Invasie……

SONY DSCMensenlief wat een invasie was dat vanmorgen, om half 11 was de afspraak en in de brief stond dat er drie technische mensen en een iemand zou komen die een praatje maakte over het huis, het wooncomfort, wensen e.d.
Maar toen ik de deur opendeed stonden er wel 6 mannen en 1 vrouw op de stoep.
Dus ik zei, jeetje, jullie lijken wel een groep Jehova getuigen die de goede boodschap komen brengen.
Maar het bleek dat elk type woning (er zijn 3 verschillende maten woningen in onze straat waarvan ik dus de kleinste heb) ook door nog drie andere mannen wilde laten bekijken en of ik daar geen bezwaar tegen had.  Nou ja of er nou 3 of 6 door mijn huis lopen dat maakt me dan ook niet meer uit.SONY DSC
Wel zei de mevrouw meteen van als u liever meeloopt dan komt het gesprek daarna.
Ik dacht ach wat maakt het me eigenlijk ook uit. Dus wel even voorgelopen om ze te wijzen waar de stok voor de trap naar de zolder was en vertelt dat we zelf een wand gezet hadden tussen de badkamer en de slaapkamer.  (Toen wij daar kwamen wonen moest je altijd door onze slaapkamer naar de badkamer en dat is natuurlijk best lastig)
Zelf daarna beneden een gesprek met die mevrouw gehad. Mijn eerste vraag “is dit onderzoek om te kijken of ze deze huizen gaan slopen” werd meteen positief beantwoord.  Nee ze gaan deze huizen niet slopen maar wel renoveren. Muren isoleren, andere ramen waarschijnlijk en nog wat dingen om het wooncomfort te verbeteren.
IMG_7243 (Middel)Ik kon ook wensen kenbaar maken of het allemaal ingewilligd gaat worden kon ze natuurlijk ook niet zeggen. Maar een toilet boven lijkt me wel fijn. Nu moet ik altijd door het hele huis naar de bijkeuken waar het toilet is. Zomers niet zo erg maar in de winter niet zo prettig. Had ook de oplossing hoe dat gerealiseerd zou kunnen worden waarbij meteen mijn piepkleine badkamer vergroot zou kunnen worden. Naast mijn badkamer zit namelijk een heel diepe en brede kast. Als ze daar op die schuine kap een dakkapel maken tot en met bij die kast dan is en het probleem van mijn kleine badkamer opgelost en heb ik boven een toilet. Alles werd opgeschreven. Ook het ontbreken van stopcontacten werd meegenomen. Ik wacht het maar af wat er uitkomt maar de reacties waren niet negatief in ieder geval. Heb ook wel aangekaart dat momenteel deze huizen allemaal aan mensen gegeven worden die niet zoveel aandacht geven aan huis en omgeving. schuren (Middel)En dat hadden ze zelf ook al opgemerkt. Ik zei ook dat een mengeling beter is voor het wooncomfort. (Al heb ik nx te klagen hoor heb eigenlijk nooit last van mijn buren maar heb er verder ook niets aan als buren.) En dat is wel jammer.
Een voor een vertrokken de heren en de dame nam ook afscheid, zijn ze er allemaal wel uit vroeg ik, ik heb het niet bijgehouden. Maar er was er inderdaad nog een binnen.
Toch niet per ongeluk opgesloten op de zolder vroeg ik nog maar dat was niet het geval, even later kwam ook de laatste naar beneden en werd de rust weer hersteld.
Bij binnenkomst toen de groep even rondgekeken had kreeg ik al meteen al verschillende complimenten over mijn huis hoe het er uit zag. Alles goed in de verf , onderhouden en ingedeeld. En heel eerlijk daar was ik best trots op. Mijn exgenoot en ik IMG_9974 (Middel)hebben er ook veel uren in gestoken ( wij konden samen echt prima klussen) en zelf heb ik het na mijn scheiding van boven tot beneden allemaal opnieuw geverfd, behangen, veranderd en opgeknapt…..  Dat is dan toch wel leuk als het opgemerkt wordt.
De renovatie zal volgens planning eind 2019 gaan beginnen dus ik wacht het wel af wat er gaat gebeuren.
Wat foto’s van mijn klussen de afgelopen jaren….. zelf laminaat leggen in mijn slaapkamer vond ik het lastigste om te doen maar het is ook gelukt al ga ik dat nooit meer doen. En zo op een trap op de trap (behangen de langste banen waren 6 meter ) mag ik niet meer van Peter doen als ik alleen thuis ben. Heb ik daarom mijn uitgeleende lange ladder nog nooit terug gekregen ??? 

