Puzzelen….

2018-11-27De laatste weken zit ik wel eens een uurtje te puzzelen, legpuzzels dus maar niet met zo’n doos met stukjes op een tafel maar via de computer en dat is ook best grappig om te doen.
Kan kiezen uit verschillende puzzels en aantal stukjes maar maak het mezelf nog niet te moeilijk. De 1000 stukjes laat ik nog maar even links liggen, daar gaat me teveel tijd inzitten.
Zomaar zo nu en dan een uurtje als tijdverdrijf op de wat langere winteravonden.
Zo zag ik  dat ik van mijn eigen foto’s  een puzzel kon maken en dat is wel grappig om dat te doen.  Meestal begin ik met de randen (dat weet ik nog van vroeger van mijn moeder die ook vaak puzzelde) maar heb gemerkt dat als er een specifieke kleur in voorkomt zoals bijvoorbeeld bij de serie vissen en ik daarmee begin en dat werkt ook wel eigenlijk.
Andere puzzels doe ik ook nog wel maar op een of andere manier gun ik me daar thuis geen tijd voor maar als het rustig is bij de Hema ga ik daar wel eens een half uurtje of langer zitten puzzelen met een bakje koffie er bij.
Momenteel zijn de fillepine puzzels wel leuk om te maken hoewel het boekje dat ik nu gekocht had wel heel gemakkelijk is het moet wel een uitdaging zijn.
Crypto’s doe ik helemaal niet meer momenteel, dat mis ik soms nog wel. Vroeger was het altijd een sport samen met mijn broer deden we altijd de zaterdagpuzzel uit het AD en op zondag bij het traditionele bezoek bij mijn moeder keken we altijd wie de meeste had en welke en meestal kwamen we er dan samen wel weer uit.download (1)
Bij Wim hadden we pas weer een andere cijferpuzzel, een soort variant op sudoku en dat heet tectonic. Die vond ik ook wel heel leuk om te doen.
Een beetje puzzelen, het schijnt goed voor de geest te zijn zeggen ze maar ik vind het vooral ontspannend even om te doen.

14 gedachten over “Puzzelen….

  1. Ja heerlijk even puzzelen. Doe ook allebei wel. Er liggen nog een paar op de vliering maar die zijn heel lastig, 1 die aan beide zijden bedrukt is b.v. Crypto’s helemaal leuk om te doen en inderdaad goed voor de geest.

  2. Ik ga toch voor de legpuzzel op tafel, op de computer heb ik wel eens geprobeerd maar dán krijg ik er vreemd genoeg hoofdpijn van. Ik mis de cryptogrammen ook een beetje, deed ik altijd met Marion dan belde we dagelijks met wat we gevonden hadden en hielpen elkaar zo nodig op het juiste spoor bij de probleemwoorden. Maak de laatste ook wel binaire puzzels, ook leuk.

      1. Dat deed ik ook altijd maar tegenwoordig heb ik vaak een grote plank op schagen in de serre staan, ook handig als we thuiswerk van de drukkerij hebben en zo opgeruimd als het niet nodig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s