Koud he…..

zon-780x457Begin je nu meteen al na twee dagen over het weer te zeuren, ja ik mag dat doen want ik heb bijna twee maanden moeten luisteren naar het zuchten en steunen van mensen die het mooie weer zo zat waren en soms had ik het gevoel alsof ik de enige was die er zo tomeloos van genoot.
Oké ik weet het ik chargeer maar toch ik mis nu al die heerlijk warme avonden dat ik gewoon voor het eerst om een uur of 10 eens binnen kwam.
Buiten eten, buiten leven, echt ik heb altijd gezegd dat ik in een verkeerd land geboren ben en daar ben ik nog steeds van overtuigd.
Gewoon zonder na te denken ’s morgens een korte broek met shirtje aan, geen jas meenemen, lekker gaan fietsen.
Ook ik vond 35 graden of warmer nou niet echt super maar zo tussen de 25 en 30 heb je mij wel hoor. En zeker die warme avonden waar we er zoveel van hadden en wie weet nog wel een paar krijgen maar dat is misschien te optimistisch gedacht.
depositphotos_16785723-stockillustratie-vrolijke-zon-in-zonnebrilHeb natuurlijk wel de luxe dat ik mijn tijd in kan delen hoe ik wil en ook mijn paar uurtjes werken die ik nog doe kan ik heel vroeg op de ochtend al doen, tropenrooster zoals we dat dan noemen.
Snap best dat mensen die overdag hun werk moeten doen waar dan ook maar vooral lichamelijke werkzaamheden het voor hen zo nu en dan best moeilijk was en dat is nog zachtjes uitgedrukt.
Dinsdagavond de laatste warme avond ben ik om 12 uur nog in de tuin gaan zitten tot de eerste regendruppels vielen….. zo om een uur of half 2 helemaal niets doen alleen maar zitten met een drankje, genieten er van en wetend dat dit wel eens de laatste warme avond kon zijn.
Gisteren en vandaag was ik al vroeg binnen of nog binnen en heb meteen het idee dat de avonden zo lang duren. Voor mijn gevoel heb ik al zoveel gedaan en dan is het nog maar 10 uur of zo.zon-300x286
Ben ook geen mens voor de herfst en winter en denk nu al aan al die donkere lange avonden die weer gaan komen altijd weer blij als we weer op gaan tellen.
Nou ja even lekker zitten mopperen en om nog even door te gaan. Die voorspellingen ook, heb me er al vaker druk over gemaakt en toch kijk en luister ik iedere keer weer.
Nu al voor de tweede keer dat ik wat planten van de tafels afhaal buiten voor niets of het moet straks nog losbarsten de voorspelde storm. En ja hoor de enorme buien die buienradar beloofde kwamen amper op de grond omdat ze voor die tijd al verdampt waren.
Heb zelfs nog mijn kasje geschoord omdat die al twee keer met een storm opgewaaid was zal ook wel weer voor niets zijn.  @#&^*&^#($(*&$(*&@(_$%&@_(&%^
IMG_3131Ik weet ook wel hoor dat water voor de natuur hard nodig is, zie het ook wel in mijn tuin hoe droog alles is.  Maar ik mis zelfs het gieten van de tuin iedere avond haha.. .
Nou ja vanavond dus maar de zon weer even binnen gehaald en behalve de sla die op is, een heerlijke salade gegeten met allemaal dingen uit mijn eigen tuin.  Tomaten twee soorten, komkommers, uitjes,  basilicum, bieslook, paprika, echt heerlijk hoor.  Oké de eitjes kwamen natuurlijk ook niet uit de tuin. Met gebakken aardappeltjes erbij een heerlijke maaltijd voor het eerste weer binnen gegeten om het in de stijl van dit blogje maar mopperend af te sluiten.

18 gedachten over “Koud he…..

 1. Het is nooit goed voor een groot deel mensen, mopperen doen ze altijd, ik ben dat gezeur over het weer al lang beu (moet die smalltalk door mijn beroep elke dag aanhoren).
  Genieten van de zomer, ik doe met je mee!!

  1. Ik snap ook wel hoor als je zeker fysiek werk doet dat het echt niet meevalt maar ik hoor ook mensen die gewoon hun tijd in kunnen delen zo zeuren maar dat doen ze ook als het regent. Dus wilde ik ook even terugmopperen haha…….. Hoop op nog een mooie nazomer.

 2. Ik vond t ook heerlijk hoor maar 36graden iets té. Nu is het zó heerlijk fris buiten! En de plantjes hebben zienderogen genoten van de regen. Behalve die die verbrand zijn dan. En niet getreurd: morgen wordt het weer 28graden.

 3. Ze hebben mij ook niet horen klagen Anneke, hebben we eindelijk een échte zomer, is het weer niet goed. Voor je er erg in hebt, is het weer tijd voor de lange onderbroek, en dat vind ik helemaal niet leuk.

 4. Ik ga niet zeggen dat ik het niet erg warm gehad heb, want dat is heus wel het geval, maar klagen helpt niet, want je doet er toch niet veel aan. Helaas moesten wij noodgedwongen al vroeg op de avond naar binnen de afgelopen weken, want ik word altijd opgevreten door de muggen, die vergallen mijn lange zomeravonden nogal.

  https://ruraltownliving.blogspot.com

 5. Ik kan me helemaal vinden in wat je schrijft al heb ik het vandaag niet moeilijk dat het wat frisser is, kon nog steeds zonder jas naar buiten, ook al omdat ik, net als jij , zelf kan bepalen of , en zo ja wanneer ik naar buiten wil. Ik ben wel minder van het tuinleven maar toch ,ik heb genoeten van het heerlijke zomerweer.

  1. Dat heb ik ook hoor, voor mij hoeft het ook geen 35 graden te zijn. Hoewel ik vandaag op de fiets wel een vest aan heb gedaan maar vanmiddag was het in de tuin weer lekker. Maar werd een beetje moe van al die mensen die zo zeurden over de warmte……..

  2. Ja ik vind 35 en hoger ook niks hoor dan doe ik ook niet veel op het warmst van de dag. Dan ga ik pas leven als het avond wordt. Maar was wel moe van al die mensen die zo vreselijk konden zeuren over het warme weer.

 6. Ja zo is er altijd wat te zeuren over het weer. Jammer dat de lekkere warmte weer over is, mijn man is dan altijd veel vrolijker als het zonnetje schijnt, hoe warmer hoe liever.

 7. Nou, gelukkig ben ik niet de enige! Ook ik doe het het beste bij 25-30 graden.
  Vindt het bijv ook niet echt leuk dat ik tegenwoordig rond half 10 de lichten alweer aan moet …….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s