vrolijke en kleurrijke printen, ja!
  En met zo’n dunne maillot eronder, lengte daarvan mag je zelf bepalen, kun je er heerlijk mee fietsen.

  1. Ben bang dat ik nooit echt een dame zal worden hoor. En dit is echt geen oma jurk hoor. Dunne maillot met deze hitte, je lijkt wel gek nee hoor dan trek ik gewoon lekker een korte broek aan op de fiets.

 2. Zomerjurken en ook rokken draag ik graag.
  Voor de winter kan ik nooit een jurk vinden die me staat, en een legging eronder vindt ik ook niet mooi. Mijn buurvrouw heeft een grote collectie, die mogen passen en bij mij staan ze zo raar!

 3. Ik draag eigenlijk bij voorkeur jurken maar omdat ik er geen elegant schoentje bij kan dragen fraag ik meestal toch broeken. En jarenlang zelfs dubbel “noodgedwongen” omdat er nauwelijks fatsoenlijk jurkjes te koop waren. De laatste 2 jaar is er eindelijk weer een beetje iets leuks te koop al is het nog altijd aan de korte kant naar mijn idee. Vorig jaar kon ik ook bij M&S mode een aardig jurkje scoren. Soms lukt het daar. soms helemaal niet.

  1. Dit jurkje inderdaad net op de knie, leuk printje vond ik wel oké. Ik draag er gewoon makkelijke schoenen onder dat mag toch momenteel ook. En het zal bij mij toch wel meestal in de tuin zijn, op de fiets vind ik een jurk niks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s