Lazy sunday…..

Vandaag had ik echt een luie zondag. Mijn schoonzusje ging op stap met haar zus en mijn zwager ging ook mee. Ze had gevraagd of ik ook soms zin had om mee te gaan maar ik heb direct nee gezegd. Een vrije dag kon ik best goed gebruiken.
De afspraak was dat ze bij mijn ex zouden eten en bij mij zouden slapen maar vrijdagavond kwamen ze en zeiden ze dat ze mijn ex een weekend vrij gaven. Hallo waarom hij wel en ik niet schei ff uit dacht ik. Dan kunnen we samen wel eten werd bedisseld maar daar heb ik gauw een stokje tussen gestoken en zei, ik vind het best dat jullie hier voor jezelf koken maar ik had vandaag een vrije dag gepland en makkelijk eten,  ik ga ook mijn eigen gang vandaag.  Ben het onderhand wel helemaal zat een beetje en zal ook blij zijn als het vrijdag is en ze weer weggaan. Klinkt misschien niet aardig maar het is gewoon te lang. Ze worden ook zo eigen, in het begin werd er nog een soort overleg maar nu doen ze gewoon hun ding. Ook wel prima maar toch het voelt niet lekker aan voor mij.
Wil er deze laatste dagen ook geen ruzie over maken maar gisteren moesten een paar kinderen in het winkelcentrum het wel bekopen. Onderweg op de fiets zat ik al te balen en mezelf aardig op te vreten over de gang van zaken. Toen zag ik drie van die pubers, jaar of 13 met een amandelbroodje uit zo’n plastic verpakking, zittend op een bakje zaten ze het op te eten. De plastic verpakkingen er van voor hen op de grond gegooid terwijl er een vuilnisbak naast staat.  Ik gaf er een trap tegen en zei “zijn jullie nou helemaal gek, dat ruim je wel ff op hé, mag je dat thuis ook”.
Ze zaten helemaal perplex te kijken en zeiden duidelijk onder de indruk, ja mevrouw, moest er achteraf nog wel om lachen ook.
Nou ja vandaag gingen ze dus weg heel de dag, was al laat uit bed gekomen, niet expres maar was gewoon weer in slaap gevallen dus kon ze nog net uitzwaaien. Gisteren overdag en afgelopen nacht ook vrijwel geen bezoek gehad van Dizzy zoals ik mijn duizelingen maar noem maar vandaag was het weer aardig raak. Getver gaat het dan nooit over.
Zo heerlijk mijn huis weer voor mij alleen en ik had nergens zin of puf in. Even in de tuin gezeten maar vond het niet echt lekker dus weer naar binnen. Miste ook mijn dekbedje van de bank, was ook in beslag genomen dus even teruggepikt van mezelf en voor hun een deken neergelegd.
Onder mijn dekbedje lekker dom tv gaan liggen kijken en ik viel gewoon weer in slaap, denk wel twee uur liggen slapen. Zo heerlijk. Geen zin om te koken ook dus een patatje gehaald bij de snackbar.  Morgen gaan ze een dag varen met mijn ex en vanmiddag belde er nog een familielid die ze woensdag heel de dag meeneemt naar Gouda.
Dan schiet de week al weer aardig op gelukkig, kan me niet snel genoeg gaan en ik doe dit echt NOOIT meer………
Nog wel even vanmiddag de musjes op de foto gezet in de tuin die iedere dag wel komen drinken in mijn vijver.

15 gedachten over “Lazy sunday…..

  1. Ja dat moment was er ook toen mijn zwager toen ik in de tuin aan het rommelen was, meteen alles achter me op ging ruimen. Daar heb ik zo’n hekel aan. Heb me ingehouden maar kostte me wel moeite……

  1. Dat is inderdaad zo hoor, als ik moe ben kan ik veel minder hebben. Ik ging na het ziekenhuis nog steeds een uurtje rusten ’s middags dat was ik ook opeens kwijt. Maar goed het is nu aftellen.

 1. Je kent het gezegde over bezoek en verser vis ( die blijven drie dagen fris) dus je weert echt heel dapper. Helemaal normaal hoor dat het je tot hier zit. Als Ruud hier is heeft hij tegenwoordig ook een vaste andere logeerplaats want zelfs al is het ons eigen kind , het moet niet te lang duren in dat ik m’n eigen ritme kwijt ben. Nou ja, het eind is in zicht.

  1. Ja denk dat het met een eigen kind wel anders is maar zoals je zeg, ook dan krijg je toch een heel ander ritme. Dacht altijd voor mezelf dat ik nogal soepel was maar ik mis gewoon bepaalde dingen die ik anders moet doen. Zoals wat aantrekken naar de badkamer of toilet. Allemaal kleine dingen maar ben dat niet gewend…. ach nu ff aftellen maar.

 2. Iemand zei ooit tegen mij bij het hebben van gasten/logees in je huis: ” Een week is lang zat”. Het lijkt er op dat dit inderdaad zo is. Maar ik vind het wel stoer van je!

 3. Ik zou het niet meer kunnen, zolang in mijn huis mensen om me heen 😉 Petje af voor hoe je het allemaal doet. En zodra je huis weer je eigen plek is, zullen de duizelingen ook verdwijnen. Je tuin vind ik overigens prachtig, zo mooi met die vijver!

 4. Ik zou het ook niet kunnen hoor, zolang mensen in huis hebben. Je bent toch je privacy kwijt.
  Nou, nog een paar daagjes en dan is je huisje weer voor jou …………… wat zal jij gaan genieten zeg!!

  1. Ja het is weer heerlijk al is het achteraf ook nog wel weer snel gegaan. Maar inderdaad heel mijn privacy is weg geweest een tijdje en constant Engels praten is ook best intensief om te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s