A long hot summer……

Er wordt steeds weer teruggekeken naar de warme zomers de 80 er jaren en regelmatig hoor ik 1975 en 1976 noemen.
Dat bracht opeens voor mij weer herinneringen boven van die warme zomers toen.
We hadden een winkel waar we boven woonden, daarboven was nog een verdieping waar mijn zusje op kamers woonde.
Het waren platte daken dus als je daar met zulk weer als nu kwam dan voelde je letterlijk de warmte op je vallen welke ramen en deuren we ook tegenover elkaar open hadden gezet.
Een keer was het zo warm dat mijn exgenoot en ik tegen elkaar zeiden, zullen we buiten gaan slapen. We waren het gauw eens, twee slaapzakken en twee kussens werden gepakt en we gingen op weg naar een kade waar we ook regelmatig gingen vissen. Aan het einde van de kade gingen we gewoon in onze slaapzakken in het gras liggen en dat was zo heerlijk.
(Nou ja heerlijk, allemaal miertjes en beestjes natuurlijk maar wel leuk om te doen)
’s Morgens werden we wakker gemaakt door een aantal schapen die daar ook op die kade liepen en nieuwsgierig stonden te kijken wat we daar nu deden.
Ik herinner met ook nog dat we na het eten als de winkel dicht was met zulk weer in de auto stapten en ergens langs de weg in het gras gingen zitten. Bakje koffie mee. Meestal mijn exgenoot een hengel bij zich en wat gaan vissen en ik lekker in het gras liggen met een boek.


Het enige wat ik in mijn tuintje eigenlijk wel mis, een grasveldje. Ooit als ik mijn vijver eens zou dempen zal er daar wel een komen. Maar nu nog niet. Gisterenmiddag
heerlijk in de vijver aan het knoeien geweest in het water. De planten weer eens uitgedund, algen verwijderd. Het lijkt wel een plantenkwekerij die vijver, dit is al de derde keer dat ik er een paar emmers planten uithaal. Goed voor mijn compostbak dat wordt vast wel weer goede grond.


Zo al bezig zijnde meteen de tuin wat sproeien en ik zie opeens van alle kanten kikkers tevoorschijn komen. Vogeltjes die graag even komen badderen en de waterjuffers die nog steeds eitjes aan het afzetten zijn.
Vanavond voelt het even zo aan als in 1975. Ik zou zo mijn slaapzak willen pakken en buiten in het gras gaan slapen ergens…..maar in mijn uppie toch maar niet denk ik zomaar.
En misschien kunnen mijn botten dat ook niet meer hebben een hele nacht in het gras slapen maar zou ik naar mijn gevoel te werk gaan dan deed ik het wel.
Maar heerlijk zo lang mogelijk in de tuin blijven zitten, zachtjes een muziekje aan, luisteren naar de overvliegende gierzwaluwen, vliegtuigen die brede strepen in de lucht maken en verder niets…….. Heerlijk zo’n zomer.

Vliegtuig

13 gedachten over “A long hot summer……

 1. Ik probeer van alles met water in mijn tuin.
  Maar padden, salamanders of kikkers krijg ik maar niet.

  Ik ben erg jaloers op jouw vijver.

  Een grasveldje vind ik weer niets.
  Dat zie ik genoeg naast mijn tuin in de plantsoenen.

  Dat buiten slapen geeft een mooi verhaal.

  Soms lig ik gewoon op een matje op mijn terras te slapen.

  Maar dat is toch anders.

  Warme groet,

  1. Door de vijver is buiten slapen geen optie veel muggen. natuurlijk met al dat water. Wij hebben destijds gekozen voor een ondiep gedeelte, poeltje dus met veel modder er in. Daartussen een dammetje met stenen er op naar een dieper gedeelte. Dat ondiepe gedeelte is echt ideaal voor salamanders, kikkers en padden. En in mijn tuin ook achter mijn blokhut wat “rotzooi” zoals dakpannen, planken waar ze zich onder verbergen en de ruimte onder het terras. Dus daarom denk ik een ideale tuin/vijver voor deze dieren. Ik ben er heel blij mee en geniet er ook dagelijks van…. er is altijd wat te zien.

 2. Ja 1976 was inderdaad ook warm, onze zoon is in dat jaar geboren en toen hij 5 maanden was gingen we verhuizen in die hitte. Poe hé het was me wat en hij maar bléren tot een buurvrouw zei breng hem hier maar een middagje. Dat was geweldig konden wij even snel opschieten.

  1. Ja dan onthoud je zulke zomers zeker als je aan het verhuizen ben. Toen wij in dit huis waar ik nu woon kwamen wonen was het ook zo’n warme zomer, echt zweten voordat we alles behangen en geverfd hadden……en is het een zomers kind geworden??

  1. Kom gauw eens kijken een keer.. dacht dat ik al een keer was geweest op je blog maar met dit mooie weer komt het er niet zo van om alle blogs te lezen… Ik heb wel een heerlijk ligbed maar de muggen he……. dat is echt helemaal niets om dan buiten te zijn.

 3. Misschien heb je wel een vouwbedje in de berging, dan kun je gewoon in je eigen tuin slapen , lijkt me zeker een prima optie de komende nacht . 20 graden is prima te doen.

  1. Ik heb een heerlijk stretcher in mijn tuin maar zo rond een uur of 11 komen de muggen dus dat is echt geen optie…..gisteren ook om 11 uur naar binnen vanwege de muggen die gingen steken….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s