Top 10 huftergedrag…..

Ik wilde al een tijdje een blogje schrijven over hufterigheid maar toen ik vandaag door een aantal scholieren bekogeld werd met ik weet niet wat het waren maar een soort plantenknoppen of zo gaf dat wel de doorslag.Voetbal
Ik fietste gewoon verder, had er verder ook weinig last van,  maar het hele eind had ik er spijt van niet omgekeerd te zijn ze voorbij te rijden met mijn E-bike en hem dwars op te weg te zetten, een foto van ze te maken en ze te vragen wat daar nou zo leuk aan was.  Maar goed dat heb ik dus niet gedaan, niet omdat ik bang was of zo maar meer door de verbazing over wat er zo onverwacht gebeurde.
Ben de laatste weken ook wel wat keren hufterig gedrag tegen gekomen……. in willekeurige volgorde…..
1.   De “blikvangers” weet niet of jullie die kennen die staan onderweg om blikjes of andere dingen in te gooien.  Maar wat gebeurt er mensen gooien er gewoon hele vuilniszakken in.
2.  Het ophangen van vuilniszakken met plastic afval. Dat wordt bij ons op donderdag opgehaald maar op maandag zie ik de zakken al overal hangen. Je zou maar wonen waar zo’n lantaarnpaal met haken voor je deur staat.
3.  Bij de voetbal werd een feest gegeven, aan de leeftijd 18 jaar voor drank werd streng de hand gehouden. De gemeente heeft besloten dat het sportterrein voor de voetbal een open karakter moet krijgen. Gevolg: Op deze avond was de parkeerplaats vol met 16 jarigen die allerlei flessen drank bij zich hadden. Een jongen was dronken thuis gekomen en de ouders hadden de politie gebeld. Wie kreeg de schuld?  De voetbalvereniging.  (Op de foto hetgeen ze allemaal vonden op het terrein en velden wat meegenomen was van thuis)
4.  Vandaag waren door een grote stroomstoring bij de Lidl maar twee kassa’s beschikbaar. Gevolg lange rijen voor die twee kassa’s. Heb het geklokt, we sloten achteraan en waren binnen een kwartiertje aan de beurt…… Het gemopper en gezeur van een aantal mensen pfff.  (Heel eerlijk gezegd gaf het ook een soort verbroedering en hadden we ook nog leuke gesprekken met andere klanten in de rij, lotgenoten haha.)
5.  Het fietsen op de brug waar wij vaak over heen rijden. Hoe scooters, fietsers zich gedragen om toch nog net even de ander in te halen, tegenliggers of niet. Zeker als de brug open gestaan heeft is dat een drama. Valt me mee dat het meestal ook nog wel weer goed gaat.
6.  Bij mijn zoon hadden we het zo over de voetbal. Hij was dit jaar gestopt met spelen. (huis, kindje, druk druk). Maar ook door de mentaliteit. Vroeger zei hij (32 jaar) en moest zelf ook wel om lachen dat hij over vroeger sprak,  als we gingen trainen en dat begon om 8 uur waren we er half 8 in de kleedkamer. De laatste jaren als we gingen trainen mocht ik blij zijn als ze er om 8 uur waren en werd het vaak kwart over 8 voordat ze konden gaan trainen. Dat is de mentaliteit momenteel.
7.  Zondag hoorde ik op de radio dat iemand putdeksels er uit gehaald had in een straat waar een oproep gedaan was voor een reanimatie. Gevolg: Politie of brandweer auto (weet niet meer wat het was) beschadigd en niet op tijd kunnen komen voor de reanimatie. Het zou je familie maar zijn. Welke idioot doet zulke dingen nou. Denkt zo iemand nooit wat als het mijn familie zou zijn…..  Wij zien het ook bij het jeugdwerk, we houden altijd een route vrij voor hulpdiensten. Maken een parkeerplaats voor fietsen en toch zetten ouders hun fietsen gewoon zodat er niets meer langs kan. (je zou toch 5 meter verder moeten lopen)  Wat nu als hun eigen kind ongelukkig van een hut afvalt of zo (gelukkig nog nooit gebeurd) denken ze daar dan nooit over na.
8.  Bij de bazaar waar ik vorige week ging helpen, wij waren bezig met het uitstallen en inrichten van de tafels. Dan komen er mensen die meteen al beginnen te graaien terwijl de bazaar nog niet eens open is. Heel irritant.
9.  Mensen met kinderen die zelf met hun telefoon zitten te “spelen” terwijl de kinderen  uit verveling over de banken gaan klimmen of rennen in een restaurant. Of als ze wat vragen aan hun ouders afgesnauwd worden. Dan zou ik wel willen roepen “ze zijn zo kort jong, geniet er toch van is die telefoon nu echt zo belangrijk”.
10.  Deze week fietste ik langs de dijk, daar staan op veel plaatsen van die kraampjes waar ze fruit of groentes verkopen. Daar staat dan een busje of zo bij. Hoorde dat die busjes gestolen worden, mensen dingen meenemen zonder te betalen.  Zag bij een kraampje staan “Let op camerabewaking”. Of er echt een camera stond kon ik niet ondekken maar het is toch van de zotte.

