Datumprikker en lootjestrekker…..nl

downloadTijden veranderen en ook communiceren met elkaar verandert daar kreeg ik de laatste paar weken al weer een paar voorbeelden van.
We gaan samen Sinterklaas vieren met de hele familie (nu zijn onze families niet zo groot Peter enig kind en Chantal heeft een zus) dus 11 man/vrouw in totaal.
Allemaal een cadeautje kopen van 15 euro en gedichten en surprises maken mag/hoeft niet.
Vroeger vierden we ook regelmatig Sinterklaas samen en dan werd op mijn exgenoot zijn verjaardag 12 november briefjes getrokken. Alle namen op een papiertje dichtgevouwen en in een doos. Allemaal stiekem kijken en had je jezelf getrokken moest het nog een keer over.
Nu gaat het allemaal digitaal via lootjestrekken, iedereen logt in en als dat gebeurd is geeft de computer iedereen een naam. Nooit meer dat je jezelf kan krijgen natuurlijk zo stom is die site nu ook weer niet. En daarbij gekoppeld cadeausuggesties met daarbij sites waar je cadeautjes kan bestellen. Je kan een verlanglijstje maken en toevoegen aan deze app. Het werkt prima moet ik zeggen. ( die cadeausites hebben natuurlijk imagesconnecties met Bol.com en dat soort sites om cadeautjes te bestellen. Als je afgesproken hebt voor een bepaald bedrag krijg je een hele lijst met cadeausuggesties in die prijs)
Zelfs de gedichten kan je digitaal laten maken.
Afgelopen week namen ook twee vrijwilligers van ’t jeugdwerk het initiatief om een uitje te gaan organiseren. Dat doet we ieder jaar, iets sportiefs doen met daarna eten.
Het was de gewoonte om op de evaluatievergadering meteen een datum te prikken maar dit keer hadden we geen evaluatievergadering gehad dus kwamen de meiden met datumprikker.
Opnieuw inloggen en op de vier gekozen data dan invullen of en wanneer je kan.  En inderdaad binnen een uur of 2 had iedereen het ingevuld en was de datum bekend zodat iedereen er rekening mee kan houden, vrij kan vragen enz.
Ook de verlanglijstjes gaan digitaal, het kleine kladblokje wat vroeger in zwang was om een verlanglijstje van te maken is helemaal uit. Een digitaal lijstje waar je aan kan vinken als er iets gekocht is. Geen kladblokjes meer om door te geven aan elkaar.
Weet nog dat ik voor mijn verloving en trouwen van die lijstjes maakte, plaatjes uit folder erbij plakken, best leuk om te doen eigenlijk.
Nou ja op zich is er ook niets mis mee natuurlijk, het werkt prima, er hoeft niet eindeloos gebeld of overlegd te worden met elkaar. Niet opnieuw lootjes getrokken te worden…
Alles gaat via de app en dat is ook wel gemakkelijk hoor.download Pas vroeg Chantal ook even een paar boodschappen voor haar mee te nemen en kreeg ik een digitaal boodschappenlijstje toegestuurd.
Peter vertelde pas dat ze een lijst hebben van de producten die ze altijd op voorraad hebben of kopen. Als er dan wat op is zetten ze het op de boodschappenlijst en als een van de twee de boodschappen heeft gedaan wordt het er weer afgestreept.
Heel gemakkelijk allemaal en praktisch maar toch…….. soms mis ik het wel zo’n papieren verlanglijstje of het stiekem kijken op een papiertje wie je geloot hebt …………

24 gedachten over “Datumprikker en lootjestrekker…..nl

  1. Ik ben heel erg digitaal ingesteld, maar voor sommige dingen toch nog niet. Maar datumprikker is best handig. Je weet dan al snel wat sowieso afvalt. En toch blijf ik dol op papier, kan echt niet zonder blocnote of briefjes…

  2. Om lootjes te trekken wordt het bij ons inderdaad al een paar jaar gebruikt en dat werkt prima, verder doe ik er helemaal niets mee .Misschien wel omdat ik ook zelden boodschappenbriefjes gebruik. Zodra ik een verpakking van het een of ander aanbreek neem ik de eerstvolgende keer een nieuw pak mee. Vergeet ik dat is het niet erg want ik heb dan nog tijd genoeg.Hoogstens voor de feestdagen als je wat meer dingen nodig hebt die je normaal niet zo in huis hebt.

    1. Ik weet ook meestal wel wat ik nodig heb en soms vergeet ik wat maar dat is dan ook niet zo erg. Heb altijd wel zoveel in huis dat ik niet gauw zal verhongeren of verdorsten. 😉 . Maar voor Sinterklaar werkt het inderdaad wel handig.

  3. Datmprikker is een uitkomst, zeker als er veel mensen deel moeten nemen. Sinterklaas houden we al heel lang niet meer. Ik was de enige die het nog leuk vond, de rest vind het allemaal maar gedoe. Best jammer.

    1. Het werkt inderdaad heel goed datumprikker. Heb ook jaren geen Sinterklaas meer gevierd maar nu met mijn kleindochter er bij hebben Chantal en Peter het weer opgepakt en ik vind het heel erg leuk om weer te vieren……

  4. Iedere tijd heeft weer wat anders en sommige dingen kun je maar moeilijk los laten. Gelukkig doen wij niet aan Sinterklaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s