Fiets in kliko formaat….

IMG_3097Mijn opruimbui is nog niet tot een einde al schiet het nu wel aardig op. Eigenlijk wel gedwongen door het feit dat ik wat moest doen aan mijn blokhut omdat er grote kieren in zijn ontstaan.
Ik wil het graag voordat het gaat regenen gedaan is maar daarvoor moet ik mijn zoon nog lief aankijken een keer. Want een van mijn kasten zal er uit moeten en dat zal nog een flinke klus zijn.
Weet nog wat we ze met heel veel moeite er in gekregen hebben dus eruit zal niet gemakkelijker gaan.
IMG_3098 (1)Er stond ook nog een oude Gezelle fiets in de schuur ooit gekocht bij de kringloop voor 15 euro maar mezelf overschat als fietsenmaker dus die wilde ik in hapklare brokken krijgen waarvan er zoveel mogelijk in de kliko zou kunnen.
Nou dat viel nog niet mee want een flink aantal onderdelen waren aardig verroest dus niet goed los te kijken. Een aantal dingen wilde ik bewaren die nog goed waren zoals de banden, zadel, snelbinders en bel IMG_3099Dan heb ik toch die 15 euro nog wel er uit dacht ik zomaar.
Maar met wat kunst en vliegwerk, soms een flinke klap met de hamer lukte het wel.
Hoewel alles in de kliko krijgen zoals ik van plan was ben ik maar vanaf gestapt, dan zou ik echt alles in kleine stukken moeten zagen en zo gek ben ik net nog niet. Wel leuk om te doen hoor.
Vind wel iemand die nog aluminium spaart en ijzer dan kan die wat op komen halen.
IMG_3100Had van mijn zoldertje in de schuur ook nog twee bossen met oude stukken aluminium en ijzer dat kan dan ook meteen mee. Een oude stoelframe. Het ruimt lekker op zo.
Mijn exgenoot spaarde ooit halfedelstenen en daar stonden ook nog twee emmers van dus voor alle zekerheid hem maar even geappt maar hij hoefde ze ook niet meer dus mijn grindpad is nu verrijkt met halfedelstenen. Ook wel grappig eigenlijk.
IMG_3101Vanmiddag met iets afzagen met een ijzerzaagje schoot de zaag weer eens mijn vinger in, had niet door dat het stukje aluminium al door was. Een flinke jaap en natuurlijk lekker bloeden zo’n vinger. Mijn handen zitten vol met littekens van de keren dat er een zaag of mesje uitschoot.
Het idee dus om zelf een stuk van die kast af te slijpen, heb wel een haakse slijptol, heb ik maar van me afgezegd want als zoiets uitschiet ben ik bang dat het niet met een pleistertje te stelpen is.
Morgen als de kliko geleegd is kan ik hem meteen weer vullen, wat een ruimte krijg ik straks in mijn blokhut en dat is ook wel prettig eigenlijk.

 

21 gedachten over “Fiets in kliko formaat….

 1. Mooi een pad met halfedelstenen.
  Ik heb op het moment de hobby om van oude kettingen de kralen te gebruiken en er boompjes van te maken en dan op een sokkeltje van stenen. Ik zoek nog een stuk pyriet.

  1. Ik weet niet wat voor halfedelstenen het zijn,weet wel dat er wat koraal en dingen bijzat. Heb even zitten googelen op Pyriet maar geloof niet dat het er bij zit/zat. Wel stenen die er op leken maar dan meer zilverachtig glansden dan goudachtig zoals ik bij Pyriet zag.

 2. Zo’n fiets kon je ook weer terug brengen voor onderdelen maar dan heb je er zelf niks aan. Het ruimt wel lekker op.

 3. Vroeger had je daar “de lorrenboer”voor. Daar kon je álles kwijt van oude kranten tot ijzerwerk. En je kreeg er nog geld voor ook. Ik weet niet of het beroep nog bestaat, hier in de buurt zie ik in iedere geval niemand meer en kun je alles bij de Avalex dumpen. Maar ja dan moet je wel een auto hebben om het er te brengen óf een afspraak maken, dan komen ze het halen.

  1. Geloof me als ik nog een auto had gehad was alles al lang weggeweest maar ik wil niet iedere keer iemand vragen om te rijden. Maar heb wel vaker wat gewoon aan de weg gelegd van ijzer en zo en dan was het zo weer weg ook. En de rest gaan de kliko in al doe ik er dan wel eens een paar weken over. Je kan het de gemeente ook op laten halen dat was vroeger gratis maar nu kost het 41 euro dat vind ik best veel geld.

    1. Kan ook iemand vragen hoor om te rijden even maar als ik het zelf op kan lossen dan liever dat. Ja ik vind het ook heel duur geworden en inderdaad ik hoor dat ze dingen dumpen op het industrieterrein.

  1. Nee ik ben nog niet helemaal klaar. En volgens mij werd de soep weer niet zo heet gegeten als ie werd opgediend of het moet vannacht nog losbarsten maar voorlopig merk ik er nog weinig van vanavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s