De Hema, where else ???

SONY DSC

Nadat ik mijn werk kwijtraakte ben ik mijn huis van boven naar beneden helemaal gaan opknappen. Verven,behangen, nieuwe vloerbedekking, laminaat en hier en daar ook wat getimmerd en veranderd. Afijn wie dat wil lezen heb er genoeg blogs over geschreven.
Maar goed ook mijn badkamer ( een heel duur woord voor een klein hokje met een douche en wasbak) moest er aan geloven. Hij was tot 3/4 betegeld en daarboven was een lelijke muur waarop ik kunststof muurbekleding heb gemaakt.
En geloof me dat kleine badkamertje was nog het moeilijkste om te doen omdat het scheef liep, het plafond schuin af liep waardoor ik geen fatsoenlijk plafonnetje van kunststof er in kon maken. En het zo krap was dat ik me in allerlei bochten moest wringen letterlijk om het voor elkaar te krijgen.
Dus heb ik het uiteindelijk maar gewoon behangen dat plafond en even afkloppen, dat zit er nog steeds stevig op. En ondanks dat er bij douchen toch stoom en vocht vrijkomt vertoont het nog geen slijtage verschijnselen.
Ik heb toen ook een nieuwe accessoires gekocht zoals een nieuwe glazen plank met daarbij links een houder voor de beker en recht een houder met een soort schoteltje om zeep op te leggen. Daarbij ook handdoeken rekken en nog wat bijpassende haken om dingen op te hangen. Had zelfs een nieuwe wasbak met kranen gekocht maar die zijn nog steeds niet geplaatst. Ik wilde er iemand voor inhuren (kan aardig klussen maar dat niet) maar Peter zei dat hij het wel wilde doen….dat is dus zo’n 6 jaar geleden en nog steeds niet gedaan. Toch eigenlijk maar eens laten doen een keer.
Nou ja omdat mijn badkamer piepklein is heeft dat schoteltje op die houder eigenlijk niet zo’n goede plaats net naast het douchegordijn.
En je raadt het al dat ging wel eens mis. De eerste keer was het mijn vriendin die hem er af stootte en hij lag in diggels. Ze wilde hem beslist vergoeden wat voor mij niet hoefde maar oké toch een nieuwe besteld bij Karwei alleen dat schoteltje kostte toen al 10,00. Was nog best een duur set geweest destijds.
Een tijdje later was ik zelf aan de beurt, wel precies in twee stukken dus had ik hem netjes gelijmd, geen zin om weer 10,00 uit te geven.
En het afgelopen weekend hoorde ik toen Wim onder de douche stond opeens rinkeldekinkel en ik dacht daar gaat ie weer. Nu weer helemaal kapot.
Vertelde het verhaal van mijn vriendin en zei zo voor de grap maar dat hoef jij niet te betalen jij hoeft maar de helft te betalen….
Ik had echt geen zin om weer 10 euro uit te geven maar ik vond het ook wel zonde omdat het toch nog wel mooi is zo bij elkaar.
Dus vandaag met zussie op speurtocht gegaan naar iets wat er op zou lijken. Bij de Big Bazar, Xenos en Action. Had twee kleine schaaltjes gekocht die er wel voor gebruikt zouden kunnen worden maar het was het nog niet echt.
Na onze zoektocht gingen we even een broodje eten bij de Hema en mijn zus zegt, kijk hier staat ie, je schoteltje.
En inderdaad het was nog waar ook. Bij de Hema hebben ze altijd om 4 uur het vieruurtje waarbij je bij een kopje koffie of thee een stukje gebak krijgt en die wordt dan op van die kleine schoteltjes geserveerd.
De juffrouw bij de Hema die ons onderhand wel goed kent, vaste klanten, zei meteen vertel wat moet je er mee doen. Dus ik vertelde het zo.
Daar zit mijn bedrijfsleidster zei ze, en ze wees op een tafel waar ze zat in overleg met nog twee andere dames. Wacht even tot ze gegeten heeft dan is ze in een goed humeur zei ze nog.
Wij gingen even eten en een bakje doen en bijna toen we klaar waren maakte de bedrijfsleidster aanstalten om op te stappen dus ik sprak haar aan en vroeg of ik misschien zo’n schoteltje kon kopen van haar.
Ze zei tegen me, steek het maar in je tas, dan heb je het nu betaald. Ik bedankte haar en was er best blij mee. Thuisgekomen meteen gepast en of ie er voor gemaakt is. Zo leuk toch dat je het dan zomaar krijgt. Heb hem nu wel voor alle zekerheid maar vastgelijmd want tenslotte kan ik niet iedere keer aankomen bij de Hema voor zo’n schoteltje…..  En die twee schaaltjes ach die kan ik altijd nog wel ergens voor gebruiken toch……

23 gedachten over “De Hema, where else ???

    1. Ik vind het zo leuk om te klussen. Ik had in de badkamer als kleur een soort azuurblauw genomen. Badhanddoeken en douchegordijn e.d. Dus een keer gaan statten voor wat accessoires en zag dit azuurblauwe wekkertje. Het is geen oude hoor, gewoon een goedkoop wekkertje bij de Wibra vandaan of zo. Ook nog op de rommelmarkt een leuke azuurblauwe vaas en badzout gevonden. Leuk dat snuffelen voor liefst heel weinig 😉

    1. Het lijkt sprekend inderdaad op het schoteltje dat er bijzat en daar moest ik destijds 10 euro voor betalen toen ik het bestelde bij Karwei. Nu gratis opgelost dat is toch leuk.

  1. Geweldig en dat schoteltje lijkt er inderdaad voor gemaakt zeg 🙂 Trouwens, je mag dan een klein badkamertje hebben, je hebt er wel een radiator in zo te zien en die heb ik weer niet 🙂

    1. Ja dat klopt hoor er zit wel verwarming in. Oude huizen he dan heb je heel vaak kleine badkamertjes. Maar ik heb er genoeg aan. Krijg je dat ook niet na je renovatie van je flat ??

      1. Nee, ook na de renovatie geen verwarming in de badkamer, maar ach, is eigenlijk voor mij niet nodig ook, maar ik ken diverse mensen die zelf een straalkacheltje hebben hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s