Geïnspireerd door de natuur……

Het valt me best tegen, ik zeg het eerlijk zo twee mensen er bij in mijn huis en tot mijn schrik blijven ze ook nog eens drie weken i.p.v. twee zoals ik steeds had gedacht.
En het ligt niet aan hun hoor, het zijn prima mensen maar mijn hele ritme is in de war en dat vertaalde zich gisterennacht dat ik weer last kreeg van erge duizelingen. Als ik me maar omdraaide in bed leek mijn hele kamer wel te zweven. Heel vervelend en ik word er ook altijd wel wat angstig van.  Eigenlijk had ik er alleen liggend last van, kon wel opstaan en dingen doen dan viel het allemaal wel mee.  Vanmorgen even naar de dokter geweest, heb het al eerder gehad een paar jaar geleden. Allerlei test ook nu weer gedaan en moet het gewoon uitzitten. Zelfs proberen om het expres op te roepen die duizelingen dan ben ik er eerder vanaf volgens de dokter.Nu gaat het vandaag al weer een stuk beter gelukkig.
Ik gooi het zelf op een combinatie van ander bed, ander kussen om op te slapen (hoewel ik daar normaliter niet zo’n last van heb), toch wel inspannend alles in het Engels te doen en ook best soms emotionele gesprekken zo de eerste dagen. En we hebben een heel ander dagritme. Hun verdwijnen 10 uur naar hun kamer en dan begin in ongeveer een beetje te leven maar om 7 uur hoor ik ze al weer scharrelen in slaapkamer en badkamer. Nou ja het weekend ga ik lekker naar Wim kijk er nu al naar uit. Ik zit het wel uit hoor maar ik denk wel drie keer na voor ik de volgende keer weer spontaan roep van kom maar hier hoor.
Komt natuurlijk ook omdat ik nog amper weer helemaal 100 % was en toch nog mijn huis zo goed mogelijk van te voren wilde poetsen, boodschappen in huis nou iedereen die wel eens logees krijgt snapt dat wel.
Gisterenmiddag zou ik naar zoon gaan, had me er helemaal op verheugd om weer eens lekker met die kleine Pretty te kunnen knuffelen.
Goedbedoeld hoor van hun appte hij dat hij ook zijn vader met zijn vriendin en mijn logees uitgenodigd had. Maar ik was al niet lekker en voelde me ook niet zeker om te gaan fietsen, bovendien dan weet ik het wel, alles natuurlijk weer in het Engels en veel mensen dan komt er voor mij van het knuffelen van Pretty ook niet veel.. Jammer maar volgende keer maar weer.. Ben dus maar thuisgebleven en heb gewoon 3 uur liggen slapen dat had ik blijkbaar nodig.
Ze zijn niet heel de dag hier hoor, ik ben gewoon een soort hotel met ontbijt haha de rest van de dag gaan ze wel andere dingen doen, ze eten ook bij Hans en Erica (mijn ex en vriendin) . Nou ja vooruit ik kom die weken wel door. Morgen ga ik lekker weer werken, merk gewoon als ik bezig ben en afgeleid ook minder last van de duizeligheid heb zoals vanmiddag toen ik opeens een prachtige Libelle op mijn bladen in de vijver neer zag strijken. Gauw mijn camera gepakt en wat foto’s gemaakt. Waterjuffers heb ik genoeg maar Libelles had ik nog nooit hier eitjes zien afzetten.
Franse fietsenmaker Paul Cornu was de uitvinder van de eerste helikopter maar Leonardo da Vinci had al tekeningen hiervan gemaakt ver voor hem…. Natuurlijk had hij zijn inspiratie gekregen van de Libelles dat kan niet anders. Vandaar mijn fascinatie zowel voor Libelles als helikopters…En mijn vijver blijkbaar geschikt om eitjes af te zetten, na de waterjuffers nu ook Libelles…. Genieten….

