Kale bassen…..

Hop (Klein)Je ziet ze bij ons in ieder geval in de buurt weer overal te koop staan van die bakken met allerlei soorten kale bassen noem ik ze altijd. Verschillende kleuren en vormen.
En dan heb ik eigenlijk al meteen al zoiets, dat hoeft voor mij niet als ik bij ieder huis (beetje gechargeerd) zo’n zelfde bakje met van die kalebassen zie staan.
Dat heb ik ook met die bolchrysanten. Vroeger kocht ik er nog wel eens een maar sinds je er ongeveer mee doodgegooid wordt hoef ik al niet meer.
Wat ik om deze tijd altijd wel leuk vind is kastanjes rapen. Misschien heel kinderlijk maar ik blijf ze altijd mooi vinden. Ruwe bolsters blanke pit (nou niet echt blank maar wel mooi en glad).
Hop 2 (Klein)Toen Peter klein was gingen we vaak op zondagochtend als er nog niemand geweest was naar een pleintje waar drie kastanjebomen stonden en daar raapten we dan de gevallen kastanjes op voordat andere ons voor waren geweest.
Thuis maakten we er met lucifertjes en frutsels beestjes van en een keer heb ik voor zijn verjaardag om te trakteren op school allemaal spinnenwebben van wol gemaakt (toen mocht snoep niet) met daarop een doosje rozijnen en daar weer op de spin gemaakt van kastanjes (Peter is begin oktober jarig)  Dat was nog best een klusje om te doen maar ook wel heel leuk natuurlijk en de kinderen vonden dat ook.
Maar goed thuis dacht ik, daar heb ik nou een zakje met kastanjes, wat doe ik er mee, had ook een aantal bolsters meegenomen die zijn ook mooi. Probeer ook altijd een of twee te vinden die nog niet helemaal open zijn. Ik vond er een en die mocht binnen liggen.
Opeens dacht ik hè mijn pompoen ligt daar nog maar te liggen dus ik schikte de kastanjes er naast. De klemgezeten en veel te rijp geworden komkommer aan de andere kant en tijdens mijn fietstocht een afgebroken takje hop meegenomen (Oké eerlijk zelf afgebroken sorry maar kon het niet laten) en mijn herfsttafel was compleet.
Niets gekost, vind het voor een niet creabea als ik ben best leuk geworden en het kostte ook nog niets.  Mooier kan je het toch niet hebben……..

Hersftstuk (Klein)

17 gedachten over “Kale bassen…..

    1. Walnoten zie ik hier weinig, weet wel een boom te staan en zie wel regelmatig doppen in mijn tuin doordat de kauwen op het dak die noten zitten te kraken …….. Ik zie dit jaar opvallend veel hop in een natuurgebied waar ik vaak fiets.

  1. Mooi, hop zag ik hier deze week ook. Pompoenen zie je inderdaad overal, ik heb ze niet neemt zoveel plaats in als je ze verbouwt. Mooi stilleven!

  2. Toevallig ben ik ook niet zo’n creabea maar ben wel van plan iets op het tafeltje buiten neer te zetten. Misschien zelf gefabriekt, misschien gewoon gekocht. Ik heb nu een bolchrysant in de tuin staan, die raakt op zijn endje… dus er komt wel een nieuwe, ik vind ze erg leuk. En violen, die zijn ook aan de beurt, eindelijk echt kleur in de tuin. Door al onze afwezige periodes heb ik amper zomergoed in de tuin gehad…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s