Verloren uren ? of weer wat geleerd……

popEen keer per week ga ik meestal met mijn zusje op stap en vandaag dus ook. Ze wilde een keer naar de kringloopwinkels en ik hobbelde wel met haar mee.
Meteen al zag mijn zusje iets wat ze hebben wilde. Zij vindt die stoffen clowntjes (meestal op schommels) zo leuk. Die hangt ze gewoon zomers in de boom en als ie helemaal weer verteerd is gaat ze weer op zoek naar een andere.  Nou er stond 1,50 op zijn zooltje maar hij hing nogal hoog we konden er niet bij. Wij zussen zijn niet voor een kleintje vervaard dus ik eerst op een krukje gaan staan, nog niet, daarna viste mijn zus een stok uit een bak en ging het proberen.
“Ik doe het zeker heel onhandig” zei ze mijn bedenkelijke gezicht bekijkend. “Ja beetje andere kant op draaien antwoordde ik. Ze probeerde het maar opeens zat de stok ook helemaal vast. De pop hing namelijk met een houten ring aan een haak. Dus ik nog een keer proberen. Nu is subtiliteit niet echt mijn ding, ben meer van gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks, dus ik geef er een ruk aan en ja hoor de clown komt naar beneden vallen op de stenen vloer. De houten ring had ik dus al gesloopt, de rest was nog intact.  brien
Maar ik wist dat ik nog wel een houten ring thuis had dus zei, koop hem maar dan maak ik hem wel. Maar dat hoefde voor haar niet ze ging hem toch niet aan een ring ophangen.
Opeens zag ik een doos met allerlei zakken wol staan. Nu had ik vorige week bij het schoonmaken van het speelgoed ook mijn barbiepop gevonden. Of eigenlijk is het geen echte barbie die was te duur dus kregen we een nepzusje van haar Syndi  (mijn zusje en ik kregen volgens mij altijd dezelfde cadeautjes, ik een met zwart haar en zij met blond haar. Heb er nauwelijks mee gespeeld was geen poppenkind) die ik persoonlijk ook nog wel mooier vond trouwens. Nog steeds. Alleen ze was nu wel helemaal bloot dus ik dacht dan ga ik een jurkje voor haar breien.
Vond een zak met dunne wol,best veel maar kostte maar 2 euro dus ik dacht neem het wel mee kan er misschien nog wel wat anders van maken.
Bij de kassa van de kringloop zag ik in een kast ook nog een pittenzak liggen. Nu gebruik ik altijd een pittenzak om mee naar bed te nemen in de winter, lekker warm en het is gewoon een soort knuffel (als Wim er niet is dan krijgt ie een paar dagen vakantie. Ook in de zomer maar dan warm ik hem niet op of zelfs dan ook nog wel eens)
Twee euro kostte ie, ik maakte de doos open en hij was helemaal nieuw dus die nam ik ook maar mee. Een nieuwe kost toch 10 euro.
Thuis dacht ik ga meteen beginnen met breien. Pennen opgezocht en begonnen. Op de gok wat steken opgezet. Beetje gemeten hier en daar. Heb toen Peter klein was heel veel gebreid vooral leuke inbrei truien. (zeker de Feyenoord truien waren populair bij zijn vriendjes ook )  Maar nu was het wel weer een tijd geleden, sterker jaren geleden dat ik gebreid heb.
Heel dunne wol dus dunne pennen die had ik wel en begonnen. Best een gepriegel allemaal maar gewoon doorgegaan. Echt uren zitten breien tot het jurkje klaar was. SindyDe randjes nog omgehaakt. Best een simpel jurkje natuurlijk en ik vond het heerlijk om weer eens te breien. Alleen nadat ik hem in elkaar genaaid had zag het er echt niet uit. Nog wat zitten prutsen om het toch voor elkaar te krijgen maar ik ken mezelf ook wel dat trek ik ook niet aan. Had ook geen zin om dat gepriegel weer uit elkaar te halen dus heb hem maar weggegooid.
Verloren uren ?? of leergeld??  Vond het gewoon leuk om te doen en ga zeker weer opnieuw beginnen maar nu misschien een echt patroontje vinden of zo. Weet het nog niet komt vast goed en voor de winter om is zal deze poppendame ook wel netjes in de kleren zitten, gebreid en wel.
Plaatjes internet….. mijn zus kocht echt een hele leuke blauwe clown op schommel. En deze Sindy komt ook van http://www.  Mag tenslotte geen naaktfoto’s plaatsen op mijn blog 😉 😉

8 gedachten over “Verloren uren ? of weer wat geleerd……

  1. Leuk verhaal weer, je schrijft het gedoe met het clowntje lekker beeldend.
    Bij kleine dingen zoals barbiejurkjes vind ik haken makkelijker, ook omdat makkelijker uit te halen en zo te corrigeren is

  2. Breien is best leuk maar ja, het loont tegenwoordig niet om een trui te breien, maar zo’n klein dingetje is dan leuk om te doen. Er zijn op het internet vast wel patroontjes te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s