Een koekje van eigen deeg……

De afgelopen week las ik in de krant en hoorde ik op de radio over de actie van de politie van Nieuwpoort https://www.ad.nl/rivierenland/politie-brengt-afval-terug-bij-nieuwpoortse-hangjeugd~ada6fd98/.
(bron AD Digitaal).

Ik vind dat zo geweldig dat ze dat gedaan hebben en wat mij betreft doen ze dat overal waar jongeren overlast veroorzaken.
Gisteren was het prachtig weer ( ’s middags pas) en zijn we ’s morgens eerst een rondje kringloopwinkels gaan doen. Normaal komt Wim altijd in het weekend en dan zijn de meeste winkels gesloten.
De zon was gaan schijnen en besloten we om lekker op de Zaag te gaan wandelen, een mooi natuurgebied lekker rustig en je kan er heerlijk even aan het water zitten, naar de boten kijken of naar de vogels.
Voor Wim altijd weer een openbaring om in zo’n mooi natuurgebied te wandelen en dan toch met zicht op een wereldstad zoals Rotterdam.
Op het punt waar wij even gingen zitten is ook een klein strandje en daar lag het dus helemaal vol met overblijfselen van een barbecue.  Plastic bordjes, verpakkingen, nou noem het maar op allemaal rotzooi.
Zo verschrikkelijk ergerlijk dat er overal zoveel afval ligt.
De beheerders en politie weten vast ook wel dat naar dat strandje de jeugd toetrekt en het moet toch een kleine moeite voor hen zijn om uit te vinden wie dat zijn>
Ik wil met alle liefde assisteren en persoonlijk het afval bij de desbetreffende jongeren door de brievenbus deponeren. Nee ik heb het niet opgeruimd, had sowieso al niks bij me om het in te doen, slap excuus misschien maar er is ook geen beginnen aan.
Een koekje van eigen deeg, van mij mag het, misschien leren ze er dan van. En anders gewoon een foto maken van de deelnemers en ze een flinke bekeuring geven. Meestal als mensen in hun portemonnee geraakt worden werkt ook wel.
Als ik mensen spreek, wie ik ook spreek, iedereen vindt het ergerlijk en niet kunnen. Ben nog nooit iemand tegengekomen die zei, ik gooi ook wel eens wat weg uit de auto of langs de weg. Waarbij ik me dan altijd afvraag:  Wie doet het dan wel……..

8 gedachten over “Een koekje van eigen deeg……

  1. Nee je slaat de spijker op z’n kop, want echt waar ik gooi nog geen kassabonnetje op straat. Heb toevallig van de week een dame die dat wél deed het bonnetje aangereikt met de woorden” mevrouw U verliest U kassabon, die kunt U nog nodig hebben. Ze stopte het bonnetje een beetje beschaamd in haar zak.

  2. Ik gooi ook eerlijk waar nooit zomaar wat op straat of in het water,mijn zakken zijn vaak gevuld tot ik een vuilnisbak tegen kom.Die aktie van de week in Belgie vond ik geweldig,de super mocht de verpakking houden.Het is mij een raadsel waarom bv komkommer of tomaten in plastic zitten.

  3. Tijdje geleden zette ik mijn karretje bij Liedel in de rij en een man stond zijn boodschappen in de bakken van scooter in te pakken en gooide de verpakkingen tussen de karretjes. Ik heb hem eerst verbaast aan staan kijken en toen gevraagd waarom hij dat deed. Dat vond hij makkelijker want “daar wordt het toch wel opgeruimd” en thuis moest hij het zelf doen.
    Ik heb hem nog gewezen op de vuilnisbakken die 3 meter verder stonden, maar hij haalde zijn schouders op. Ik zie hem vaker en als ik het weer zie ga ik echt weer in gesprek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s