Gewoon zo mooi…….

Foto 2 (2) (Middel)Ik ben echt geen herfst mens en als het drie dagen grijs is achter elkaar lijkt het wel of er bij mij ook een grijs deken over me heen komt. Eigenlijk nergens zin in tenzij ik mezelf een trap onder mijn achterste geeft (wat nog niet zo makkelijk is als je wat ouder wordt) en zeg ga wat doen, ga naar buiten, stap op de fiets.  ( Ik overdrijf een klein beetje hoor).
Vandaag had ik er geen last van, het zonnetje scheen al in mijn slaapkamer toen ik opkwam en na mijn ontbijt lekker naar buiten.
Op de straat voor mijn huis die ’s morgens in het zonnetje ligt even wat onkruid verwijderen tussen de tegels vandaan. Een uitgebloeid boompje in pot snoeien en zo lekker bezig zijn. Tussendoor wat praatjes met de buren die ook buiten bezig zijn. Meteen de ramen even zemen, het zonnetje, hoe heerlijk laat altijd zien dat het wel weer eens een keer nodig was.
Luchten 6 (Middel)Ook een deel van de compostbak al leeggehaald, geen rat meer te bekennen al blijf ik voorzichtig. Grote handschoenen aan en voorzichtig wat er uit halen.
Best zonde eigenlijk want de onderste laag was echt al mooie compost geworden maar goed het is niet anders. Zal nog wel 3 of 4 keer de groene container vullen zijn voordat ie helemaal leeg is.
De rattenvanger heeft vrijdag vier klemmen neergezet en hij gaat ze woensdag controleren, dat gaat ie vier weken doen en dan hoop ik dat hij wat gevonden heeft of dat ze vertrokken zijn.  Ik wacht het af.
Zo tot een uur of 2 bezig geweest en daarna gaan fietsen, mijn dagelijkse portie bewegen (al was dat tuinieren ook wel bewegen) Een paar boodschappen gedaan een bakje bij de Hema en weer via een lange route door de polder naar huis gaan fietsen.
Het voelt al weer een beetje frisser aan als ik naar huis ga, je voelt dat de avond al weer wat begint te vallen. De lucht kleurt in de mooiste kleuren bij de ondergaande zon.
En dat vind ik zo heerlijk, doet me ook altijd denken aan de tijd dat ik naar mijn moeder ging en dan ook meestal om die tijd naar huis fietste. Je ziet de dieren ook de rust gaan zoeken. Luchten 3 (Middel)
Dan in huis komen verwarming aan, het is nog koud, heel de dag de verwarming nog niet aangehad en langzaam warmt het huis op.
Doe mijn (nep) open haard aan, steek wat kaarsjes aan, zet een kopje thee en pak een chocolaatje er bij… Zo heerlijk vind ik dat…..
Beetje vergelijkbaar met vroeger als ik een hele dag geschaatst had en binnen kwam.
’t Zijn kleine dingen maar ik kan daar enorm van genieten……  zo’n heerlijke dag.
Foto’s uit archief…………

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Gewoon zo mooi…….

 1. AnneMarie zegt:

  De bovenste foto is prachtig. Ja het is kouder en soms vreselijk grijs maar we kunnen nu wel lekker bij de kaarsjes en kachel zitten. Heerlijk.

 2. Gelukkig heb ik daar helemaal geen last van, meer van de overgang zomer/herfst. Morgen wordt het weer een mooie dag. Prachtige foto’s al komen ze uit het archief. Hier geniet ik ook altijd van de ondergaande zon.

 3. Hoewel het van mij zo stilletjes aan wel wat kouder mag, geniet ik toch heel erg van deze dagen.
  Het voelt bijna als voorjaar!

 4. Ik houd ook niet van die grijze dagen Anneke, maar de herfst heeft toch ook mooie kanten, fraaie foto’s hoor.

 5. Als de zon schijnt voelt iedereen zich meteen een stuk vrolijker! Fijn dat het weer beter gaat!

 6. rietepietz zegt:

  Zonsopgang en ondergang zijn práchtig hé, Wij genieten daar ook heel erg van . We fietsen natuurlijk niet maar ook wandelend is het heerlijk buiten. Zo is de herfst prima vol te houden zou ik zeggen;-)

 7. Vlinder1960 zegt:

  Wat ik het ergst vind van de herfst en winter, zijn die donkere dagen. Met donker van huis en met donker naar huis. Bah. Overdag gaat het wel, maar ja, dan zit ik op m’n werk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s