Tea Time….

Thee 5Al weer een jaar of 25 geleden besloot ik te stoppen met het drinken van koffie, althans koffie met cafeïne er in.
Ik was nog heel jong toen ik al koffie dronk, een heel klein kopje kreeg ik dan van mijn moeder met veel melk er in gewoon omdat ik het zo lekker vond. Ik heb hem nog maar kon hem niet vinden zo snel om een foto van te maken.
De jaren daarna gingen er bij mij echt sloten koffie naar binnen. Toen we de winkel nog hadden begon ik ’s morgens met een thermoskan koffie te zetten en dat ging zo heel de dag door. Eigenlijk dronk ik nooit iets anders want frisdranken of iets anders vond ik maar niets. Thee 7Zo nu en dan ook wel eens een kopje thee.
Blijkbaar had mijn lichaam op een gegeven moment genoeg van de cafeïne want ik kon er niet meer tegen, werd er trillerig van, kreeg hartkloppingen dus schakelde ik over naar thee.
In die tijd dronken niet zoveel mensen thee, althans niet i.p.v. het bekende kopje koffie ’s morgens of ’s avonds en op verjaardagen of feestjes was je meestal als laatste aan de beurt of je werd gewoon vergeten.Thee 6
Dat laatste is wel veranderd en momenteel drinken best veel mensen thee en gezien de vele smaken en soorten is het ook wel een goed verkopend product.
Ook in de restaurants zie ik die theebeleving zoals ik het noem dan wel. Van het “gewone” kopje thee krijg ik nu soms complete keuzemenu’s variërend van een grote keuze uit zakjes thee tot losse thee in blikjes.
In het begin dronk ik eigenlijk alleen kruiden of rooibos thee want ook in thee zit theïne, het zusje van cafeïne dus maar nu drink ik ook wel andere soorten en mijn voorkeur is Thee 4eigenlijk wel groene thee. Vind ik heerlijk. Afgewisseld door kruidentheetjes ’s avonds om de slaaplust niet te verstoren. En ’s nachts neem ik altijd een kopje kamillethee met honing mee voor als ik wakker word. Vaak gaat ie vol ’s morgens weer mee terug naar beneden en ook koude kamillethee vind ik lekker.
Een paar maanden geleden ben ik wat verschillende theebelevingen op de foto gaan zetten waarbij die in Bergambacht zittend aan de Lek en die in Epe op het mooie terras toch er wel bovenuit steken. Hoewel bij een lunchroom gerund door mensen met een beperking kreeg ik van een van de jongens die daar werkte er een rekje met drie zandlopertjes erbij dat vond ik ook wel heel schattig. Thee 3Ik moest wel precies die gebruiken die bij mijn thee paste en zeker geen andere, hij bleef er op letten haha. Ook dat ik het zakje er precies na drie minuten weer uit moest halen.
Maar die op Bergambacht was ook mooi. Een houten plateau met daarop 6 soorten thee, een schepje en een builtje om de thee in te doen. En in Epe kreeg ik van die leuke blikjes, ik wist het nog van vorig jaar, met de mooiste namen en kruidenmengsels er in. Vorig jaar weet ik nog dat ik vriendinnenmengsel koos. Andere waren bijvoorbeeld ik vind je lief, het straatje van Vermeer met daarbij bij iedere smaak een beschrijving van de kruiden en de smaken die er in zitten.
En geloof me ik koos “het straatje van Vermeer” en precies dat was het enige doosje dat leeg was maar door een heel leuke ober voor me omgeruild werd door een uit een ander setje. En de thee was heerlijk.
Thee 2Soms leidt het theedrinken ook tot onoorbare Thee 1praktijken zoals pas dat ik voor het eerst van mijn leven voor zover ik weet wat gestolen heb, namelijk een theezakje in Dordrecht. Daar hadden ze theezakjes met Engelse spreuken er op en ik koos er een die ik wel leuk vond “Life is about moments, don’t wait for them, create them” . En de thee was nog lekker ook. Terwijl ik zo zat te bladeren door de andere theezakjes zag ik nog een mooiere tekst en heel stiekem, ik beken het heb ik dat zakje in mijn tas gestopt. Er stond op “Tomorrow is too late, yesterday is over, now is exactly the right moment”. Het hangt nu nog vol aan mijn prikbord me iedere keer aanstarend alsof ie zeggen wil “dief”.
Hij is nog vol dus ik kan het nog goedmaken als ik weer in Dordrecht kom een keer. Aan de andere kant als ze je zakjes aanbieden met de tekst “Tomorrow is too late, yesterday is over, now is exactly the right moment” dan vraag je er toch om ????
Maar natuurlijk was de allerheerlijkste en bijzonderste thee die ik kreeg toen Peter en Chantal kwamen vertellen dat ik oma werd namelijk “Opa en Oma mix” waarvan ik het eerste kopje dronk op de dag dat Yenthe is geboren en vanzelfsprekend smaakte die heel bijzonder op dat moment.Thee 8