21 gedachten over “Geïnspireerd door de natuur……

 1. Ja best intensief om de hele dag in een andere taal te moeten praten en denken. Die duizeligheid kan heel goed een soort spanning zijn hoor, een soort verkrampen in de nek, ik herken het , had het vroeger vaak als het te druk om me heen was. Vooral bij verandering van houding speelt het op.
  Lekker dat je het weekend op rust kunt;-)

 2. Mooie foto’s.
  Sterkte de komende dagen, ook als ze er niet zijn zitten ze wel in je hoofd omdat je weet dat ze weer terugkomen en niet precies wanneer waarschinlijk.

  1. Ja ik moet echt wennen als ik wat zit te doen wil ik ook weer een goede gastvrouw zijn en stop ik er mee om een praatje te maken. Is soms niet makkelijk maar goed kom die drie weken wel door hoor.

 3. Dat is ontzettend vermoeiend die logees.. en dan 3 weken? Ik vond het al heel wat toen je erover schreef.. zou het nooit gedaan hebben, echt niet. Maar goed. Het komt wel om en geniet maar lekker het weekend bij Wim.
  Die duizelingen heb ik ook gehad. Nog wel eens heel af en toe. Het heeft te maken met oren en evenwicht. Ik kreeg toen oefeningen om al die radertjes die door elkaar zitten weer op hun plek te krijgen. Op de rand van je bed gaan zitten… Je heel erg snel op je kussen laten vallen op je zij en meteen op je rug draaien. Dan wordt het weer een soort van gereset…
  Sterkte met alles! Maak je niet te druk hoor.. alles gaat voorbij!

  1. Wat goed om te lezen, niet dat ik het je gunde maar bedoel dat een ander het ook heeft of heeft gehad en jij zegt hetzelfde als mijn dokter, het moet inderdaad een soort resetten. Gaat nu gelukkig al weer een stuk beter vandaag even op de bank voor t eerst helemaal geen duizelingen meer gehad.

   1. Gelukkig.. ik heb het vaak ’s morgens vroeg in bed, inderdaad als ik me omdraai dan ga ik mezelf proberen vast te houden.. haha.. heel raar. Heel veel mensen hebben het hoor! Ik heb het al wel een jaar of 8.. maar komt en gaat, kan echt maanden wegblijven en dan heb ik het opeens weer een paar dagen. Tis nu ook alweer een paar maanden geleden! Er is mee te leven hoor. Niet jezelf bang maken, is echt niet nodig.

    1. Dank je wel Trees, ik had het twee jaar geleden voor het eerst, was ik helemaal in paniek en kwam de dokter thuis. Nu bleef ik al rustiger. Maar inderdaad veel mensen hebben het en dat geeft me ook wel rust. Het is wel ff lastig maar niet dramatisch.

     1. Precies.. Echt niet iets om je zorgen te maken hoor! Je leert er wel mee leven. Het is niet leuk.. Je wordt er onzeker van maar met die oefening kom je al een heel eind. Het heeft ook een naam hoor, maar ik weet niet meer hoe het heet..

      1. BPPD Bedoel je? Ik heb er 2 jaar geleden erg veel last van gehad na verkoudheid met oorontsteking. Kon niet zonder ondersteuning van partner de 2 meter van mijn stoel naar het dressoir overbruggen om daarlangs naar de deur te schuifelen en zo langs de muur naar wc.
       De eerste paar keer oefeningen zo misselijk geweest. Maar ze hielpen erg goed na paar dagen ging het al beter. En toen ik vorig jaar met oorontsteking van vliegreis terugkwam ben ik de oefeningen zelfs preventief gaan doen.

 4. Leuk is het niet hè Lot, maar ja.. we moeten er maar mee leren leven. Ik moet me ook soms echt vasthouden hoor als ik uit bed kom. En vond het de eerste keren ook doodeng. Maar nu niet meer, vooral lastig 😉

 5. Vervelend zeg, die duizelingen, ik kan me voorstellen dat, zeker als je het ’s nachts heb, het angstig is …… zou ik tenminste wel vinden.
  Hoop dat je een heerlijk rustig weekend bij Wim hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s