Wat een bijzonder gesprek……

Vandaag lekker weekend, gisterenavond ging ik nog kaarten. Bij het café waar ik ook werk kaarten ze tegenwoordig een keer per maand op vrijdag zomaar voor de fun met een man of 12-16. Altijd een gezellig groepje mensen zonder dat er “met het mes op tafel” wordt gekaart.
Gisteren was er weer zo’n avond en als het mijn “vrije” weekend is ga ik er tegenwoordig wel naar toe dus gisterenavond ook.
Het was weer heel gezellig en ook het kaarten ging wel goed eigenlijk, haalde best aardig wat punten en bij de einduitslag bleek ik tweede geworden te zijn.
Nu zijn er bij deze wedstrijden altijd twee prijzen, een voor degene die laatste geworden is een fles wijn en de eerste krijgt een prijsje en dit keer was dat een grote fles wasmiddel.
De eigenaar van de zaak was eerste geworden en hij schonk zijn prijs aan de tweede dus dat was ik. Best grappig eigenlijk want 2 en 3 jaar geleden won ik bij het kaarten 2x een grote verpakking wasmiddel en twee weken geleden vulde ik mijn waspoederbakje voor de laatste keer. Dus ik was weer wel toe aan een nieuwe verpakking wasmiddel en dat won ik gisterenavond. Er staat op dat het 60 wasbeurten zijn dus reken uit twee keer per week een was die ik draai gemiddeld dus dan doe ik er bijna weer een half jaar mee.
Zo was ik inmiddels al weer zo’n 3 1/2 jaar gratis van de gewonnen wasmiddelen dat is toch wel leuk.
Vanavond een heel gezellige verjaardag bij Peter en Chantal. Echt zonder jas vanavond nog fietsen heen en terug dat is toch wel bijzonder in oktober.
Vanmiddag was ik ook nog even naar Krimpen gaan fietsen. Er was een grote markt daar voor een goed doel. Voordat ik daar naar toe wilde gaan even een bakje koffie bij de Hema gedaan en voor mij stond een kennis uit mijn dorp.  Ben je ook alleen vroeg ze, zullen we samen even gaan zitten en dat deden we dus.
Ik ken haar al vanuit vroeger de winkel haar man is zo’n 1 1/2 jaar geleden overleden, hem kende ik ook vrij goed van het café waar ik werk en ook via de krant omdat hij later conciërge van een school was.
We hadden echt zo’n leuk gesprek en ik denk dat we wel zo’n 1 1/2 uur hebben zitten praten, herinneringen op zitten halen. Echt zo waardevol, wat een mooi mens is ze ook.
Had ook daarna helemaal geen zin meer om nog naar die markt te gaan maar ben heerlijk via een lange route weer naar huis gaan fietsen.


Wat een geweldig weer is het vandaag, het zal allemaal wel te maken hebben met de global warming en misschien niet heel goed zijn voor alles maar toch,ik geniet er van.
Zoals ik vanavond toen ik thuis kwam om 11 uur nog gewoon buiten kon zitten, naar de sterren kijken die zo helder straalden en even genieten van een wijntje……. mij heb je hoor……..heerlijk.
Afgelopen week ook hier en daar onderweg nogal wat paddenstoelen gespot, het blijft leuk……..

18 gedachten over “Wat een bijzonder gesprek……

    1. Het hangt er inderdaad van af waar iemand woont bij mijn vriend in Apeldoorn is het ook heel droog momenteel. Dus ben benieuwd als ik er volgende week ben of er wat te zien is in het bos.

        1. Hier ook inderdaad wel bij bejaardenclubjes. Het leuke in dit café is dat het alle leeftijden zijn van 22 de jongste dit keer tot weet niet hoe oud de oudste was……. zou het zelf wel geweest kunnen zijn met 65 haha. zal niet veel schelen…….

    1. Dank je wel. Ja mijn vriend woont in Apeldoorn die zei ook al dat het daar zo droog is. Hier ook wel maar de polders liggen toch veel lager en bovendien heeft het hier vorige week nog aardig geregend. Kom op jou blog ook graag hoor, genieten van je foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s