Driemaal is scheeprecht ………

Waar ik al bang voor was kwam dus wel uit vandaag, ik zal opnieuw geopereerd gaan worden vanaf nu binnen 4 weken.
Net zoals de vorige keer toen ze die bult verwijderd hebben zit hij nu daar waar de breuk zat.  Dus of het matje is verschoven of hoe of wat dat konden ze ook niet zo van de buitenkant af zien maar het leek ook hun een optie. Schijnt wel meer voor te komen dat een breuk terug komt.
Vertelde wel dat ik aardig wantrouwig ben geworden nu ik voor de derde keer onder ’t mes zal moeten. En dat snapten ze ook wel.
Twee chirurgen kwamen kijken en bespreken wat te doen en een derde werd nog geraadpleegd via de telefoon.
Op zich kan het zoals het nu is verder weinig kwaad, het vet wat ieder mens tussen zijn darmen heeft zitten komt er uit maar ze snapten ook wel dat ik niet met zo’n bult in mijn buik wilde blijven lopen.
Heb een chirurg toegewezen gekregen die de meeste ervaring heeft met dit soort operaties.
Dit keer geen laparoscopie maar een snee van een cm of 6 in mijn buik. Een dag opname als alles goed gaat mag ik dezelfde dag weer naar huis.
Over twee weken nog een gesprek met de chirurg die de operatie gaat doen dan kan ik nog vragen stellen en weet ik ook met wie ik te doen heb, voor wat dat waard is dan.
Maar goed moet gewoon maar weer vertrouwen dat het nu wel goed zal gaan, het is gewoon niet anders.
Mijn zus was mee geweest vandaag, we waren gaan fietsen, het is zo’n 20 km naar Gouda we waren op tijd gegaan en nog even gewinkeld en op een terrasje zitten eten. Dus meteen maar een fietsdagje er van gemaakt.
Toch ook wel opgelucht omdat ik wel bang was dat het weer iets zou zijn met mijn darmen maar dat was gelukkig niet het geval. Ik heb ook helemaal geen pijn of zo. Zou ik dat wel krijgen moet ik meteen contact opnemen met het ziekenhuis. Dus maar weer terug naar de normale modus, beetje werken, tuinieren, thuis zorgen dat alles weer in orde is voordat ik opgeroepen wordt……….

35 gedachten over “Driemaal is scheeprecht ………

 1. He jasses, geen leuk vooruitzicht weer. En als het dan nog metéén zou kunnen ben je er maar weer vanaf., maar nee, je moet er eerst weer een paar weken tegenaan hikken. Wat zit de zorg toch patiënt onvriendelijk in elkaar tegenwoordig! Sterkte maar weer.

  1. Dank je wel. Nou ja ik hoefde niet op de wachtlijst anders had het nog langer geduurd dus ik krijg al een soort voorkeursbehandeling. Maar goed kan nu nog genieten van het mooie weer dus.

    1. Nee niet bepaald. Ze twijfelden bij de eerste operatie al tussen laparoscopie of een snede en kozen voor het eerste, misschien hadden ze het toen meteen beter zo kunnen doen. Maar goed dat is allemaal achteraf geklets waar ik niks mee opschiet natuurlijk. Het is niet anders.

     1. Nee zo gaat het soms. Mijn dochter had destijds ook een periode dat ze van de ene ellende in de andere rolde . Daar waren ook echt fouten gemaakt , had haar bijna het leven gekost.

      1. Soms lijkt het inderdaad wel of het een nog niet afgelopen is of het andere begint weer. Ja nou ja je zit nu zelf ook in het medische/indicatie circuit en dan kom je er vanzelf achter hoe de dingen gaan. Vaak gaan er toch wel dingen fout. Hopen dat hierna weer wat betere tijden aanbreken.

 2. Phoe ………… om moedeloos van te worden. Maar als ze een incisie maken, kunnen ze dat matje wel beter vasthechten aan de buikwand. Ga echt voor je duimen dat het nu in een keer goed gaat en goed blijft.
  Inderdaad, tot die tijd maar gewoon in de gewone modus, lekker ontspannen, genieten van het weer, fietsen, je tuin en Wim.

  1. Ja ben momenteel inderdaad druk bezig om nog dingen in de tuin te doen voor als ik het straks niet meer kan en het is nog steeds mooi weer om het te doen. Ik vind het ook heel vervelend maar goed het kan niet anders en maar hopen dat het nu allemaal goed gaat en het opgelost is daarna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s