Kraampje 1 (Middel)

24 gedachten over “Top 10 huftergedrag…..

 1. Aan opvoeden wordt niet meer gedaan. Alles mag, als pap en mam maar geen last van de kinderen hebben. Straks weet niemand meer hoe het moet om een beetje beleeft of behulpzaam te zijn.

 2. Vanochtend vond ik een oude stofzuiger en een boksbal in de berm gedumpt, te gek voor woorden. Ook ooit bijna gestapt in een gat van een verwijderde putdeksel, levensgevaarlijk. Ik erger me heel wat met al die rotzooi overal.

  1. Ik snap die mensen echt niet hoor. Dat afval ook. Wat ik wel zie is dat het ophalen van afval zo strik gemaakt wordt en ook duur dat mensen dit soort dingen gaan doen….niet dat het goed is natuurlijk. Maar vroeger werd grof vuil opgehaald hier gratis als je belde. Nu moet je 42 euro betalen…. dat is best veel geld natuurlijk. Weet niet of dat nu zo slim bedacht is allemaal.

  1. Had het ooit in het Huttendorp een keer met een kind, pakte alleen zijn bovenarm om te zeggen dat ie een leeg zakje chips op moest ruimen. Hij gilde la me los, blijf van me af alsof ik hem mishandelde….. dat komt niet van een kind hoor dat geven ouders ze in.

 3. Tja, vroeger was er natuurlijk ook wel ondeugende jeugd maar hadden ouders en politie nog gezag! Nu geven vaak de ouders al het slechte voor voorbeeld. Ik heb zelf eigenlijk niet heel veel slechte ervaringen maar ja, ik kom ook haast nergens meer;-)

  1. Ik durf gelukkig nog steeds wel wat te zeggen hoor maar door dat gooien was ik zo verbouwereerd dat ik gewoon te laat reageerde. Ze roepen ook wel eens wat dan roep ik vrolijk wat terug…..

    1. Dat merk ik ook wel. Dan roepen ze soms heel hard naar me Hallo Mevrouw…. om een reactie uit te lokken en dan roep ik heel hard Hallo Jongens terug dan lijken ze er meteen geen lol meer van te hebben………

  1. Ja gek eigenlijk vroeger werd je gewoon door buren of omstanders gecorrigeerd. Als je het nu doet kan je een grote mond krijgen van kind en ouder vaak. (niet allemaal hoor wil ze niet allemaal over een kam scheren).

 4. Drama en hoeveel bakken er ook staan er zullen altijd mensen zijn die het makkelijker vinden om hun afval gewoon ‘te laten vallen’. En als kinderen het doen wordt er door ouders vaak niets van gezegd, dus ze leren het ook niet meer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s