Toentomatentomatentomatentovrat

Peertomaatjes (Klein)Ik weet niet hoe het komt misschien door mijn tomaten die opeens allemaal tegelijk beginnen te kleuren en goed zijn dat ik met dit zinnetje steeds in mijn hoofd rondloop. Toentomatentomatentomatentovrat
Dat zal iedereen wel hebben je hoort een bepaald melodietje en dat blijft dan de hele dag in je hoofd hangen.
Ik had het altijd toen in nog in Gouda werkte en ik in het begin van mijn werk naar het station ging lopen, tijdens dat lopen kwam altijd het liedje “Annabel ” dat zo begint Iemand zei:Dit is Annabel.  Ze moet nog naar het station. Ik raakte het pas weer kwijt als ik in de bus stapte.
AUro peterEen paar weken geleden kreeg Peter een spiksplinter nieuwe auto van de zaak, apetrots was ie er op natuurlijk en hoewel ik helemaal niets met auto’s heb ging ik toch even kijken bij hem en bewonderen. Trots vertellend dat hij zelfs een massagekussen had… pfff wat een luxe dingen allemaal. Maar goed die auto is wit en sinds die tijd zie ik alleen nog maar van die witte auto’s rijden lijkt het wel.
Of vandaag, ik zat bij de Hema even wat te eten en opeens hoorde ik een reclame dat er tickets met korting gekocht kunnen worden voor Burgers Zoo. En laten Wim en ik daar nu net volgende week naar toe willen gaan, dus gauw besteld scheelde 6 euro op een kaartje.  StappenToevallig dat die nu net in de aanbieding zijn toch.
Door mijn fascinatie voor cijfers zie ik ook vaak het getal 1952, 52 mijn geboortejaar staan. Bijvoorbeeld als ik op de klok kijk en de tijd staat dan regelmatig op 52 als minuten. Maar natuurlijk is het zo zoals mijn zusje zei, je ziet wel vaker de tijd maar als het op 52 staat valt het op.
Zelf ben ik ook fanatiek met stappen tellen op mijn telefoon, wil gewoon als het even kan het liefst 10.000 maar daar kom ik niet aan maar wel gemiddeld 9000 stappen per dag tot nu toe dit jaar waarbij ook “fietsstappen” meetellen anders kom ik er echt nooit aan. Hoewel het met soms verbaasd hoeveel stappen ik ongemerkt nog doe bij het tuinieren of gewoon wat in huis werken. En iedere avond kijk ik even hoeveel stappen ik heb gedaan.
IMG_6168Maar goed op een dag zag ik dus dat ik op 9 juni 12. 252 stappen had gedaan. Ik maakte er een printscreen van want vond dat zo’n bijzonder getal. Mijn geboortedatum is 25-12-52 en die getallen zaten er allemaal in.
Maar wat schetst mijn verbazing op 21 juni had ik precies evenveel stappen gedaan 12.252..  Dat vond ik dan wel heel bijzonder eigenlijk.
Ach zo zal iedereen hier wel iets herkenbaars uit halen en voor wie het begin zinnetje niet kent komt hier hoe je het ook kan lezen…… To en Tom aten tomaten Tom at en To vrat  😉 😉

 

18 gedachten over “Toentomatentomatentomatentovrat

 1. Genieten van al dat lekkers, tomatensoep, op een broodje met basilicum erop mmm! In de sla het is zo veelzijdig te gebruiken. Grappig dat van die cijfers. Mijn vader is geboren op 8-8-18

  1. Een mooie datum ook en gemakkelijk te onthouden . Mijn kleindochter was uitgerekend zo half januari te worden geboren en de toekomstige ouders leek 18-01-18 wel een mooie datum. Maar het werd de 23e en dat is ook prima natuurlijk.

 2. Toeval of niet, wel opmerkelijk in ieder geval.
  Met liedjes heb ik hetzelfde en ik kijk heel vaak om precies 11.11 uur op de digitale klok, in de auto, op m’n telefoon of laptop. Wat ook vaak voorkomt, is dat ik een bepaald, niet al te vaak voorkomend woord aan het lezen ben in een boek of aan het typen ben en dan hetzelfde woord op de radio hoor.

  https://ruraltownliving.blogspot.com

  1. Ja daar heb je gelijk in dat laatste dat heb ik ook regelmatig. Heb altijd de tv aanstaan ook als ik zit te bloggen of schrijven in mijn dagboek en dan gebeurt me dat ook regelmatig.

  2. Ben op visite geweest op je blog. Ik vind op die site het reageren altijd zo lastig. Moet je altijd weer bewijzen geen robot te zijn. Heel eerlijk vind ik dat heel irritant en weerhoudt me er van om te gaan reageren…

  3. Leuk dat stukje over kasteel Cannenbergh. Mijn vriend woont in Apeldoorn en een paar maanden geleden dacht met Pinksteren zijn we daar ook geweest maar niet naar binnen gegaan. Bovendien was er toen ook een markt maar daar moest je 7,50 voor betalen vonden we toch wel veel geld eigenlijk. Dus alleen daar in de omgeving even gewandeld nog.

 3. Ben er ook eens mee begonnen, dat stappen tellen, maar ik vergeet het steeds.
  Is dat tomatenwoord iets uit een liedje? Dan ken ik het niet, nog nooit van gehoord..
  Maar geniet er maar lekker van!

  1. Heb even gegoogeld maar het komt niet uit een liedje het is een heel oud zinnetje. Mijn telefoon telt automatisch de stappen en die heb ik praktisch altijd wel op zak dus vandaar.

 4. Ja zo werkt dat , als je eenmaal opmerkzaam bent op een bepaald iets blijft het je opvallen. Ze noemen dat het rode autootjes syndroom . Nou ja bij jou dus een witte autosyndroom;-) Volgens mij heeft onze schoonzoon dezelfde VW, inderdaad een erg luxe wagen.

  1. Ja heb niet zoveel met auto’s hoor, zei altijd als ie het maar doet. Was destijds wel heel blij met mijn VW polo, mijn eerste eigen zelf betaalde auto…. en mis hem soms nog wel eens. Maar gun het mijn zoon natuurlijk wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s