Fietsend naar Hitland…..

Vandaag weer met mijn zusje afgesproken om te gaan fietsen en dit keer gingen we naar Hitland, dat leek ons wel toepasselijk met dit weer hoewel ik vanmorgen op de fiets nog even een jasje aantrok omdat ik het toch wel fris vond.
Hitland is een stukje Nieuwerkerk aan den IJssel dat precies ligt tegenover waar wij vroeger woonden aan de andere kant van de IJssel Ouderkerk aan den IJssel.
Omdat het een kleine leefgemeenschap was destijds kwamen die kinderen met het pontje de IJssel over om bij ons op school te gaan. Dit was veel dichter bij dan dat ze naar Nieuwerkerk aan den IJssel moesten gaan fietsen.
Mijn zus had een vriendin die daar woonde dus ook wij gingen wel eens met het pontje over om daar naar toe te gaan.
Er was daar een laantje, het Ouderkerkse laantje genoemd, een smal laantje dat nu een fietspad is naar Nieuwerkerk en daar gingen we vandaag naartoe. Een soort sentimentel journey dus maar ook eens leuk om een andere kant op te gaan.
Hitland is momenteel een natuurgebied met een heel grote golfbaan er bij.
Mooi om te fietsen daar en op plaatsen te komen waar zowel mijn zus als ik echt al heel lang niet meer geweest waren. (Mijn zusje was er nog nooit geweest zei ze).
Mijn oudste zus woonde ook al weer heel wat jaren geleden in Nieuwerkerk aan den IJssel en dan ging ik ook wel eens naar haar fietsen.
Alleen die fietspaden die er nu zijn waren er destijds nog niet. Het was genieten om daar te fietsen.
Op een gegeven moment wisten we eigenlijk niet precies meer waar we waren maar gevoelsmatig gingen we nog richting Nieuwerkerk ( beide zijn totaal geen postduiven).
We reden op een weg en ik zei tegen mijn zus, dit lijkt verdacht veel op het verlengde van de ’s Gravenweg in Capelle aan den IJssel en even later zagen we een naambordje en het klopte inderdaad.
Natuurlijk vonden we wel een terras om even wat te drinken en ook de weg terug was geen probleem al kwamen we via andere fietspaden ook op een andere plaats weer terug. Maar dat is juist leuk.
In ons geboortedorp hebben we nog zitten lunchen. Daar hadden ze net een nieuwe zaak geopend waar ook een aantal mensen met een beperking werkzaam zijn. Het kan zijn omdat het net geopend is (een week of 4) maar het zat er behoorlijk vol.
Een heerlijke salade met geitenkaas, noten, olijven en nog van alles gegeten. Mijn zus nam kroketjes en ook haar salade die ze er bij kreeg nog opgegeten.
Ik had mijn groentes voor vandaag wel weer binnen en kon het vanavond afdoen met een paar boterhammen. Ook weer gemakkelijk en toch gezond gegeten.
Alles binnen klaar gemaakt om buiten te gaan zitten eten valt er precies een boterham op de straat. Nou ja dacht ik die eten de vogels wel een keer op en maakte even een nieuwe.
Denk nog geen half uur later was ik wat aan ’t opruimen en hoorde ik een herrie in de tuin, zo’n vogelgeluid kende ik niet. Ik keek voor het raam en zag een grote mantelmeeuw op mijn (wat er nog van over is ) pergola zitten en flink herrie maken. Gauw even een paar foto’s gemaakt. Hij deed zijn staart nog ff lekker omhoog om mijn kroten wit te maken, dat wordt weer boenen. (ik overdrijf graag hoor maar het was een flinke flats) .
Hij ging weer weg zonder wat op te eten toen ik buiten kwam. Wegwezen dacht ik deze grote vrienden zie ik toch liever maar niet in mijn tuin….. Zijn trouwens best mooie vogels…….

8 gedachten over “Fietsend naar Hitland…..

  1. O ja, die meeuwen kunnen flinke flatsen fabriceren!En ze eten niet maar vréten echt alles.
    Het was natuurlijk héérlijk weer voor zo’n nostalgische fietstrip.

    1. Ja ik ga er zeker nog eens kijken, er is ook een vogeluitkijk zag ik dus de moeite om nog eens te gaan kijken en dan ook niet alleen te fietsen maar ook eens afstappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s