Zegen van boven………

Vandaag was het een grijze dag maar toch na mijn werk lekker gaan fietsen, het miezerde wel een beetje maar de straat werd er niet eens nat van zo weinig. Pas toen ik terug naar huis fietste begon het wat serieuzer te regenen en net toen ik binnen was gewoon een klein buitje regen. Zegen van boven, ik zag de tuin lachen, dit had ze nodig.
Ik kan nog zo gieten er gaat gewoon niets boven een lekker buitje regen hoe heerlijk ik dit zomerse weer ook vind was ik er echt blij mee.
Vanavond eens foto’s van mijn tuin gemaakt, voor mijn gevoel is ie momenteel ongeveer zoals ik hem hebben wil. Een mengeling van groentetuin, siertuin, wilde bloemen, wat bomen, een vijver……..
Nog wensen ??  Ja ik heb al grote stapels met stenen (uit mijn moeders tuin) al twee jaar staan naast mijn huis waarmee mijn achtertuin en het zijpad (ik woon in een twee onder een kapwoning, vandaar dat ik ook een voor zo’n klein huurhuis behoorlijk grote tuin heb) betegeld moeten worden.
Ik hoop dat Peter deze herfst daar tijd voor heeft en dat zit er ook wel in maar snap best dat hij het nu ook heel druk heeft met zijn eigen huis, tuin, vrouw en hun allermooiste kind (echt waar hoor, heb vandaag bij de Hema vergelijkend onderzoek gedaan en geen mooiere gezien dan Yenthe) en mijn kleinkind.  Jammer dat ik geen foto’s mag plaatsen anders konden jullie het ook zien en helemaal met me eens zijn natuurlijk haha….. 😉  😉
Dus vandaag even wat foto’s van mijn tuin, mijn paradijsje…… iemand had er om gevraagd een poosje geleden en natuurlijk wil ik mijn lezers op hun wenken bedienen…….


Terras aan het water


De vijver

                                                                       Stukje moestuin

                                                             Zitje achter bijkeuken

                                                            Nog een stukje moestuin

                                                            Foto van boven uit raam

                                     Twee bonenpiramides tussen in het siertuin gedeelte

                                        Nog een stukje moestuin met de vijver er achter

Het heerlijkste plekje in de tuin. Zeker in voorjaar en najaar kan ik daar al heel snel zitten/liggen 😉  De bakken hangen daar te warm, ga ik volgend jaar verplaatsen naar de zijkant.

Mijn kasje

                                                             Altijd een zitje in of uit de zon

18 gedachten over “Zegen van boven………

   1. Heel gek, eten in de tuin vind ik maar niks. komt misschien wel omdat we oom maar een kleine tuin hebben en ik niet al te veel ruimte aan terrasjes op wil offeren. O ja . maar jij eet UIT de tuin;;)

    1. Nou ik eet ook heel regelmatig in mijn tuin hoor eigenlijk altijd als het mooi weer is. Alleen de vliegen zijn soms wel eens lastig. Dus ik eet uit en in mijn eigen tuin haha….

  1. Dank je wel. De basis was er wel. Vijver, terras e.d. Mijn de planten, indeling e.d. zitten aardig wat uurtjes in maar is ook zo leuk om te doen vind ik tenminste hoor. Succes er mee ook.

 1. Wat leuk die foto’s. Daar had ik volgens mij om gevraagd. En wat is het lekker hè dat rommelen in je tuin.
  Gisteren ben ik geholpen aan mijn rechteroog. Staar. Nu mag ik niets doen in de tuin. En verveel me een beetje. De regen is hier trouwens ook weggebleven.
  De groentetuin is mij ons opgedoekt. Heel veel werk. En ’s nachts kwamen de hazen en konijnen. Dat stuk ligt bij ons op de noordkant en gebruiken we nu voor opslag van gesnoeid hout. Wat zand en wat aarde.
  Wel nog pruimen, aalbessen en een druif tegen de zuidgevel. Plus een appelboom.
  Onze tuin ligt tegen een weiland aan. En nu gaat het wel. Maar in het voorjaar komen de mollen in rotten van drie de tuin omgraven.

  1. Beterschap met je ook. Hoop dat het allemaal goed gegaan is en je straks weer meer zicht heb. Inderdaad dan is het even goed uitkijken met vuil en dat soort dingen in je oog. Hier was de regen ook minimaal hoor. Ja ik dacht inderdaad dat jij er om gevraagd had. Ik heb maar een klein stukje moestuin gewoon voor de lol dus het werk valt wel mee en ik vind het ook leuk om te doen. Misschien lekker wat bloemen of struiken voor vlinders en vogels dat is ook mooi.

 2. Een heerlijk plekje …. en ach, volgens mij blijft er altijd wel wat te doen, of je tuin nu naar wens is of niet, maar zo te horen heb je al plannen voor het zijpad 🙂

  1. Er blijft altijd wel wat te doen gelukkig wel want ik doe niets liever. Ja dat zijpad is nu met grint en de containers worden best zwaar om die daardoor heen te trekken en ook mijn fiets. Dus betegeld zou wel handig zijn. En ik kon alle tegels bij mijn moeder meenemen uit de tuin. Die waren nog heel goed dus verder geen kosten. Nu mijn kind nog tijd hebben 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s