Als de drank……….

Gisteren was het de eerste avond van de feestweek.  Ik was ’s morgens in het ziekenhuis geweest voor controle en volgende de dokter mocht ik alles weer doen. Nu zal ik niet meteen de tuin gaan spitten maar was wel blij dat alles goed was en dat ik toch bij de Feestweek kon werken.
Leuker om muntjes te verkopen dan schoonmaken van het café.
Ondanks het wat mindere weer was het onwijs druk in de tent denk zo’n 1800 man/vrouw en al die mensen komen dan muntjes kopen in ons “muntenhok”.
Met zijn drieën hadden we het een paar uur onwijs druk maar ook leuk hoor die hectiek weer en het is zittend werk.
Wat me de laatste tijd wel een beetje tegenstaat is dat er ook zo onwijs veel gedronken wordt, het lijkt wel of er niet meer gefeest kan worden zonder dat de mensen helemaal lam zijn.
Een meisje had thuis al “ingedronken” en ging hier nog eens verder, resultaat ze moest met de ambulance afgevoerd worden.
Of iemand die muntjes komt kopen en niet eens zijn eigen pincode meer in kan toetsen, nou dat vond ik dan weer niet zo erg, dacht die zit toch wel aan zijn tax.
En het is natuurlijk dubbel hoor want zo’n evenement moet het natuurlijk ook hebben van zijn baropbrengst, zonder dat kan het niet georganiseerd worden.
Ook mijn werkgeefster die normaal pas een biertje neemt als het muntenhok dicht gaat ging gisteren even los. Ze is een enorme fan van Gerard Joling die deze avond optrad.
Het was ook een jubileumaflevering de 10e keer dat het georganiseerd werd.
Tijdens de foto’s maken zag ik al dat ze lekker aan een biertje mee stond te doen. En ik hoorde dat ze met Gerard Joling ook al even had zitten pimpelen na afloop van zijn optreden.
Normaliter tellen we altijd samen het contant geld want dat moet natuurlijk weer naar de bank gebracht.
Maar in dit geval stond ik er dus alleen voor, zij was al naar huis gebracht door haar man.
Nou ja ook niet erg alleen het was wel half 4 voordat ik eindelijk klaar was in mijn uppie en weer naar huis kon gaan fietsen.
Had gelukkig nergens last van hoor alleen een schoudermassage zou wel lekker geweest zijn 😉 …..
Maar na zo’n drukke avond kan ik ook nog nooit meteen slapen dus ik zag de klok van 5 uur nog.  Vanmorgen dus maar lekker uitgeslapen tot het middaguur.
Nog een avond te gaan, helemaal weer zin in maar toch wel blij dat dit jaar de feestweek geen vier avonden duurt……..

15 gedachten over “Als de drank……….

  1. Ben echt een avondmens hoor, sporadisch wel tegenwoordig dan blijf ik zomaar ook wel eens tot een uur of 3 opzitten..zo heerlijk ’s nachts alles stil, zacht muziekje.

 1. Je bent gelukkig een avondmens en als je bezig bent is het al gauw laat natuurlijk.
  Ben het met je eens dat er tegenwoordig bij dat soort feesten véél te veel gedronken wordt. Te gek voor woorden dat voor sommige jongeren zo’n avond in het ziekenhuis moet eindigen.
  Ik vind m’n drankje heerlijk hoor maar zal nooit meer dan 3 drankjes drinken, hoe laat het ook wordt.
  Ziek worden heb ik er niet voor over.

  1. Nee ik begrijp dat ook niet hoor, neem ook wel eens een wijntje maar heb geen zin om echt helemaal dronken te worden pff. Snap niet wat mensen daar nou aan vinden om de volgende dag nog beroerd te zijn. Ja die jonge gastjes is soms echt te gek wat die allemaal drinken. Zeker die zoete drankjes zoals die Jillz dat momenteel zo populair is dat drink je als limonade.

 2. Ik snap niet dat die mensen zoveel kunnen drinken. Je ploft toch uit elkaar van al dat vocht. Ja plassen doe je ook wel maar er gaat volgens mij meer in dan uit. Zou het niet weg kunnen krijgen allemaal.
  Jammer dat je midden in de nacht alleen naar huis moest fietsen.

 3. Zo, dat zijn lange avonden voor jou dus …………. ja, ik snap ook niet zo goed waarom mensen zoveel drinken moeten …………… ik ben nl zonder drank op net zo gezellig, soms zelfs gezelliger dan met drank……….. en dat geld voor heel veel mensen, alleen hebben ze dat zelf niet meer in de gaten…… jammer

  1. Ik drink wel eens een glaasje als Wim er is of ik bij hem ben of op feestjes maar heb het verder helemaal afgezworen alcohol te drinken. Bevalt me goed en zeker voor mijn bloeddruk was het goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s