22 gedachten over “Invasie……

 1. Op deze manier kunnen miljoenen mensen bij jou naar binnen kijken ….

  Uiteindelijk heeft het bezoek zich dus netjes gedragen.
  Succes met het vervolg.

  Heb je ook aangegeven of je een wisselwonjng wilt tijdens de renovatie???

  Vriendelijke groet,

  1. Ja dat is zo haha….. nou zoveel bezoekers krijg ik niet. Ik wil geen wisselwoning als het niet nodig is hoor, liever niet……. dan maar wat afzien…… of ga een poosje naar vriend in Apeldoorn als het teveel wordt…..

   1. Informeer maar vooraf.

    Werklui over de vloer terwijl je er zelf woont is wat anders dan het bezoek van vandaag.

    Op tijd aangekleed zijn omdat zij ook hun werktijden hebben.
    Lawaai, vuil en andere overlast.

    Bezorgde groet,

 2. Nou jij doet altijd wel veel terwijl het dus een huurhuis is,dat doen niet veel mensen hoor.Misschien komen je wensen uit ,een toilet boven is wel fijn vooral als je er ’s nacht uit moet zoals jij.

  1. Daar heb ik zelf ook het woonplezier van en het was toen ik ontslagen werd goede arbeidstherapie voor mij. Kon het toen ook financieel nog doen, zou nu niet meer kunnen maar nu kan ik er voorlopig wel tegen zo.

 3. Hopelijk maken ze er wat van en een toilet boven is een goed idee. Zo op de trap, kan me je zoon voorstellen. Hier hebben we dat ook boven de trap maar dan een ander model trap veel rechter. Gewoon een paar plakken leggen en dan de trap erop. Vond het wel eng.

  1. Nou het was soms ook best eng hoor, je kijkt echt zo helemaal de diepte in. Dacht ook wel eens als ik een keer misstap en ik ben alleen in huis dan lig ik daar… heb wel mijn telefoon dan bij me maar toch…je kan ook buiten westen zijn of zo. Dus dat soort dingen doe ik maar niet meer alleen.

 4. Meteen toen ik “renovatie”las dacht ik al, en je hebt alles net zo netjes opgeknapt de laatste tijd.
  Maar een tweede wc is inderdaad eigenlijk geen luxe meer bij het ouder worden , in de nacht halfs slaapdronken de trap af lopen is niet ideaal. Waarschijnlijk zullen de verbetering wél een huurverhoging opleveren;-(

 5. Tjonge er gaat wel wat gebeuren zeg. Maar goed voor het behoud van de huizen. Teveel laten verwaarlozen is zo zonde. Als ze echt veel gaan verbouwen echt goed naar de planning vragen. Een vriendin van mij haar flat werd ook gerenoveerd. Geen wisselwoning. Moest maar zien hoe ze het redde. Geen water en geen gas, weken achter elkaar. Was wel zomer maar al dat stof. Was een drama. Je zult sowieso een giga klus hebben als er overal wat gedaan wordt om het weer stofvrij te krijgen. Toilet boven ideaal. Moet er echt niet aan denken dieniet te hebben. Zul je veel gemak van hebben. Een een goed idee om de badkamer zo aan te pakken.. Duurt nog even Anneke! Tegen die tijd wens ik je wel sterkte 😉

   1. Alles goed afdekken want het wordt een vreselijke zooi! Zij stofzuigen echt niet voor je hoor.. Maar goed, zover is het nog niet..
    En daarna.. Heb je er weer heel veel plezier van moet je maar denken!

      1. Ja ik weet het. We hebben zelf de keuken/kamermuur een stuk weggehaald. De schoorsteen gesloopt. Dat leverde ook onwijs veel stof op hoe het ook afgedekt was. Maar goed komt vast wel weer goed hoor. En als ze echt een toilet zouden maken zou ik heel erg blij zijn daarmee. Daar heb ik wel wat overlast voor over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s