In een hoekie met een boekie…….

Boeken-lezenVroeger kan je me uittekenen met een boek in mijn handen, zat altijd te lezen maar de tijd dat ik wekelijks een of meerder boeken haalde uit de bieb ligt al wel weer een aantal jaren achter me.
De laatste jaren heb ik heel weinig boeken gelezen, wel gelezen maar geen boeken. Wel tijdschriften en op internet dingen maar me helemaal verliezen in een boek. Nee dat komt er haast nooit meer van.
Hoewel de laatste week heb ik al twee boeken gelezen, niet de allerdikste maar toch.
Wat is het geval mijn televisie boven kreeg geen beeld meer. Ik had daar al 11 jaar “gratis” beeld via de kabeltelevisie maar sinds kort is de analoge televisie helemaal weg dus was ik opeens ook mijn tv ontvangst kwijt. Jammer maar helaas bijna 11 jaar gratis beeld gehad, mij hoor je niet.
Toch wilde ik boven wel weer tv hebben dus KPN gebeld voor een set en dat kwam, alleen het was maar de helft van wat ik nodig was. Geen probleem, alles kan ik weer opsturen (zou twee weken geleden daar al een retourbox voor krijgen, ik wacht af) en ik kreeg binnen twee dagen een nieuw en uitgebreider set.
boekenlezen-1(1)Nu had ik inmiddels al een week geen tv boven dus in plaats van altijd nog even een half uurtje kijken als ik naar bed ging nam ik nu maar een boek mee. En eigenlijk is dat ook wel weer lekker, gewoon even lezen. Het nadeel is wel dat bij de tv kon ik er een sleeptimer opzetten dus als ik na vijf minuten in slaap viel dan was dat ook prima, hij stopte dan vanzelf. Ik keek toch altijd naar programma’s op discovery of dat soort zender en dan zonder geluid aan te zetten. Maar met een boek moet je het licht weer uitdoen, mijn bril af en mijn boek wegleggen als ik voel dat ik slaap krijg.
Ruim een week geleden kreeg ik dat set maar toen voelde ik me toch al niet zo lekker dus het kwam er maar niet van om het aan te sluiten. Een paar dagen geleden toch alles aangesloten maar er kwam geen beeld. Nog een keer gekeken maar nee.  Misschien moet het nog geactiveerd worden zei Peter maar heel eerlijk ben ik er nog niet toe gekomen om te bellen of het nog een keer te proberen.1482180464Nu heb ik het voor morgen op mijn lijstje gezet om te doen. En eigenlijk mis ik die tv boven nu ook niet zo erg.
Ben inmiddels bijna door mijn boeken heen dus bij de kringloop maar weer eens gaan kijken voor wat boeken. Heb een aantal jaren geleden mijn abonnement bij de bieb opgezegd omdat ik er zelden meer kwam.  En zeker met dit weer is het toch wel lekker, even helemaal weg te duiken in een boek.

Plaatjes www……

15 gedachten over “In een hoekie met een boekie…….

 1. Ik vind het altijd heerlijke, even lezen als ik in bed lig. En op die manier lees ik af en toe nog een boek uit, want anders komt het er niet van. Ook ik haal tegenwoordig mijn boeken vaak bij de kringloop, vooral omdat de bieb in ons dorp nog maar heel klein is.

 2. Ook in bed is een e-reader ideaal. Het weegt weinig. Het licht in de slaapkamer kan alvast uit. En als je in slaap valt schakelt de e-reader automatisch uit. Alleen je moet regelmatig een nieuwe bril kopen want … nou ja, is mij al twee keer overkomen.

  1. O dat is wel een goed idee eigenlijk die heb ik en daar staan nog heel wat ongelezen boeken op ook. Gebruikte hem altijd op vakantie…… daar heb ik ook nog geen bril voor nodig om te lezen.

 3. Naast mijn bed staat een tv maar ik gebruik ook veel liever een boek in bed. Net weer 5 boeken gekregen van mijn schoonzus en als ik ze uit heb geef ik ze weer door!

 4. Sinds mijn ongeval vind ik het ook heerlijk om voor het slapen een half uurtje in bed te lezen. Een tv heb ik nog nooit op mijn slaapkamer gehad, en ik moet zeggen, ik heb er geen behoefte aan ook.

  1. Had het vroeger ook niet tot ik van slaapkamer verhuisde en in Peter zijn kamer er wel een stond. Dat vond ik ’s avonds zo lekker nog even wat kijken met sleeptimer en dan zo in slaap vallen. Maar nu maar lezen……mijn tv doet het nog steeds niet daar.

 5. Vroeger las ik ook in bes maar sinds ik daarbij een bril nodig heb vind ik dat toch niet handig. Aan een boek lezen kom ik ook meestal niet toe.Val dus ook met de TV in slaap en dat werkt ook prima.

 6. Het schijnt beter te zijn om te lezen dan TV te kijken. Dus je bent goed bezig.
  Ik gebruik mijn TV boven nog amper. Alleen als ik strijk en af en toe als ik boven bezig ben.
  Ik lees ook altijd ’s avonds. Soms een kwartier, soms een uur. Als ik half wegzak stop ik ermee.. En ja, dan lampje van e-reader uit, dichtdoen, wegleggen en bril af. Ik ben dan zo vertrokken!
  Waarom kijk je niet voor een e-reader op MP? Ik heb er laatst nog een gekocht, als reserve. Bang dat de mijne het een keer begeeft. Zo’n fijne e-reader heb ik en deze is precies dezelfde en net zo oud, maar amper gebruikt. Ik kon in de historie zien dat die mevrouw er maar 13 boeken op heeft gelezen. Een hoesje met lampje erbij, dat is wel een aanrader hoor, zelfs zonder gebruikssporen. En maar voor € 50,00. Veel mensen hebben er in de begintijd een gekocht maar doen er niks mee.
  En als je boeken nodig hebt, heb ik er zat, kun je zo via de pc op de e-reader zetten.

  1. Dank voor het aanbod en de sugggestie. Maar ik heb een tablet waarop ik wel zo’n 1000 boeken heb staan. Die heb ik maar weer in gebruik genomen. Na het krijgen van mijn Iphone gebruikte ik hem eigenlijk nooit meer. Nu komt ie weer goed van pas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s