Een gemeenschappelijke vijand…….

Maan14Aanstaande maandag begint bij ons weer het Huttendorp voor de kinderen. Een week timmeren, spelen, knutselen, muziek en niet te vergeten een nachtje slapen in je eigen gebouwde hut. Kortom een mooie week voor veel kinderen.
Afgelopen maandag hadden we de laatste vergadering en daar vlogen de vonken hier en daar wel van af. Dingen die nog gebeurd moesten worden, verwijten van mensen die nooit de vergaderingen bezochten gingen over en weer. Ook wel eens goed om het uit te spreken maar ik vreesde toch wel het ergste voor de komende week wat betreft de sfeer dan want er was dit keer best veel gezeur naar elkaar toe.
Maar daar opeens kwam mevrouw V zal ik haar maar noemen. In de buurt van waar wij het Huttendorp organiseren, een voormalige ijsbaan, zijn appartementen en sinds kort ook woningen gebouwd die inmiddels wel klaar zijn maar nog niet allemaal opgeleverd.
Dus dat was van te voren door ons, de gemeente, bouwers en aannemers flink overleggen hoe alles in goede banen geleid kon worden. En daarop werd aan ons de vergunning verleend.Maan04
Nu mogen wij een aantal parkeerplaatsen voor onszelf afbakenen (je moet altijd auto’s beschikbaar hebben voor spullen ophalen maar zeker ook voor calamiteiten) en mevrouw V ergerde zich daar vorig jaar al aan en ging in het complex de boel een beetje op lopen stoken en de gemeente benaderen omdat ze een paar dagen hun auto een paar honderd meter verder moesten parkeren (De invalide parkeerplaatsen natuurlijk vrij gelaten).
En dit jaar begon ze weer, voordat er nog maar een pallet op het terrein lag had ze al de gemeente gebeld en ons een heel vervelende mail gestuurd en was ze weer bezig in het appartementencomplex om medestanders te vinden maar die hoeven haar inmiddels ook al niet meer want wij zijn niet de enige waar ze wat op tegen heeft.Barbecue 9 Sommige mensen maken er hun beroep van om andere lastig te vallen. De gemeente belde onze contactpersoon en hadden die mevrouw daarna ook gemaild dat alles in goed overleg is gegaan.
Maar goed opeens had onze groep medewerkers een gemeenschappelijk vijand en dat was dus die mevrouw V. Vanmorgen zijn we begonnen met de voorbereidingen en iedereen was heel eensgezind en er viel geen onvertogen woord meer. Allemaal hadden ze de laatste dagen de dingen nog gedaan die gedaan moesten worden en de sfeer was meer dan goed te noemen. En van veel mensen uit het appartementencomplex (waar voornamelijk senioren wonen) kregen we ook veel steunbetuigingen en ze wensten ons succes met de komende week. Zo zorgde die vervelende mevrouw V er wel voor dat bij ons alle neuzen opeens dezelfde kant opstonden, en zo werkt het bij mensen. Onderling soms wel wat strubbelingen maar kom je aan de club dan zijn ze opeens weer eensgezind. Maan01Er werd flink geklust met zijn allen bij het tenten opbouwen en klaar zetten van alle spullen. We konden vanmorgen al 112 kinderen inschrijven dat zijn er voor de voorinschrijving best veel dus iedereen heeft er wel weer zin in om er dit jaar een mooi feestje van te maken met zijn allen.  En wij hebben mevrouw V uitgenodigd om eens te komen kijken hoe alles in zijn werk gaat en hoe leuk die kinderen het vinden in het Huttendorp maar of ze dat zal doen…… ik denk het niet.

 

 

18 gedachten over “Een gemeenschappelijke vijand…….

 1. Toen ik nog in een appartementencomplex woonde, hadden wij ook zo’n tante. Een van de andere bewoners was zelfs bang voor haar.
  Veel plezier met de huttenbouw.

 2. Wij hebben aankomende maandag huttenbouw en daar waren ze de afgelopen week al met de voorbereidingen bezig weet niet of zij er veel last hebben van klagende mensen maar ik vind het wel altijd leuk om te zien hoe vroeg die kinderen gebracht worden en dan hun laatste dag lopen ze door het dorp heen ik geniet er elk jaar weer van

 3. Leuk dat jullie alweer zo’n grote opkomst hebben. Maar vervelend zo’n mens die alles wil tegenwerken. Maar ze zal dit nooit winnen lijkt mij!
  Een vraagje Anneke.. Heb je nou toestemming van de ouders om die foto’s te plaatsen? Ivm de nieuwe privacywet? Ik zou het in ieder geval zomaar niet meer durven..

  1. Nee hoor heb geen toestemming van de ouders. Maar krijg ook nooit vervelende reacties alleen positieve als ik de foto’s plaats op Fb worden ze door iedereen getagd zou het wel zo zijn zou ik er gewoon mee stoppen met plaatsen.

 4. En het is nou juist zo fijn als de jeugd leuk bezig gehouden wordt. Wel een goede zet om haar uit te nodigen en áls ze komt kon ze wel eens ineens vurige voorstander worden. Zo werk dat ook vaak, net als verbroedering tegen een gezamenlijke vijand;-) Ik paste dat vroeger al op mijn kinderen toe, als ze écht vervelend waren tegen elkaar. Werd ik boos op allebei, dan waren het het samen weer snel eens wat een vervelend mens van een moeder ze hadden.

  1. Haha dat laatste is een goede tactiek inderdaad. Bij ons in het team werkte het ook zo goed dat er de hele week eigenlijk geen onvertogen woord meer is gevallen. Dus eigenlijk moeten we haar dankbaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s