Paddo paradijs II

Ik kon het vandaag niet laten. Eerst werken vanmorgen en daarna op de pedalen gegaan en weer een keer naar de Heemtuin in Capelle aan den IJssel gaan fietsen.
Een paar weken geleden was ik er ook geweest en het is daar zo prachtig, niet alleen omdat er zoveeeeeeeeeel paddenstoelen groeien maar ook omdat het er zo rustig is om te wandelen.
Nu liepen er ook weer een aantal paddo spotters en we kwamen elkaar steeds tegen want zo groot is die tuin niet. We wisselden vindplaatsen uit of liepen een eindje mee om paddenstoelen te wijzen waar ze stonden.
Echt zo gezellig is dat ook, geen fanatiekelingen maar net als ik gewoon liefhebbers van paddenstoelen met ongeveer net zo weinig kennis van zaken als ikzelf.
Ken inmiddels wel een aantal paddenstoelen maar veel meer ken ik nog niet.
Op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag staat dan ook een paddenstoelengids.
Wil eigenlijk wel de paddenstoelen die ik op de foto zet de namen er van te weten. Zo leer ik iedere keer iets bij.


Vandaag weer nieuwe ontdekt zoals de judasoren. Ze lijken ook op oren zien er fluweelachtig uit. En de aardsterren die je gauw over het hoofd ziet.  Maar ook de wat “gewonere” paddenstoelen zet ik graag op de foto. Geweizwammetjes gespot.
En natuurlijk de inktviszwammen, die zijn echt heel mooi met hun felle kleuren.
Kortom heb me er vanmiddag meer dan prima vermaakt.
Richting huis gaande nog even een tussenstop gemaakt bij kleindochter Yenthe waar mijn exgenoot en zijn vriendin aan het oppassen waren. Yenthe was snip verkouden maar wel tierig, dat hoort er ook bij maar wel vervelend voor zo’n kleintje natuurlijk.
Even een bakje gedaan, mijn exgenoot wil wel mijn compostbak hebben voor op zijn tuin. Heerlijk even zitten zingen en boekje lezen voor Yenthe zo schattig.
Daarna nog een goed gesprek met Erica, wat een fijn mens is dat toch en zo heerlijk dat we zo met elkaar door een deur kunnen. Gaf ons beide een goed gevoel.
Vanavond nog een bakje gaan doen bij mijn vriendin. Kreeg een allerliefst klein zilveren boekje voor in mijn mini kastje met fotootjes van Dordrecht er in. Wat een mooi cadeau..
Kortom een dag die ik zeker dubbel tel……..

17 gedachten over “Paddo paradijs II

    1. Een hanenkam is een andere naam voor een cantharel dat is een heel andere paddenstoel. Hanepoot nog nooit van gehoord. Ken hem niet anders dan inktviszwam vanwege de op tentakels lijkende vormen.

  1. Geweldig mooi die verzameling en er zitten een paar tussen die ik nog nooit heb gezien. Mooi kadootje. Hoop dat je kleindochterver snel weer boven op komt!

    1. Ja die zijn echt bijzonder om te zien. Zeker dat kleintje nu dat gewoon in een stronk zat. Meestal vind ik ze (ook dit jaar voor t eerst na een tip) op de grond gewoon. Ze stinken wel trouwens…….

  2. Dat er zoveel soorten paddenstoelen wist ik niet eens, laat staan dat ik je aan namen zou kunnen helpen. ;-)Maar er zal vast wel een goed boek over zijn dus dat komt wel goed met je verjaardag

    1. Er zijn meer dan 4000 soorten in Nederland. Daarvan ken ik er inmiddels misschien 25 misschien iets meer….. dus heb nog een lange weg te gaan. Maar vind het wel leuk om de door mij gefotografeerde paddenstoelen te kennen. Had Wim afgelopen weekend een verjaardagstip gegeven een paddenstoelen boek. Vandaag belde ik hem en was ie het al weer vergeten….. haha……. komt vast goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s