Daar komt de Ali Express……..

download (1)Gisteren was ik met mijn jongste zus dus op stap en ik vertelde dat ik voor mijn verjaardag graag een mini statief wilde hebben voor mijn camera. Had het bij die paddenstoelenfotografen gezien hoe handig dat is. Leuk cadeautje om aan mijn zoon te vragen. Kost zo rond de 30 euro dus dat valt nog wel binnen het budget denk ik.
Waarom bestel je hem niet op AliExpress zegt mijn zus. Zij is helemaal fan van AliExpress. Ze hobbiet graag met die nieuwe rage diamond painting en dat kost daar zoveel minder dan wanneer ze het hier in Nederland ergens bestelt of koopt. (wat een priegelwerk is dat trouwens zeg, zou mijn ding niet zijn maar zij vindt het geweldig om te doen)
En voor wie niet weet wie AliExpress is, dat is een soort webwinkel uit China waar je goedkoop alles aan kan schaffen, ook wat je niet nodig hebt natuurlijk want ze verkopen de duvel en zijn ouwe moer..
Ik weet nog dat Peter ooit echt al jaren geleden toen hij nog student was samen met een vriend in China horloges gekocht heeft. Die horloges waren toen heel populair onder de jeugd. Hij kon dan zo’n 200 horloges kopen voor zo’n 2.50 per stuk en die verkochten ze dan voor 10,00 per stuk en 2 voor 17,50.
download (1)Hij nam een lening bij mij (rente voor mij een gratis horloge 😉 ) en ik vond het wel grappig dat ze dat deden. Ze gingen als zoete broodjes over de toonbank en waren zo verkocht. Een tweede zending werd besteld, die duurde aanzienlijk langer dan de eerste voordat het verkocht was dus adviseerde ik daarna maar te stoppen. En dat deden ze, ze hadden mooi winst gemaakt en waren een ervaring rijker. En ik kreeg netjes het geleende geld terug en zelfs twee horloges.
Ik weet dat hij momenteel ook regelmatig daar dingen bestelt zeker toen hij zijn huis aan het opknappen was. Nou ja ik dus ook gisterenavond op die site gaan kijken.
Een account aangemaakt en op gaan zoeken wat ik wilde hebben, ik vond dezelfde als ik wilde voor de prijs van 12 euro. Natuurlijk ga ik dan verder kijken, ik wilde al heel lang een reserve accu want heb al een paar keer gehad dat opeens mijn camera het niet meer deed omdat ie leeg was. Dat was nog flink zoeken want er zijn zoveel soorten maar vond ze inderdaad.  Ik nam me voor om voor zo’n 50 euro accessoires te kopen dus zocht nog een uv filter, een lensje en een afstandbediening en was in totaal 47.00 kwijt.
Afijn na zo’n ruim twee uur snuffelen en uitzoeken drukte ik op bestellen en dan gebeurt het. Op de site zo’n rolmenu met woonplaatsen en Lekkerkerk stond er dus niet bij.
Ik dan maar gemeente Krimpenerwaard ingevuld, die stond er wel bij maar hij gooide me er steeds weer uit van postcode en naam corresponderen niet.
Na een printscreen gemaakt te hebben, had niet voor niets zo lang zitten zoeken, stopte ik er maar mee, dan maar niet. 905798
Vanmorgen even op mijn telefoon een Ali app geïnstalleerd en wonder boven wonder rolde ik zo door het menu heen. Mijn bestellingen stonden er nog in dus betalen en klaar was Anneke. Kreeg meteen bevestigingen via de mail binnen.
Nu maar afwachten of het echt allemaal goed gegaan is en of ze weten waar ze het heen moeten sturen want mijn woonplaats heb ik niet meer ingevuld. Wel de postcode en straat en huisnummer dus die koppeling wordt waarschijnlijk wel vanzelf gemaakt… Het kan soms wel 4 of 5 weken duren begreep ik wel. Heb er geen haast mee en komt er niets dan heb ik 50 euro leergeld verspeeld……dus AliExpress doe je best……….

21 gedachten over “Daar komt de Ali Express……..

 1. Hopelijk komt het goed door de douane anders moet je nog eens flink bijbetalen. Mijn man had dat eens er kwam toen nog 40 euro invoer bij en dan ben je duur uit!

  1. Ja dat is vervelend. Ik heb van mijn zus nog nooit gehoord dat ze invoerrechten moet betalen terwijl ze daar zo vaak iets besteld. Ik wacht het dus maar af. En anders heb ik pech.

  1. Eigenlijk gebruik ik ook nooit een statief. Maar zag het bij die paddo spotters was toch wel handig eigenlijk zo’n klein statief. Wordt vervolg, ben zelf ook benieuwd wat en wanneer er wat zal gaan komen.

 2. Zo bestelde mijn dochter van toen 14 jaar, hairextensions bij ‘Ali Baba en de veertig rovers’.
  Kosten €10
  Bij aflevering diende zij nog even €70 extra te betalen vanwege de invoerrechten.
  Dure les!

  1. Ja zoals ik al in eerder reacties zei, mijn zus bestelt er vaak maar heb nog nooit iets gehoord over invoerrechten. En mijn zoon die toch voor een aanzienlijk bedrag destijds bestelde hoefde ook geen invoerrechten te betalen. Ik wacht het dus maar af.

 3. Mijn zoon is ook fan van AlieExpress. Bij AlieExpress kun je ook filteren op ‘geen bezorgkosten’. Ik heb er nog nooit iets gekocht maar wel bij Wish. Is net zoietsEn inderdaad, boven de 22 euro niks kopen, want dan moet je invoerrechten gaan betalen. Voor kleine dingetjes is het heel leuk!

   1. Het gaat erom dat je op een artikel dat boven de € 22 kost invoerrechten moet betalen. Maar meestal koop ik kleine dingetjes bij Wish en of je het nou in één bestelling doet of apart, de verzendkosten betaal je per artikel, komt ook allemaal apart binnen want is van diverse leveranciers. Bij Alie kun je dus voor je naar iets gaat zoeken filteren op ‘geen verzendkosten’ dat scheelt sowieso. Maar als jij een jas zou kopen voor € 25 of zo dan ben je aan de beurt. Of een mobieltje voor € 50 bijvoorbeeld.. Snappie?

  1. Ik ook zelden hoor maar wilde het wel eens proberen, scheelde toch wel veel geld en als het werkt. Zie de dingen die ik koop ook liever eerst zelf. Maar vorig jaar moest ik een filter voor mijn vijver en zonder auto wist ik niet hoe thuis te krijgen dus dan is het wel verdraaid gemakkelijk om het thuis te laten bezorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s