Herfst op de Veluwe…

Gisteren bij Wim een prachtige route gaan fietsen langs zandverstuivingen, heide (helemaal verdord en dood) sprengen, bossen, heuvels, heel veel heuvels…..
Tja het is daar wel heel anders fietsen dan hier in de polder waar alles zo vlak is.
Op de Veluwe is het altijd klimmen geblazen maar ja na elke klim komt er ook wel weer een afdaling natuurlijk en hoe heerlijk is dat om lekker naar beneden te “vallen”.
Thuis heb ik E-bike en daar niet dus het is zo nu en dan voor mij best wel aanpoten om iedere keer bergje op bergje af te gaan maar we hebben alle tijd en het is wel zo, als je wat langzamer rijdt dan zien we ook veel meer.
Van Apeldoorn naar Hoog Soeren (meteen de eerste 6 km al in stijgende lijn) naar Assel, een oud treinstationnetje dat niet meer in gebruik is als treinstation maar er is wel een heel leuke uitspanning (ouderwets woord denk dat het te maken heeft deze naam dat vroeger de mensen hier hun paarden uit konden spannen maar ik verzin het ter plekke hoor). Gewoon heerlijk op het terras gezeten om wat te drinken.
Daarna doorgefietst naar Radio Kootwijk, altijd weer een apart gezicht zo’n enorm gebouw midden in de bossen te zien staan.


Daarvandaan naar Hoenderloo en via Ugchelen weer terug naar Apeldoorn. Alles gereden via een knooppuntenroute en dat werkt echt heel goed.
In Hoenderloo een lekkere pannenkoek zitten eten met uitzicht op een ijszaak waarop staat dat ze het lekkerste ijs van de Veluwe verkopen. Volgens Wim komen mensen van heinde en ver om hier ijs te kopen en te halen.  (wij dus niet, de pannenkoek was wel genoeg voedsel om weer thuis te komen). Komt nog wel een keer……
Het is wel grappig Wim heeft altijd moeite met de wind in de polder en ook toen ik nog geen E-bike had kostte dat me weinig moeite en ik vind dat klimmen best wel een dingetje eigenlijk terwijl Wim zonder moeite de heuvels neemt.
Maar goed als wij op weg gaan hoeven we nooit de trein te halen bij wijze van spreken en nemen we er alle tijd voor.
Anneke 1 (Middel)Het wordt in het bos echt wel herfst, veel bladeren, bomen die beginnen te verkleuren……. erg droog nog wel alles daar.  Het lijkt wel niet op te kunnen dit jaar ieder weekend dat we samen zijn geweest dit jaar was het eigenlijk prachtig weer en konden we er op uit trekken.
Nog een foto gemaakt terwijl ik bladeren omhoog gooide maar ik kijk wel heel benauwd maar het was wel grappig om die foto te maken…. na drie keer wilde ik niet vragen aan Wim of het nog een keer kon en eigenlijk is ie best grappig geworden nog met die boog met bladeren boven mijn hoofd.

18 gedachten over “Herfst op de Veluwe…

  1. Doordat ik bijna iedere dag wel een km of 25 fiets heb ik kuitspieren als strakke kabels……… nee ik had daar helemaal geen last van. Was de rest van mijn spieren ook maar zo. 😉

 1. Hoeveel km hebben jullie niet gemaakr? Een behoorlijke rit volgens mij. Dat ijsje bij Hoenderlo ken ik wel. En daar komen ze iid heinde en ver vandaan naartoe. Ik weet niet beter of het is daar altijd geweest.

 2. Heerlijk dat weer en inderdaad is het herfstig bij jou, hier valt het best mee al vallen er wel een paar blaadjes.

 3. Herfstvreugde

  we voelen onmiskenbaar de winter naderen
  door het sterven van ontelbare bladeren
  sommigen gooien er levenslustig omhoog
  zó kunstig dat het lijkt op een bladerenboog

  Je hebt die gezellige samen-dag weer mooi beschreven!
  Jullie zijn bijlange nog niet in de herfst van jullie leven, Anneke. 🙂
  Lenjef

  1. Nou na 40 km fietsen voelden we het wel ’s avonds hoor dat we geen 18 meer zijn. Maar toch blij dat we nog zo samen op pad kunnen natuurlijk en hopen dat het nog lang zo zal blijven.

  1. Nou was eigenlijk verbaasd dat het precies een boog gaf zo….. we hadden het al een paar keer geprobeerd dat het mislukte. Wel gelachen natuurlijk…… maar na drie keer vond Wim het wel genoeg ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s