Jong geleerd……

Voelde me vandaag gelukkig weer wat beter, nog wel wat sniffen en niezen, beetje moe maar de zon in mijn slaapkamer vanmorgen al, hoe heerlijk is dat.
Wilde al jaren een keer op Bartholomeusdag naar Schoonhoven en het was prachtig weer maar voelde me toch nog niet lekker genoeg om daar heel de dag rond te gaan lopen.


De binnenstad van Schoonhoven is weer het decor voor Bartholomeusdag, de grote jaarmarkt vernoemd naar de beschermheilige van de Zilverstad. 
Naast bijna 200 kramen verspreid over de Haven, Lopikerstraat, Dam, Kerkstraat en het Veer zijn er de allerlaatste nazomeraanbiedingen bij de winkels. Op diverse plekken zijn er concerten en demonstraties en galeries, (zilver)ateliers en musea openen voor de laatste keer deze nazomer hun deuren. In de feesttent Buiten de Veerpoort zijn er het hele weekend optredens van shantykoren en andere festiviteiten.
Nou ja ik las dat volgend jaar de 40e editie is dus wie weet……
Ben lekker langs de Lek gaan fietsen en kwam langs een weg waar ieder jaar een jongveedag gehouden wordt. Jonge veeboeren presenteren hun mooiste jonge dieren kalfjes en pinken. Ben even wezen kijken, het is altijd wel een leuk gezicht om dat te zien. Zeker die kleine ukjes met die kalfjes die het eigenlijk allebei nog moeten leren. Zowel de kalfjes om in een ring te lopen als de boeren in spé om hun kalfje in bedwang te houden. Soms moesten ze flink trekken om haar op gang te krijgen of onder de kin aaien zoals ik een meisje zag doen. Zo grappig. En natuurlijk hoort ff lekker in je neus peuteren er ook bij.
Doorgefietst naar Bergambacht, daar is een heel grote kringloopwinkel, echt een bedrijf hoor, druk en er werd ook heel veel verkocht. Ze hebben ook echt mooie spullen daar.
Daarvandaan door het Loetbos weer teruggefietst, broodje gaan eten in Krimpen en nog een modeshow in mijn eigen dorp.
De vriendin van mijn exman liep ook mee en ze had me geappt of ik een foto van haar wilde maken. Eigenlijk vind ik het best leuk dat het zo goed gaat tussen ons er zo’n leuke vriendschap is ontstaan. Zeker nu we een gezamenlijk kleinkind hebben heeft het de band nog beter gemaakt.
Erica 3 (Klein)Soms krijg ik ook wel een reacties dat mensen het niet snappen, ik kan daar niets mee en ga daar ook nooit op in als mensen er iets van zeggen of nieuwsgierig er naar zijn.  Zoals vandaag ook weer een keer.
Monique (Klein)Dat we niet meer samen zijn wil niet zeggen dat ik hem geen nieuw geluk gun en hij heeft het echt getroffen, zij is gewoon een heel leuk mens.
Zo werd het ongepland en onverwacht een heel leuke dag, veel bekenden gezien en gesproken en nog wat leuke dingen in de kringloop gescoord maar daarover later meer……..Nog zo’n grappige foto gemaakt van een andere “mannequin” die wat sieraden showde……. (foto mag hoor van Erica rechts)

31 gedachten over “Jong geleerd……

 1. Leuk die kinderen met kalfjes. Ach waarom zou het niet zo kunnen tussen jou ex en jou. Voor beide partijen veel beter!

  1. Vind ik ook hoor, we zijn al 11 jaar bijna uit elkaar. En zeker nu met ons kleinkind zo fijn dat ze nooit hoeven te denken. Pa en ma niet gelijk uitnodigen,sterker nog ik rij regelmatig mee met mijn exman en vriendin omdat ik zelf geen auto heb en alle verjaardagen in de winter zijn. Ze wonen niet zo ver bij me vandaan.

 2. Echt een leuke dag geworden, gelukkig voel je je weer wat beter. Ik ben blij voor je dat het contact met de vriendin van je ex goed gaat. Ik ontloop ook mijn ex met zijn vriendin niet. We hebben gewoon contact als het nodig is. Maar ik zoek het niet op. Ben ook blij dat hij niet in Nederland woont. En ik zie de ex van Jan ook regelmatig op verjaardagen en ook dat gaat goed. Het verleden is het verleden en niemand heeft er wat aan om daarin te blijven hangen…

  1. Ja mijn ex woont niet zo ver bij me vandaan. We komen ook niet bij elkaar op de koffie hoor al zou ik daar ook geen moeite mee hebben. Zoals zaterdag dan appt ze me ook of ik haar op de foto wil nemen omdat ze meeliep in een modeshow dat is toch leuk als het kan.
   Maar met jou man ligt het denk wat anders hij had al een vriendin toen jullie nog getrouwd waren. Dat speelde bij ons niet.