26 gedachten over “Tea Time….

 1. Koffie drink ik alleen s morgens, een flinke beker. Thee eigenlijk niet vaak, en dan nog de gewone, ben niet dol op smaakjes. Vroeger dronken we s avonds wel altijd thee. Omdat mijn ex al de hele dat volgestopt met koffie op zijn werk. En ik vond het toen ook heerlijk, maar zoals de gezelligheid op een bepaald moment verdween, stopten we ook met theedrinken.. In de winter vind ik een kop thee wel lekker zo s middags. Leuk theeverslag Anneke!

  1. Dank je wel Trees. Las bij Jan dat het weer wat beter met je gaat. Je kan er best lang last van hebben van zo’n val hoor, pijnlijk iets. Durf je nog wel te blijven fietsen hoop het voor je. Mijn vriendin was ook een paar keer gevallen en durfde meteen niet meer te fietsen dat is best jammer. Ach gelukkig heb je nu weer de gezelligheid met Jan teruggevonden Trees….

    1. Reactie te snel doorgedrukt.. Doet de iPad als ik op een verkeerd knopje druk hoor 😂😂😂
     Jan heeft een fietsje voor me opgeduikeld waarmee ik met mijn voeten bij de grond kan. 24″. Eigenlijk een meisjesfiets.. 😉
     Dat heb ik nog nooit gekund. Gewoon makkelijk voor hier in de buurt. Vaak afstappen voor zebra’s, stoplichten en als ik zo’n rondje verschillende winkels doe. Zal schelen. En met die elektrische doe ik heus voorzichtig. Maar hier kon ik echt niks aan doen. En als Jan wil dat ik een helm ga dragen tijdens onze ritjes dan doe ik dat om hem ook gerust te stellen. Ik kan er niet warm voor lopen, heb nooit iets op mijn hoofd. Maar dit had ook anders kunnen aflopen. We zien wel.

 2. Sinds ik glutenvrij eet ben ik overgestapt van 4x koffie naar 2x koffie en 2 x thee omdat je van thee meer drinkt dan van koffie. Soms heb ik de lekkerste thee voor bijna niks zoals je misschien wel hebt gelezen. Als ik niks heb kunnen scoren drink ik altijd losse thee van D. E

  1. Ik ben wat dat betreft best een muts eigenlijk zag pas ook bij de kringloop heel goedkoop iets voor mijn haar wat ik altijd gebruik maar dan durf ik het toch niet te kopen omdat ik niet weet wat iemand ermee uitgevogeld heeft en dat heb ik zeker met etenswaren. Misschien wat te truttig wat dat betreft.

   1. Zo zijn er veel meer en toch valt het mee. Ik heb het nog nooit mee gemaakt en als de thee eens iets minder mijn smaak is meng ik mer mijn eigen thee.

 3. Thee drink ik eigenlijk nooit ,maar áls ik het drink dan uitsluitend “gewone thee” zonder smaakjes die eigenlijk in de limonade thuis horen. Bij m’n ontbijt drink ik koffie, daarna nog een kopje koffie en dan drink ik de rest van de dag koude thee zonder zakje;-) lekker gewoon leidingwater dus.

  1. Ik hou ook niet van smaakjes thee, drink heel de dag thee vooral groene thee dat is geen smaakjes thee trouwens. En ’s morgens begin ik altijd met een beker “gewone” thee dus pickwick met een vraag er tegenwoordig ook op…….. waarvan ik dan op den duur weer chagrijnig word, toch weer lees en dan regelmatig zeg, dat heb je al een keer gevraagd…. haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s