Goede wijn behoeft geen krans…..

Ik erger me al heel de week of misschien staan ze er zelfs al langer aan een aantal “reclame” borden voor een ziekenhuis bij ons in de regio, het IJsselland ziekenhuis.
Alsof er een leuk evenement komt staan ze om lantaarnpalen op verschillende plaatsen in ons dorp.
Ik weet dat de gezondheidszorg geprivatiseerd is en het ook gewoon een bedrijf is maar het stuit me toch tegen de borst om daar op zo’n manier reclame te maken.
Wat willen ze dan met die reclame…
Als ik dat zie ga ik toch niet denken, ja, goh, ik zou wel eens een paar daagjes naar het ziekenhuis kunnen gaan.
Werf je zo klanten, een paar struikeldraden spannen of spijkerplanken op de weg leggen zijn dan effectiever.
Dat levert tenminste direct klanten op.
Bij ons op het dorp denk ik (maar ik heb geen cijfers) gaan best veel mensen naar Gouda naar het Groene Hart ziekenhuis.
Misschien willen ze daar de concurrentie mee aangaan om daar “klanten” of te wel cliënten zoals patiënten tegenwoordig genoemd worden van af te pakken.
Ik vind het echt zo raar.
Zet een foto met wat tekst op Fb en krijg dan ook wel best wat reacties er op. Die varieren van het is toch marktwerking tot mensen die zich er ook heel erg aan ergeren.
Wat is het vervolg:
De 10e operatie gratis?
Twee nieuwe heupen halen, een betalen?
Groepskorting?
En zo kan ik er nog wel wat bedenken.
Op de foto staat een smiley met de tekst  Alles voor een glimlach…42745806_10155848015713008_1695833056180436992_nZelf ben ik nooit behandeld in dat ziekenhuis (gelukkig) dus kan er verder niet over oordelen hoe het is. Maar ik herinner me nog wel dat mijn vriendin er lag en er op een dag zo’n draak van een verpleegkundige was. Zeker geen goeie dag gehad, iets ergs meegemaakt net of ruzie met haar man. Niets menselijks is ook voor die mensen vreemd. Dat komt in alle ziekenhuizen wel een keer voor. Niemand kan toch altijd met een smile op zijn gezicht lopen.
En je gaat toch ook niet voor je lol naar een ziekenhuis behalve misschien om een kind te krijgen, dat is na even zuchten en puffen meestal een prachtig moment.
Maar ik denk maar als de zorg goed is in een ziekenhuis werkt mond tot mond reclame beter dan zulke nutteloze borden.
Besteed dat geld maar wat mij betreft voor “echte” zorg.

14 gedachten over “Goede wijn behoeft geen krans…..

    1. Ja ik kom nooit voor mezelf in dat ziekenhuis wel eens op bezoek bij iemand geweest. Denk dat ze allemaal wel hun best doen. Althans dat hoop ik dan wel…….. hoewel ik na mijn operaties zo wel eens wat twijfels heb.

  1. Ziekenhuizen zijn inderdaad gewoon “winkels”tegenwoordig, maar je je hebt gewoon gelijk, reclame is onzin en geldverspilling. Je hebt trouwens tegenwoordig vaak niet eens een vrijeke keus in welk ziekenhuis je behandeld kan worden omdat ze steeds meer moeten specialeseren.

  2. Vreemde reclame inderdaad. Nee je komt er niet voor je plezier. Toch ga ik liever naar dat ene ziekenhuis waar alles goed geregeld is maar dat zal jij ook zo ervaren.

  3. Spijker op zijn kop. Ik erger me aan al die reclame en het privatiseren van alles en nog wat. Zorg is geen markt en onderwijs ook niet. Helaas het is nu markt, markt, markt.

    1. Ja in het onderwijs inderdaad ook maar daar vind ik toch nog dat je meer keuze hebt al is het niet allemaal voordeel. Maar een ziekenhuis en zorg, echt raar om daar reclameborden voor te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s