En de ooievaar kwam…….

Huttendorp dag 1 (Klein)Bij ons in het team van het Huttendorp kwam een paar jaar geleden een man zich aanmelden, van Peter zijn leeftijd en hij vond het leuk om ook mee te gaan doen.
Het jaar er na kwam ook zijn vrouw in beeld en samen werden ze twee vaste vrijwilligers die een berg werk verzetten en zich altijd enthousiast inzetten voor het team en er ook zo goed inpassen.
Bij een van de eerste vergaderingen van dit jaar kwamen ze met het bericht dat ze in blijde verwachting waren en precies de laatste dag van het Huttendorp werd de baby verwacht. Hoe konden ze het zo “plannen”.  Maar zo ontzettend leuk voor hen natuurlijk.
Wel afwachten voor ons of ze nog deze week beschikbaar waren want er zijn natuurlijk altijd dingen die veel belangrijker zijn dan een Huttendorp zoals de geboorte van hun eerste kindje.
Maar de baby hield zich tijdens het Huttendorp nog gedeisd zodat hij gewoon heel de week mee kon doen en zij was ook vaak op het veld te vinden.D 4 (Klein)Waar ze soms ook ongemerkt weer te veel deed, al was het meestal koffieschenken maar toch, dus stuurden we haar gewoon ’s middags naar huis toe om rust te nemen.
Een keer liet ze me haar voeten zien die helemaal dik geworden waren en toen heb ik haar echt streng toegesproken en hadden we eigenlijk best een goed gesprek over zwangerschappen. Zonder haar bang te willen maken vertelde ik toch wel dat ze zich zo op het laatst best in acht mocht nemen.  Ze nam mijn advies ook wel ter harte en ging thuis met haar benen omhoog zitten rusten.
Donderdagmorgen was er in het Huttendorp een rommelmarkt. De man van het echtpaar was naar de Makro en zij was ook nog niet aanwezig.
Er kwam een vrouw het veld oplopen met een heel grote ooievaar met een blauwe strik om en meteen kregen we een idee, die moesten we hebben voor dat stel. De blauwe strik kwam ook goed uit want we wisten dat het een jongetje werd.
Voor 5 euro kochten we de ooievaar en verstopten hem in Peter zijn auto. ’s Avonds bij de playbackshow riepen we ze op het podium en kregen ze de ooievaar van ons aangeboden. Hilarisch en ze vonden het zo leuk en de ooievaar ging mee naar huis.
Vanmorgen kregen we een appje in de groepsapp dat hun zoon geboren is met een foto erbij van dit mooie nieuwe wonder. De tranen sprongen in mijn ogen zo blij was ik dat alles goed gegaan was en ze de gelukkige ouders geworden waren van hun zoon. (De naam noem ik even niet om privacy redenen maar het is een leuke stoere korte jongensnaam).Peter in HuttendorpDe ooievaar heeft zijn werk gedaan, hij mag op hun balkon even uit gaan rusten zodat iedereen kan zien dat de kleine geboren is. Echt een Huttendorp kind dat zich netjes pas aandiende toen al het werk gedaan was. En volgend jaar dan maar een box zodat hij meteen mee kan gaan doen, die had ik destijds voor Peter ook in zijn eerste Huttendorp toen hij 10 maanden oud was. 😉

17 gedachten over “En de ooievaar kwam…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s