 3. Yoen ik op de radio hoorde over Bartholomeus dag hoorde moest ik ook meteen denken, daar gaat Anneke vast heen, niet dus;-) Wat leuk al die boerenkindertjes aan het werk.
  Als ik me goed herinner was jij het zelf die het huwelijk op brak, dan is een natuurlijke omgang met de nieuwe partner wel makkelijker. Als het huwelijk stuk is gegaan juist dóór die nieuwe partner is het meestal wel lastiger om er goed mee om te gaan. Heel knap als het dan wel lukt al zal er dan toch zelden echte vriendschap ontstaan .

  1. In mijn geval bedroog mijn ex me met zijn nieuwe partner. Ik baalde van het liegen en nam haar dat net zo kwalijk als mijn ex, maar nu jaren later heb ik er geen problemen meer mee. Het aparte is dat zij meer moeite met mij heeft dan ik met haar. Wat nog vreemder is door het feit dat mijn dochter weinig contact heeft met haar vader en ik daardoor eigenlijk ook weinig tot geen contact meer heb met mijn ex, maar de weinige keren dat we dat contact wel hebben, probeer ik normaal te doen, maar zij gaat elk contact uit de weg en negeert me meestal.

   1. Ja zo werkt dat , ik ken ook wel dat soort scheidingen, je kent het wel, met de net weduwe geworden beste vriendin van de vrouw . Dat komt nooit meer echt goed met de vriendinnen maar om de kinderen moet iedereen toch een beetje door één deur kunnen in gevallen dat het nodig is.

    1. Heb ook meegemaakt hoor dat ik foto’s maakte op een bruiloft waar de exen niet samen op de foto wilden met het bruidspaar dat is toch wel jammer als het zo moet. Op het feest zaten ze ook allemaal in clubjes apart.

      1. Ja dat leek mij ook was wel blij dat ik het van te voren wel gevraagd had allemaal wat ze wilden en hoe de verhoudingen lagen…. dat scheelde pijnlijke situaties op zo’n feest. Hoewel dat stel inmiddels ook al weer na 2 jaar, net een baby van een half jaar gescheiden zijn……… pfff

        1. Ja bij dat stel vond ik het wel heel snel. Echt zo’n onwijs dure en uitgebreide bruiloft en dan twee of misschien drie jaar later net een kindje van een paar maanden weer uit elkaar. Ben zelf ook gescheiden dus heb niets te zeggen maar toch……

   2. Ja dan ligt het denk ik ook anders. Bij ons was er geen derde bij een van ons in het spel. Eigenlijk na een half jaar tot een jaar hadden we best wel weer een goede band al ga ik er ook niet op de koffie hoor. Wel appen met verjaardagen nieuwjaar enz. En zijn vriendin en ik kunnen heel goed met elkaar opschieten. Zeker nu met een kleinkind is dat zo ontzettend leuk. Zij appt ook regelmatig een foto door of even een praatje. Prima toch zo ik ben er blij mee.

  2. Ja het ging inderdaad wel van mij uit. Dat is denk ik wel waar hoor. Wij hadden allebei geen ander iemand die er tussen zat. En zeker nu met Yenthe gewoon leuk dat we een club grootouders zijn samen. Erica is een heel spontaan mens en het klikte meteen wel tussen ons. Al vertelde ze later wel dat ze er de eerste keer wel moeite mee had. Rij ook vaak met hen mee naar verjaardagen dat is toch leuk dat het kan. Ja jammer maar voelde me nog niet fit genoeg om naar Schoonhoven te gaan. Had graag eens gaan snuffelen in die ateliers en het zilvermuseum.

   1. Ja precies, dan is het makkelijker omdat de nieuwe partner niet de oorzaak van de breuk was. Kan me wel voorstellen dat de nieuwe partner even wat vreemd aankijkt tegen de vrouw die alles van haar man weet;-)

    1. Ja we waren tenslotte wel 35 jaar getrouwd, dan heb je wel een verleden samen natuurlijk. En we halen ook wel eens herinneringen op bij verjaardagen of zo maar Erica heeft daar totaal geen moeite mee.

     1. Dat is voor
      alle betrokken fijn. Ik vind het ook heel sterk om te scheiden zonder dat er een ander is, meestal is er wél een ander maar zegt men “het huwelijk stelde al niets meer voor. “Dát vind ik “geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt”.

      1. Dat is ook zo hoor…. vond het ook geen excuus….. Moet wel zeggen dat hij de tijden van alle geboortes en alles wat er misging dat hij de kinderen alleen moest gaan begraven. Hij er altijd voor me was dag en nacht en dat vergeet ik ook niet. En altijd een geweldige vader is geweest voor Angela en Peter. Iedereen verwerkt zijn of haar verdriet op een eigen manier….

        1. Riet ik heb een aantal reacties weggehaald. Niet voor jou maar omdat ik weet dat momenteel ook mensen hier op ;t dorp soms mijn site lezen en ik niet wil dat dit weer op een of andere manier een verhaal gaat worden….. Keek op je blog of je een emailadres had maar zag dat niet dus reageer ik maar even zo.

         1. mailadres kun je altijd bij de reacties vinden maar is prima hoor, ik begrijp het , haal deze ook maar weg dan is er ook geen verwijzing meer naar verdwenen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s