Een droge Veluwe……

Bladeren 3Ik geniet enorm van dit mooie weer, het is mijn weertje wel. Niet na hoeven denken of er een jas mee moet of zo. Gewoon korte broek en shirtje en gaan en dat ik iedere avond de tuin moet gieten neem ik dan maar voor lief.Bladeren Maar natuurlijk heeft deze aanhoudende warmte ook negatieve kanten voor de natuur en dat zag ik al toen ik vrijdag in de trein naar Apeldoorn zat. De bossen waren ontzettend droog en hier en daar waren er takken helemaal al dor en droog.Bladeren 1
Wim woont dichtbij paleis het Loo en in die laan die daar voor loopt lagen onder de bomen een tapijt aan bladeren. Waar zo te zien kinderen dan weer mee aan het spelen geweest waren.
Gisteren zijn we vanuit Apeldoorn naar Oene gaan fietsen, maar Oene hadden we al snel gezien dus nog een stukje verder naar Epe gegaan. Een prachtige route gevolgd grotendeels langs het Apeldoorns kanaal. Echt mooi daar maar ook daar de randen helemaal kurkdroog en dor.


Epe is een leuk stadje met een centrum waar het echt wel toeristisch is vol met terrassen, heerlijk om een tijdje te zitten en wat te drinken en eten.IMG_3024
Een zaak kende ik nog van vorig jaar toen ik daar in de omgeving met mijn zusje op vakantie was, we zijn daar toen ook een keer gaan eten onderweg op onze fietstochten.
Je kan er heerlijk zitten onder een enorm grote boom en natuurlijk ook de nodige parasols.
Het is echt wel zaak dat mensen voorzichtig zijn met vuur…  ja met vuur spelen is natuurlijk altijd wel leuk maar niet in deze droge omgeving.
Wij zaten vrijdagavond buiten, het was gewoon nog zo heerlijk, en hadden het over Wim zijn houtvoorraad in de schuur en zijn vuurkorf.

IMG_3015
Zal ik hem eens aansteken zei hij toen het wat donkerder werd. Nou ja leuk toch beetje fikkie stoken dus de korf gepakt, kranten onderin met kleine latjes en daarop wat grotere stukken hout. Het hout was ook kurkdroog dus we hadden al snel een mooi vuurtje. Voor het weer hadden we het niet hoeven te doen want het werd eigenlijk gewoon te warm met zo’n vuurkorf erbij.
Het voordeel was dat toen we naar binnen gingen bij de vuurkorf vandaan het opeens daar koeler leek dat was wel grappig.
Hoop echt wel dat mensen in de bossen en langs de wegen verstandig zullen zijn want je hebt zo een flinke brand en dat zou toch wel heel erg zonde zijn.

18 gedachten over “Een droge Veluwe……

    1. Ik ken er meer hoor, mijn zus wil ook alleen nog maar ’s morgens vroeg fietsen met me die kan er ook slecht tegen. Ik ben een mol zegt ze, blijf met dit weer lekker binnen. Op het heetst van de dag ben ik ook binnen hoor maar zo uur of 4-5 wordt het weer heerlijk buiten …… Nou ja voor jou te hopen dat het wat minder wordt dan……..

  1. Ik woon in Voorthuizen en het is hier errug droog, koeien vinden amper nog een groen grassprietje. In de omgeving staan regelmatig stukken berm in de brand. Het is inderdaad beangstigend droog.

    1. O mooie omgeving ben er een paar jaar geleden op vakantie geweest in Voorthuizen. Ook Veluwe he maar goed hier in Zuid Holland is het ook droog hoor al hadden we vanmorgen een klein buitje regen weer.

  2. De natuur heeft het slecht ja, en inderdaad niet alleen oppassen met vuur in de natuur. Ook glas kan een natuurbrand veroorzaken dus laat geen glas slingeren. Evengoed wél een mooi plaatje zo die bossen maar het lijkt eerder herfst dan zomer.

  3. Erg dat de natuur zo gort droog is en gevaarlijk inderdaad. Ik zie in mijn tuin verschillende planten dood gaan maar er valt niet tegen te sproeien hier alleen in de groentetuin waar de bonenvoorraad staat wordt gesproeit.

    1. Ik doe ook dagelijks alleen mijn groenten en eens per week sproei ik heel de tuin…… zie nog geen uitvallers maar wij zitten op kleigrond dat houdt het vocht beter vast hoorde ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s