Kamerplanten……

Plant 2 (Klein)Ik weet niet hoe het bij jullie in huis is maar ik heb nog wel een aantal kamerplanten, niet zo heel veel en zeker geen bloeiende.
Mijn kamerplanten hoeven maar aan een paar voorwaardes te doen, het liefst niet te hard groeien en niet iedere week een bakje water, dompelen of andere flauwekul.
Met andere woorden ze moeten wel tegen een stootje kunnen.
Net zo min als ze me een plezier doen met een bos bloemen geldt dat ook voor bloeiende kamerplanten met als topper die ik zeker nooit zou willen hebben de orchidee.
Plant 3 (Klein)Weet nog toen we trouwden we van die bloeiende planten kregen zoals cyclamen en azalea’s.  Mijn schoonmoeder kreeg bijna een hartverzakking kreeg toen ze zag dat ik meteen alle bloemen een dag later er al uitgeknipt had.
En een lang leven waren ook die niet bij mij beschoren…..
Mijn moeder had twee planten in die categorie dit ik altijd mooi vond. Ook wel een paar keer van de verdrinkingsdood gered heb bij mijn moeder omdat ze niet meer zag hoeveel water ze gaf en zoals mijn tuingoeroe altijd zegt “er gaan meer planten dood van te veel dan van te weinig water”.  Een stond in de gang en de andere in het keukenraam.
Twee dezelfde planten en ik vond ze prachtig. Bij de verdeling van de spullen na haar overlijden vroeg ik of ik er in ieder geval een mocht hebben maar niemand had er belangstelling voor dus nam ik ze beide mee naar huis.Plant 7 (Middel)
Ik zette ze in twee vrij hoge potten voor het raam maar daar deden ze het niet zo goed, er vielen regelmatig blaadjes af en dat vond ik wel zonde.
Nu had ik ooit in die twee potten ook twee van die mooie bolletjes gekocht die net over de rand vielen maar deze twee groeiden als kool en al gauw waren ze daar eigenlijk te groot voor dus had ik die overgepoot in een grotere pot waar ze samen in stonden.
Opeens dacht ik, even omwisselen die handel, dus die grote plant twee stekjes van genomen en in die

Plant 6 (Klein)

 grote pot die twee planten van mijn moeder gezet. En daar doen ze het hartstikke goed, zie eigenlijk geen vallende blaadjes meer.
Waarom opeens over mijn kamerplanten schrijven?  Omdat de laatste twee weken al drie mensen tegen me zeiden die hier binnen kwamen. Wat heb je daar een mooie plant staan, dat vind ik best leuk om te horen natuurlijk.
Mijn manier van planten water geven (zo van o ja al weer drie weken geleden of zo) onregelmatig en weinig blijkt voor mijn planten goed te werken. Plant 4 (Klein)
Eigenlijk hebben al mijn kamerplanten wel een eigen verhaal. Ik kocht een keer een klein plantje soort sanseveria en de steeltjes of blaadjes weet niet hoe ik ze moet noemen waren samengebonden met een plastic om het decoratief te maken.
Dat vond ik zo zielig dus ik maakte ze los en nu is het een grote en vrij groeiende plant geworden.
Plant 1 (Klein)Twee jaar geleden kocht ik drie mini cactussen die precies buiten in mijn vlinderrekje pasten. Ze gingen niet dood, groeiden ook niet en ik vond het wel leuk zo in dat rekje.
Maar Wim zat altijd te zeuren “je mishandelt die planten” dus maar in een grotere pot gedaan en inderdaad in twee jaar tijd zijn ze wel zeker 10 x zo groot geworden.
De laatste plant die ik nog heb ook in twee hoge potten op de vensterbank zijn een soort vetplantjes die over de rand hangen.  Ze groeien ook best hard en zo nu en dan zeg ik dus kom meiden, even je haren knippen en dat werkt ook wel goed.
Mijn voorwaarden, niet te hard groeien, trekken ze zich dus niets van aan maar ze gedijen goed met mijn onregelmatige water geven dus van mij mogen ze blijven.

18 gedachten over “Kamerplanten……

 1. Planten zijn in hun natuurlijke omgeving natuurlijk ook niet gewend aan zeer regelmatig water krijgen. Is het een sanseveria cylindrica, die heb ik ook en vind hem erg decoratief. En die pruik ken ik als potlootplant , een euphorbia soort. Ik kreeg die zo’n 20 jaar geleden van een mevrouw waar ik werkte en die was op een gegeven moment 2 meter hoog en meter breed. Toen ging ik verhuizen en heb er stukken uigesneden en laten wortelen en die zijn nu weer mooi. Elk afgeknipot takje kan weer plant worden

 2. Kamperplanten zijn niets voor mij.
  Als ze half dood zijn gegaan bij een ander weet ik ze altijd weer op te peppen.
  Maar daarna moet ik ze weggeven.
  Want ik ben juist niet regelmatig genoeg voor de dagelijkse verzorging.

  Met tuinplanten ben ik veel beter.
  Daar zorgt de natuur gewoon zelf voor.

  Zonnige groet,

 3. Eigenlijk had ik voor mijn overwinteringsperiode altijd heel veel planten, groene en bloeiende. In die tijd niks, ik kocht dan wat bloeiende planten in de zomer. Gingen ze dood in de winter dan gingen ze maar dood. Daarna heel langzaam weer wat aangeschaft. Maar veel niet hoor..

 4. Nou een azalea mag in de winter wel bij me binnen hoor, maar ik houd iik wel van bloemen en heb ik altijd wel een boeketje staan. Ik vind het gewoon kaal als er bloemetje in huis is.bij me, Maar heel goed ben ik met kamerplanten nou ook weer niet , volg eigenlijk wel een beetje jouw lijn;-)

  1. Als ik eens een bos met bloemen krijg zit ik altijd al weer te denken wanneer kan ik die met goed fatsoen wegmikken. Dan kunnen ze hem beter maar niet geven. Niet dat ik het niet mooi vind maar vind het gedoe zo’n vaas, dan gaat ie weer stinken of moet er water bij. ……De meeste in mijn omgeving weten het wel dus krijg zelden bloemen haha……

 5. Zou niet zonder mijn planten kunnen. Gewoon in de zomer buiten ingraven dan doen ze het heel goed. Ik heb ook nog een sanseveria van mijn schoonvader (overleed in 1982) hij bloeide pas nog.

 6. Ik kan niet zonder planten. Heb zowel bloeiende als niet bloeiende en zelfs planten die normaal niet bloeien krijg ik aan het bloeien hahahaha.
  Van een bloemist heb ik eens gehoord dat kamerplanten het beste gedijen bij een beetje verwaarlozing. Dus, ook bij mij krijgen ze heel weinig water, maar als ze dan krijgen, krijgen ze gelijk een hele plons ……… mijn oudste plant leeft zo al 30 jaar.

  1. Je hebt dus groene vingers voor kamerplanten. Mijn planten blijven ook wel een flink aantal jaren inmiddels maar langer als 10 denk ik niet…. die van mijn moeder is ook al oud dus hoop die nog heel lang te hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s