Herfstig…….

Herfst Loetbos 36Eigenlijk vind ik alle vier de seizoenen ook wel lekker als het echt seizoenen weer is. In het voorjaar het ontwaken van de natuur, in de zomer lekker strak blauwe lucht en warm, in de herfst regen, wind en een grijze lucht en in de winter sneeuw, kou en vriezen.
Zoals vandaag echt herfstweer. Regen, harde wind, grauw en grijs…..
Natuurlijk is het niet waar hoor ik geniet veel meer van een zonnetje en 20 graden in de herfst. 😉
Maar toch had het wel wat vandaag en precies toen ik klaar met werken was, was het ook droog dus lekker nog een eind gaan fietsen.
Flinke bries en ik zet dan expres mijn ondersteuning niet sterker (veel mensen denken dat je met een Ebike vanzelf gaat) zodat ik ook echt het gevoel wel heb dat ik tegen de wind in moet fietsen lekker langs de Lek met het opspattende water.
Even bij de Hema een bakje gedaan en een poosje zitten puzzelen, nog een praatje met een dorpsgenoot.  En terug naar huis is het nog droog, dus ik trof het toch, even uitgewaaid.
De tijd nemen voor mijn eten, wat minder eten en een extra maagtablet hebben er voor gezorgd dat mijn maag weer aardig tot rust begint te komen gelukkig.
Als ik net thuis ben wordt er gebeld en de man waar ik een paar weken geleden een toespraak voor geschreven had staat voor de deur en ik laat hem binnen.
Hij geeft me een VVV cadeaubon van 25 euro, wat leuk. Hij had destijds wel gezegd dat ik er iets voor zou krijgen maar het was voor mij ook de eerste keer dat ik zoiets deed vandaar dat ik gezegd had dat ik er niets voor hoefde te hebben. Het was inmiddels al weer een tijdje geleden dus dacht dat is ie vast vergeten. Ook prima.
Misschien doe ik nog wel eens een keer een beroep op je zei hij, ik ben altijd zo zenuwachtig als ik moet speechen (zo grappig een vent van bijna 2 meter altijd in het bedrijfsleven gezeten).
Nou je hebt mijn nummer zei ik, laat het maar weten als ik wat kan doen voor je.
Had over deze toespraak een half uur gedaan ongeveer dus vond het nog wel snel verdiend eigenlijk. In het café moet ik er harder voor werken voor veel minder.
Vanavond even appen met Peter nog over zondag en mijn tranen.  Herfst Loebos 1 (Middel)Bedankte hem voor zijn luisterende oor.  Je bent echt een lieve moeder en oma voor ons zei hij en we houden echt van je. Dan komen de tranen bijna weer maar dan van zo’n fijn gevoel.
En als dan mijn lief als we bellen zegt dat hij weer zo uitkijkt naar ons weekend samen kan mijn dag echt niet meer kapot.
Count my blessings, ik doe het echt hoor en soms zo’n herfst dipje mag ook best een keer.  (foto’s archief)

16 gedachten over “Herfstig…….

 1. Alle seizoenen hebben wel iets moois. Ik hou meer van de herfst en de winter omdat ik dan veel moe doe, als het zo warm en zweterig is haal je niet zoveel uit. Heerlijk zo’n man die je ondersteunt als je het moeilijk hebt en een kadobon is nooit weg.

  1. Ja het najaar is niet mijn tijd inderdaad. Heb echt geweldige mensen om me heen dus mag zeker niet klagen hoor maar opeens overvalt het me dan…… het is niet anders. Gelukkig meestal met een paar dagen wel weer het ergste over.

 2. Een “alle seizoenen mens” ben je, ik trouwens ook hoor met dezelfde restrictie als jij, in de winter moet het ook echt winter zijn enz… heerlijk! Wat leuk dat die man zijn belofte waar maakte , hij heeft gelijk een goede speech op papier maakt je zekerder als spreker.
  Je bent je dipje volgens mij alweer helemaal te boven, fijn hoor al die lieve mensen om je heen.

  1. Bij mij is het meestal de combinatie van grieperig, grijs weer dus meestal in oktober heb ik daar wel wat last van. Vroeger had ik een huisarts en als ik dan bij haar kwam dan wist ze het al en nam ze de tijd om met me te praten. Dat zie je nu niet meer. Maar een flinke huilbui en een luisterend oor doen dan zoveel goed. Heb echt veel mooie en lieve mensen om me heen hoor. Heb helemaal niets te klagen eigenlijk.

   1. Heel jammer dat huisartsen daar de tijd niet meer voor nemen , het scheelt heel veel ellende bij mensen die dan vaak psychosomatische kwalen rollen . De zorg zit zichzelf in de weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s