Kijk nou, hier leg de koopgoot…..

Bovenstaande tekst is geen taalfout hoor maar gewoon Rotterdams. Net zoals kijk mijn nou en nog meer van dat soort uitdrukkingen.
Deze uitdrukking stond op een zuil aan het begin van de koopgoot, we keken er gisteren zo op toen we een bakje zaten te doen bij de Hema. En wat ik later van iemand hoorde dat er nog in kleine lettertjes onderaan stond “Alleen eerst nog ff die pleuristrap af” . Echt hilarisch want inderdaad het is een vervelende trap met van die grote platte tegels, loopt niet prettig. Maar gewoon eerst een bakje bij de Hema doen en daar de roltrap naar beneden nemen dan kom je er ook zonder die vervelende trap.
Mijn zus en ik waren eens een keer naar Rotterdam gaan fietsen, zij was er al eens eerder met haar man geweest op ziekenbezoek in het Erasmus MC dus wist een beetje hoe ze moest fietsen.
Wij vanmorgen op stap gegaan, best leuk hoor eerst een stuk langs het water daarna de Brienenoordbrug onderdoor zo de Maasboulevard op en maar rechtdoor blijven fietsen langs de Maas.
En zowaar het ging zonder dat we de weg kwijt waren, dat gebeurt ons namelijk nog al eens een keer.
Even afgeslagen richting koopgoot, bakje bij de Hema en even wat winkelen alleen vond ik het onwijs warm en plakkerig weer daar binnen en was blij weer buiten te staan wel met een leuke trui voor maar 5.00 in de uitverkoop gescoord.
Terug gingen we echt langs het water fietsen, zo nu en dan even afstappen om te kijken, het is zo’n mooi gezicht. Zoveel bedrijvigheid. Watertaxi’s de waterbus en natuurlijk gewoon het werkverkeer.
Veel architectuur, ook oude gebouwen zoals het Witte Huis het zicht op drie bruggen, De Hef, de Zwaan en de Willembrug… Echt genoeg te zien en hier en daar wat foto’s gemaakt.


Leuk tochtje zo langs de oevers van de Maas, zeker het uitzicht op de overkant, de skyline met die huizen die ik vooral ’s avonds zo mooi vind om te zien. En het oude Tropicana, ooit een heel bekend tropisch zwembad waar iedereen wel een keer geweest moest zijn. De naam staat er nog steeds bovenop maar er is nu een restaurant in. Aan de overkant ook een moskee.
Kortom de multiculti stad die Rotterdam vanzelfsprekend is, dynamisch afwisselend en leuk om er eens fietsend door te rijden. Voor herhaling vatbaar. Naar Gouda gingen we wel regelmatig met de fiets maar Rotterdam is qua afstand voor mij nog dichterbij hoewel is om te winkelen Gouda gewoon veel leuker vindt, dat dan weer wel.

16 gedachten over “Kijk nou, hier leg de koopgoot…..

  1. De stad heeft alles cultuur, architectuur maar zelfs ga ik toch nog steeds liever naar Gouda wat gemoedelijker allemaal…….. Maar ga er wel regelmatig even naar toe want de hectiek is ook wel mooi.

 1. Heerlijke stad, al is het niet de mooiste van Nederland. Dat kan ook niet met een in de oorlog nagenoeg geheel vernield centrum, waardoor veel moois verdwenen is.
  Aan de Rotterdamse skyline kan geen enkele ander stad tippen. Vind ik, dan hè. Ik heb slechts van 2007 tot 2014 onder Rotterdam (in Poortugaal) gewoond, maar ik ben sindsdien een grote fan van de stad.

  Ik heb pas ook nog iets over Rotterdam (en Amsterdam) geschreven: https://ruraltownliving.blogspot.com/2018/07/amsterdam-rotterdam.html

  Leuk hoor, de tekst bij de koopgoot; die trap is inderdaad een vervelende.

  https://ruraltownliving.blogspot.com

  1. Voor zo nu en dan vind het wel lekker om me even in het stadsgedruis te gooien zeker op de markt met al die culturen daar kan ik wel van genieten om dan weer lekker naar mijn rustige dorpje te gaan.

 2. Was er laatst ook een dagje bij een vriend op bezoek , we liepen een rondje door de stad voor we naar zijn huis gingen en dronken wat op een terrasje. Ik bestelde een verse muntthee en de serveerster herhaalde mijn bestelling terwijl ze het opschreef : 1 takkenthee. Heerlijk taaltje dat Rotterdams.

 3. Rotterdam is niet zo mijn stad maar de koopgoot ken ik natuurlijk wel, Het taaltje doet ook wel wat denken aan wat men in het westland spreekt. Meestal mensen die recht voor z’n raap zijn, niets mis mee toch?

 4. Tja, ben al weer veel te lang niet in de koopgoot geweest …… heerlijk die foto;s van Rotterdam, echt genieten …………..
  Trouwens in het oude Tropicana zitten ook allerlei bedrijfjes, die duurzaam telen en afvalvrij werken, best interessant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s