Welke sla eet ik vandaag…….

Ik loop dit jaar met mijn tuin eigenlijk best een beetje achter. Kwam laat op gang met zaaien en poten en daarna kon ik niet alles meteen uitpoten buiten maar goed, het is mijn kostwinning niet en het lijkt misschien door het prachtige weer iedere keer dat we al verder in het seizoen zitten.
Alleen sla daar heb ik al drie verschillende soorten van staan met daarbij de snijbiet die ik ook rauw eet zeg maar vier soorten die ik al volop kan oogsten. 
En dat vind ik lekker zeker met dit weer komt bij mij het gasfornuis niet aan hoor, geen vuile pannen.
Eet gewoon iedere dag sla op een andere manier, altijd wel met een sjalotje, tomaten, paprika, bieslook, vier soorten groenvoer door elkaar.
Iedere dag combineer ik het dan met wat anders. Deze week met bietensalade en spekjes, aardappelsalade, tonijn, wraps, gebakken aardappeltjes, een eitje, kaas, noten, olijven, geitenkaas.  Kortom iedere dag wat anders en eigenlijk lust ik ze allemaal even graag.
Weinig vlees, dat klopt maar volgens mij kan ik dat wel missen een poosje.
De rucola salade is al weer aan het doorschieten, dat groeit zo gemakkelijk en snel en zaait ook iedere keer weer uit.
Naast het feit dat het zo lekker is zijn ook de bloemetjes die er inkomen mooi, frêle bloemetjes en ook populair bij de bijen en zweefvliegjes en ik zag er zelfs leliekevertjes die even overgestapt waren van (zoals hun naam al doet vermoeden) de lelie.
Mijn tuin is momenteel eigenlijk zoals ik hem wilde hebben (ongeveer dan hoor, de natuur gaat ook gelukkig hier en daar zijn eigen gang).  Twee jaar lang heb ik gebikkeld om oude struiken en bomen verwijderd en nieuwe gekocht die ik wilde hebben. (Hoe kom je aan een breuk ?? ) 
Mijn tuin is nu echt mijn paradijsje hoor, zo voel ik dat ook. Een combinatie van fruitbomen en bessenstruiken. Tuinplanten en natuurlijk mijn “eten”, wilde planten (klinkt mooier dan onkruid).  En dan mijn vijver waar ik vandaag weer salamanders zag, de waterjuffers niet te tellen zijn, libellen, de schaatsenrijders druk in de weer zijn en de kikkers en padden in alle maten van dikkopje tot dikke vette kikkers die mijn tuin bevolken.
Het is in mijn tuin dan ook een insectenparadijs en dat wilde ik graag. Hommels, bijen, zweefvliegen en heel veel andere insecten en dat is wel nodig ook natuurlijk voor al die dieren die ze ook weer graag als maaltje hebben. En straks de vlinders, zie wel een enkele maar nog niet heel erg veel. 
En wat de oogst van groentes en fruit ook dit jaar zal zijn is eigenlijk een beetje bijzaak voor me………. ik geniet echt zeker met dit prachtige weer, echt mijn weer, iedere dag weer.
De libelle leek wel even te poseren voor me. Hij bleef maar zitten en op een gegeven moment draaide hij dat kopje alsof ie even keek van wat doet zij nou daar….. geweldig.

Toch eens een keer iemand naar mijn blog laten kijken, kan niet eens een foto meer bewerken of verwijderen om gek van te worden…………..grrrrrrrrrrrrrrrr

16 gedachten over “Welke sla eet ik vandaag…….

  1. Ja het is heerlijk, gisteren weer de eerste aardbeien gegeten. Maar dat blog is echt vervelend zo, ga iemand zoeken die er verstand van heeft want ik kom er niet uit zo.

 1. Heerlijke natuurlijke gerechten en prachtige plaatjes. Nu nog even WP vragen of je misschien de privacy hebt geschonden van de insecten …..?

  1. Nou je zou het haast denken, moet echt iemand vinden die er een beetje verstand van heeft want ik kom er zelf niet uit…. maar via via kan ik nog wel bloggen maar het is heel vervelend zo, zeker nu ik net een betaald abonnement heb genomen voelt het extra zuur.

  1. Ja ik moet echt eens iemand zoeken die er wat verstand van heeft want dit is echt waardeloos. Maar inderdaad dit is wel mijn weertje hoor. Geen jas, zo op pad heerlijk.

 2. Wat fijn dat je zo lekker van het weer kan genieten. Tja, het is ook echt mijn weer, maar ik heb tot op heden alle mooie dagen mis gelopen, gewoon omdat ik zelf met mijn rolstoel de deur niet uit kom ……… zou nog harder gaan balen dat als ik weer wat mobieler wordt het mooie weer op is……

  1. Nou zoals ik zie houdt het mooie weer nog even aan. Las in je blog dat je weer in je eigen huis bent. Hoop dat je snel wat mobieler bent zodat je er ook nog van kan genieten. Is wel bijzonder sneu niet alleen dit ongeluk maar ook nog eens dat je dan binnen zit met van dat mooie weer.

 3. Mij krijg je niet gek met sla hoor, bbrrrr. Ik eet het zelden. Maar dat jouw tuin een paradijsje is geloof ik zonder meer. Deze prachtige meimaand is natuurlijk een feestje in de tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s