Herken je deze nog………

Telefoons (Klein)Hoe lang is het nou eigenlijk geleden voordat de mobile telefoon zijn intrede deed en betaalbaar was voor iedereen en wat een opgang heeft ie gekregen in de loop van de jaren. Als ik wel eens tegen een jongere zegt dat we vroeger nog niet eens een gewone vaste telefoon thuis hadden kijken ze me soms aan alsof ik van een andere planeet kom.
In Wiki lees ik het volgende er nog over:
Sinds ongeveer 1993, met de start van het gsm-netwerk, is het aantal mensen met een mobiele telefoon zeer sterk gestegen. Tot begin jaren negentig was het gebruik beperkt tot zakenlieden, binnenvaartschippers en beroepschauffeurs.
Ik weet nog dat ik zelf begon met een afdankertje van Peter, die had er al snel een, hij bezorgde ’s morgens het ochtendblad en dat verdiende best goed dus kocht hij er een.
Zelf vond ik het ook wel gemakkelijk dat ik hem overal kon bereiken, hoewel dat ook niet altijd het geval was want regelmatig zei hij dat ie leeg was.  (en dat geloofde ik echt niet altijd hoor, hij wilde gewoon geen controle waar ie ook wel weer gelijk in had)
Anneke (Klein)Die eerste witte telefoon nog met een antenne er op werd nog wel een koelkast genoemd. In de loop der jaren kwamen er nog weer nieuwere, kleinere en de afdankertjes kreeg ik dan weer tot ik een keer een rose Samsung zag, klein met een klepje en ik was meteen helemaal verkocht en kocht een nieuwe voor mezelf. Had er maar kort plezier van want twee of drie maanden later verloor ik hem uit mijn broekzak bij het uit de auto stappen en was ik minder fortuinlijk dan eergisteren. Ze waren gewild in die tijd dus de “(on)eerlijke” vinder hield hem lekker zelf. Ik nam maar weer een oudere en later kreeg ik er opnieuw een van een kennis van me.
Hoe kom ik opeens op zo’n verhaal. Nou ja gisteren was ik met mijn zus gaan fietsen en even naar de Oosterhof een overdekt winkelcentrum gegaan. Onderweg wat regen en toen we het winkelcentrum instapte droog en op de terugweg ook weer. Maar goed toch wel even gezellig zo. Sms 1 (Klein)
Weer thuis dacht ik, uurtje op de bank, leek me aantrekkelijk maar wil daar toch wel een beetje van af dus de zolder opgegaan om nog wat dingen op te ruimen. En daar kwam ik weer mijn doos met snoertjes en allemaal dingen waaronder 5 mobieltjes nog.
Gisterenavond geprobeerd om ze weer tot leven te krijgen en bij een lukte dat nog wel. De andere kreeg ik ook wel aan de praat maar die vroegen een code die ik natuurlijk niet meer wist. Zo grappig die laatste uit 2013 was ie voordat ik mijn eerste smartphone kreeg. Er stonden nog zelfs lieve sms’jes op, nog voor de apps van een toenmalige vriend. Ja dat was nog wel leuk om weer eens te lezen natuurlijk. Heb hem toch maar helemaal leeggemaakt want er was ook nog een hele adreslijst in. Grappig vond ik wel ook dat ik precies nog wist waar alle knopjes voor waren of ik nooit anders gedaan had.
Een grote boodschappentas met snoertjes weggegooid (netjes in de Blipvert die meteen vol zat) maar die mobieltjes kon ik nog niet over mijn hart verkrijgen. Heb ze nog even bewaard met hun opladers er bij.  Sentimentel reasons…..
Spreuk schuur Peter (Klein)Vandaag weer heerlijk bij Peter in de tuin gaan werken. Had bij de kringloop een boek gekocht van Kees van Kooten met korte verhalen allemaal. Leuk om even tussendoor te lezen in het zonnetje met een bakje thee. Achter het schuurraam van Peter zag ik deze spreuk staan “Lach en de wereld lacht terug”  en daar kon ik het wel mee eens zijn.

16 gedachten over “Herken je deze nog………

  1. Mijn oude mobieltjes zijn naar stichting AAP gegaan.
    De spreuk heb ik al 45 jaar in de vorm van een kaartje gestuurd door een vriendin in mijn portefeuille. Tekst is bij mij: Smile and the world smiles with you en dan een smiley.

    1. Dat klopt hoor en soms vind ik het ook wel jammer zoals in de trein als iedereen (ik ook trouwens) er op zit te kijken….. en fietsers pff al een aantal keren dat die jeugdige bijna tegen me aanreden. Op de fiets zou ik het niet eens durven…….

  2. Leuk die oude mobieltjes, ik heb ze ook niet meer, net als die van Lot zijn ze naar Stichting Aap gegaan. Alleen mijn een na laatste ligt nog in de la.
    De eerste Nokia die ik had is nog groter dan die middelste van jou.. ben nog steeds van plan er een logje over te maken. Ik had die in 1995. Maar wat was ik voorzichtig met bellen.. want het was behoorlijk duur.

  3. Ik heb mijn hele oude eerste mobiele telefoon van Nokia ook nog. Dat ding is zo groot als een baksteen, maar jé wat was je daar stoer mee toen. Zulke dingen gooi ik niet weg hoor. ‘Jeugd’sentiment….

  4. De tweede en derde van links had ik ook, maar altijd wel zelf gekocht. Later Nokia’s met een klepje ik heb er nog één de rest allemaal ooit opgestuurd voor een goed doel of zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s