De gaarkeuken……

italiaanse_groentesoepDenk wel dat meer mensen het hebben dat je opeens ergens zo’n trek in hebt, dat had ik al een paar dagen met lekkere zelfgemaakte groentesoep.
De helft van de ingrediënten had ik wel in huis maar de rest vanmiddag even gekocht toen ik met mijn zusje op pad was. Veel verse groentes want groentesoep moet ook wel echte groentesoep zijn.
Vanavond een grote pan vol gemaakt, alleen de geur kreeg ik al trek van.
Naast de soepgroentes waren ook de wortelen bij de Lidl in de aanbieding. Een pak met verschillende kleuren die zijn zo lekker dus die had ik ook gekocht.
Terwijl de soep stond te trekken meteen ook maar begonnen met de penen schoon te maken. De verschillende kleuren van geel tot paars smaken ook allemaal anders sommige zijn zoeter andere wat pittiger. Aardappelen schillen, uien schoonmaken en alles koken en bakken en door elkaar hutselen en voilá daar was mijn maaltje (of prakkie maar dat wil ik het niet meer noemen na het verhaal van Riet) klaar.
Van het overschot van het gehakt waar ik balletjes van gedraaid had braad ik nog een paar gehaktballen en verdeel die over de vier porties hutspot die ik nog over had.
De soep was echt heerlijk, ook daarvan heb ik nog 6 porties ingevroren.
Het lijkt even weer als toen ik werkte, toen ging ik ook vaak een hele zondag of zaterdag koken en bakken om de diepvries te vullen.
En eigenlijk doe ik dat nog steeds. Eén kopje groentesoep kan ik nou eenmaal niet maken en ook hutspot gaat in het groot veel beter (vind ik ).
Een keer pannen vuil, een keer afwassen en daarna gewoon opwarmen in een hapjespan als ik trek heb. Hoe makkelijk kan het zijn.
en vaavnodn
Mijn vriezer is inmiddels al aardig vol zo. Heb een hele la nog vol met tomaten daar hutspot-knolselderij-koolhydraatarmmoet ik nog saus van maken.
De tomaten zijn nu wel bijna over dus wacht nog even tot ik ze allemaal geoogst heb dan kan ik dat ook in een keer doen.
Heb nog wel onwijs veel komkommers en zag ook dat er weer heel wat paprika’s in de kas hingen.
Heb ook nog macaroni op het mijn lijstje staan om een flinke pan van te maken….. De gaarkeuken is even volop in bedrijf zodat ik straks kan genieten van gemakkelijke maaltijden. En de soep en de hutspot smaakten vanavond heerlijk.

Plaatjes www had geen foto’s gemaakt.

21 gedachten over “De gaarkeuken……

 1. O heerlijk! Ik maak wekelijks een grote pan soep, altijd wat op voorraad in de vriezer. De geuren in huis en het zachte gepruttel, ik kan daar echt van genieten. Koken vind ik leuk, ik doe het graag.

  1. Ja het rook inderdaad nog een paar dagen zo lekker naar soep en gebakken uien….. Ik kook niet zo graag vandaar de grote hoeveelheden 😉 .Dat vind ik trouwens dan wel weer leuk om te doen.

 2. Lekker handig! Soep maak ik meestal voor 3 dagen. Verder doe ik wel altijd 1 portie boerenkool of erwtensoep in de vriezer voor lastige dagen b.v als we laat thuiskomen.

  1. Toen ik nog werkte deed ik dat altijd veel in de vriezer zelf vers gemaakt. Toch beter dan kant en klaar kopen. En in mijn uppie is wat maaltijden in de vriezer zeker makkelijk. Hou toch al niet zo van koken.

 3. O zeker weten, stamppot en soepen kun je beter in grote hoeveelheden maken, doe ik ook altijd. Lekkerder en nog makkelijker ook. Voor bowl gaat invriezen helaas niet op, althans, dat heb ik nog nooit geprobeerd maar dat maak ik alleen als er iets te vieren valt want een klein beetje bowl gaat écht niet, dan kun je er te weinig soorten fruit in doen.

  Ik moest wel lachen om je “prakkie-angst” , was voor mij ook een verrassing dat logje want ik had écht een keurig logje in mijn hoofd …totdat ik ging googlen, toen ging het fout;-)

  1. O bowl, ik deed dat vroeger ook wel. Kom het een heel enkele keer nog wel eens ergens tegen. Zo lekker…..Ja echt die andere betekeninssen ja nu je het zo schreef wel maar bij prakkie dacht ik toch alleen aan een warme maaltijd hahaha.

   1. Een lekker glaasje bowl gaat er hier bij de kleinkinderen altijd wel in.
    Ik dacht ook alleen aan eten hoor, ondanks dat één van de twee andere betekenissen achteraf wel kende. ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s