115 uit 117

Na mijn scheiding, nu al weer bijna 11 jaar geleden….pfff waar blijft de tijd begon ik met wat dingetjes te bewaren die voor mij herinneringen waren. Herinneringen aan waar ik geweest was in de vorm van souvenirs, liefst zo kitscherig mogelijk.
Maar bijvoorbeeld ook versierselen van cadeautjes die ik kreeg, een van mijn vriendinnen is daar zo goed in, zonde om ze weer weg te gooien.

Collage 1 (Middel)
Soms vond ik ook wel eens dingen die ik mooi vond en bewaarde zoals een knalrood hartje, een keer een vlindertje als speldje.
Of herinneringen aan iemand, bij het weggooien van alle negatieven van mijn broer een stripje bewaard.  Bedankjes na huwelijken. De chocolade munt die ik kreeg toen ik een keer voorgedragen was door mijn exgenoot als mantelzorger van het jaar.
Ook als ik op tentoonstelling was, vaak voor de krant, dan kwam daar wel eens een herinnering mee of op braderieën waar ik wel eens zo’n hebbedingetje kreeg wat ik dan leuk vond. En er zijn ook een aantal dingen bij die ik gekocht heb zoals een mini glazen kerststalletje en twee mooie beeldje van lezende kinderen.
Herinneringen aan alle dates die ik gehad heb. Het snoepje bij een eerste etentje met een vriend, een doosje van een luchtje, goh eigenlijk heb ik van alles dates wel iets gekregen en bewaard.
Zo kreeg ik een keer een doos met theezakjes waarvan ik van een zakje een bootje vouwde haha. Tenslotte moet het wel allemaal klein zijn en in mijn kastjes passen.
Ik begon in de lege vakken van de CD kast nadat de helft er uit verdwenen was. Ziet er best gezellig uit. Een aantal kleine haakjes er naast gedraaid waar bijvoorbeeld de sleutelhangers hangen.
Daarna kwamen er twee kleine open kastjes boven mijn bank te hangen. In de keuken een magnetisch bord waar voornamelijk spreuken ophangen die ik ook ooit ergens zelf kocht of kreeg zoals een gedichtje van Lenjef. (Ja hij hangt er nog steeds hoor).
En een paar jaar geleden zag ik op een rommelmarkt zo’n leuke letterbak. Ik kocht hem en gaf hem een kleurtje en daarna werd ie ook al aardig gevuld. Die kreeg een mooi plaatsje toen mijn bijkeuken opgeknapt was.
Nu is alles nog niet vol hoor, er kan nog best meer bij ik hou gewoon van die frutsels.
Een paar weken geleden kwam ik mijn kamer inlopen en zag op mijn schemerlampjes toch wel wat spinnenwebben hangen. Op een of andere manier zijn lampen altijd wel een soort stiefkindjes van me als het op schoonmaken aankomt.
Toen dacht ik, goh dan zullen die kastjes ook wel weer eens aan een stofbeurt toe zijn en dat klopte en dat is een understatement.
Ik had ook het idee al eens een keer gehad om ze allemaal op de foto te zetten en dat maakte het duffe schoonmaakwerk meteen wat leuker. Ik rangschikte ze ook weer allemaal een beetje.

Collage 2 (Middel)
Inmiddels zijn het 117 voorwerpen waarbij ik het kompasje als sleutelhanger dat ik afgelopen zaterdag kreeg bij de havendagen in Alblasserdam nog niet meegerekend heb.
Afijn bij het bewerken van de foto’s wilde ik ook een naam aan de foto’s geven en ik dacht opeens. Kijken of ik nog weet waar en met wie ik alles gehad/gevonden/gekocht heb.
En van de 117 wist ik nog bij 115 met wie en waar, niet precies het juiste jaar (als ik ooit nog heel veel zin krijg kan ik dat nog toevoegen uit mijn dagboek vandaan voor een groot deel) en dat vond ik toch wel een goede score eigenlijk.
Natuurlijk zijn er ook nog een aantal dingen zoals schelpjes die ik wel eens meenam met een strandwandeling of dennenappels of andere nootjes en dingen uit het bos, dat weet ik echt niet meer welk schelpje ik waar opgeraapt heb.
Voor mij is het echt een leuke verzameling zo, van nul of gene waarde maar elk gevuld vakje of haakje is een verhaal waard………  Heb er even, nou ja even, ben er een hele avond mee bezig geweest, een collage van gemaakt…… om een beeld te geven…..

 

 

19 gedachten over “115 uit 117

  1. Nou heel eerlijk gezegd heb ik wel bedacht om er iets mee te doen inderdaad…….. je mag nooit meer raden. Zullen er geen 115 worden maar een aantal verhalen zijn best leuk eigenlijk……

 1. Wie schrijft die blijft

  met veel interesse kom ik regelmatig jouw verhalen lezen
  reageren helaas eerder zelden
  al behoor je tot mijn schrijfhelden
  want dat je onnavolgbaar bent dat heb je al lang bewezen

  Heel genegen, Lenjef. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s